krem Emla przed szczepieniem

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Hej
Czy slyszalyscie o kremie Emla ktory stosuje sie godzine przed szczepieniem w celu zlagodzenia badz nawet wyeiminownaia bólu? Czy jest on bezpieczny i czy mozna go uzyc juz u 6 tygodniowego dziecka?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: krem Emla przed szczepieniem

Krem Emla nie jest praktyczny w szczepionkach, ponieważ dziala tylko jako znieczulenie zewnetrzne a ból przy szczepionce jest najbardziej wewnątrz gdzie ona zostaje wstrzyknięta. Tak mi powiedziala pediatra i odradzila użycie tego kremu, jak również inne moje znajome.

Użyłam pierwszy raz tego kremu przy trzecim szczepieniu, czyli okolo 5 miesiaca. Przy pierwszym ukuciu zapłakała dopiero kiedy pielegniarka konczyla. kolejnych nie poczula, nawet nie zauwazyla ze cos przy niej robia, bawila sie zabawkami. Juz wczesniej o nim slyszalam, ale jakos nie chcialo mi sie wierzyc by az tak znieczulal. dopiero jak sprobowalam, uwierzylam. Z tego co czytalam to sa rózne opienie na temat tej masci, jednym pomaga innym nie. Ja jestem zadowolona

Wczoraj byliśmy na szczepieniu,mąż posmarował tą własnie maścią godzinę przed i malutki wogóle nie zareagował kiedy pani wkuwała igłę,czyli same ukłucie go nie bolało,dopiero jak wprowadzała zawartość strzykawki zaczął płakać.Wiadomo,że działa miejscowo a nie w środku,ale wydawać 120 czy 180 zł na szczepienie?hmm...

Wydaje mi się, że moja Miśka łagodniej przeszła szczepienia po posmarowaniu maścią. Słyszałam, że jeszcze lepiej ból łagodzi podanie dziecku czegoś słodkiego,a w przypadku dzieci karmionych piersią-pierś.

ja stosowałam i nawet u siebie go stosowałam przed depilacją działa!

nigdy nie użyłam tego kremu a mały na szczepieniach nawet nie pisnął -to chyba bardziej zależy od ukłucia przez lekarza niż maści :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedne szczepionki są mniej bolące inne bardziej maść działa znieczulająco

nie wiem czy akurat ten krem ale jak pytałam pediatry o maść żeby posmarować małej przed szczepieniem to mówiła że Madzia jest jeszcze za malutka,ponadto raczej bedziemy szczepić to refundowane czyli 3 razy i mówiła że nawet nie wiedziałabym gdzie posmarować.

Stosowałam przez pewien czas Emla, ale ostatnio się przerzuciłam na Swiss Medical. Taniej wychodzi, na dłużej wystarcza i lepiej znieczula. I tez nie ma tutaj problemu z chodzeniem do lekarza i proszenie o receptę, bo lek można sobie zamówić bez takiej formalności. Dokładny opis działania i zasady stosowania są opisane na zenn.pl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

stosowałam kilka dni temu u 5 latka przed szcezpieniem naklepilam 2 platerki 1 godzinę przed, i 2 ok 15 minut przed szczepieniem. Powiedziałm, ze poczuł tylko lekko nieprzyjemne uczucie. ale nawet nie pisnął. Byłam bardzo ciekawa jego doświadczeń :) A te platerki stostowałam od zawsze u dzieci, nawet do 1 szczepienia w szpitalu. po co maja plakać i się denerwować, jeśli mogą nic nie poczuć? Swietnie się też sprawdzają przy pobieraniu krwi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

stosuje od lat u synka i warto,nalezy posmarowac gruba warstwe i okryc to mc woreczkiem sniadaniowym ,odczekac ok 40 min do godziny i mozna spokojnie pobierac krew czy szczepic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?