kto ma mebelki dla dzieci Stuva z Ikei?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18836/

jestem ciekawa opini, czy są dosyć wytrzymałe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kto ma mebelki dla dzieci Stuva z Ikei?

czy są wytrzymałe nie wiem ale dla mnie są naprawde ładne :)

up

Może ktoś się wypowie? Planuję kupić zestaw ale szukam opinii.

My mamy. Kupiliśmy synkowi w sierpniu. Na razie nie widać po nich żadnych śladów użytkowania. Nawet na "stoliczku". Gdy pomaluje go pisakami, ścieram wilgotną ściereczką i nie ma śladu. Z rąk ciężej schodzą ;)

Wszystkie szafki mają zabezpieczenia przy zamykaniu, żeby dziecku nie przyciąć paluszków. Każdą półkę się przykręca, żeby przypadkiem nie spadła, gdy dziecko złapie za jej brzeg. Z punktu widzenia bezpieczeństwa dziecka, są dobrze przemyślane.

Z punktu widzenia użytkowania, też super. Przynajmniej na razie. Nie da się ukryć, że dla nas wielkim atutem tych mebli była dowolność w komponowaniu zestawu, wyposażenia szafek. Wszystkiego. W IKEI w skręconych szafkach (w kilku miejscach stoją) można podpatrzeć ciekawe rozwiązania i samodzielnie sobie skomponować zestaw. Tylko trzeba pamiętać o wszystkich elementach ;) Np. jeśli w szafce wysokiej robić drążek, a na dole szuflady, to żeby szuflady przykryć półką ;) Ale to już inna bajka.

Mebelki jak najbardziej polecam.

Aaa, jeszcze jedno! Szuflady są bardzo wytrzymałe! Mały ma jedną głęboką szufladę wypełnioną praktycznie po brzegi drewnianymi torami i innymi elementami, a drugą innymi zabawkami i z dnem nic się nie dzieje. Nie wygina się w żaden sposób, nie wypada, nic. Super!

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, konkretne, to piszcie. Chętnie odpowiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

My też mamy w dziecięcym pokoju....choć jak narazie to ja z nich korzystam , bo smyk ma kilka miesięcy dopiero, ale jak najbardziej polecam. Funkcjonalne, pojemne i mam wrażenie, że długo będą rosły wraz z dzieckiem...bo zawsze przecież można dokupić kolejny element, czy szafkę. Dodatkowo mozna łatwo zmieniać ich wygląd, choćby naklejkami....Jak dla mnie super :)
A, i jeszcze podoba mi się ich wykonanie....są takie porządne....bo oprócz Meblika (który zabija cenami) większość mebelków , które ogladaliśmy to była taka kiepsko oklejona płyta....te też są z płyty, ale przynajmniej wyglądają porządniej :)

Nie mozna dokupic....seria stuva ma nowe fronty :/

my też je mamy.
Ciężko powiedzieć o wytrzymałości. Mamy je od roku i używamy. Na razie wszystko gra, z tym, że nasze maleństwo jeszcze ich nie testowało pod kątem wytrzymałości ;) dopiero zaczyna chodzić :)
nie wiem o co chodzi w wypowiedzi ślimac:
"Wszystkie szafki mają zabezpieczenia przy zamykaniu, żeby dziecku nie przyciąć paluszków" chodzi o to, że zamiast uchwytów są wycięcia?

my tez je mamy, tak chyba od września jakoś, jestem bardzo zadowolona, mebelki wyglądaja super, można je sobie dowolnie skonfigurować i tak jak ktoś wyżej napisał, w razie czego wystarczy przetrzeć mokrą szmatką i ołówek znika :))) JA POLECAM !!!

nasze tez maja prawie rok i są fajne jedynie wkurzaja mnie te dziury hehe ale mały z nich korzysta nawet juz sie wspinał i jak narazie wszystko jest ok zawiasy są troche spowolnione co jest na plus i nie morzna porzadnie trzasnac:)bynajmniej u nas:))wizualnie i funkcjonalnie jak najbardziej na plus:)a i jak pomarze kredkami faktycznie latwo da się to zetrzeć.

chodziło mi właśnie o te zawiasy, o których pisze lipunia, jeśli dobrze rozumiem. Nie o wycięcia. Przy zamykaniu szafki, pod sam koniec, drzwiczki zwalniają, więc nawet jeśli dziecko trzyma drzwiczki od dołu, to zdąży wyciągnąć paluszki zanim drzwi się całkiem zamkną. O to mi chodziło ;)

dzięki za wytłumaczenie :)
moje maleństwo na razie nie jest zainteresowane szafkami i szufladami, o dziwo, bo ma je w zasięgu rączek :) woli trzaskać bramką zabezpieczającą na futrynie :D przyjrzę się jutro temu zwalnianiu.. że też sama nie zauważyłam.. ;)

ja planuję w najbliższym czasie zakup tych mebli i może ktoś ma jeszcze jakieś uwagi? a może ktoś używa już dłużej ich i może powiedzieć o ich wytrzymałości?

ja sie rozgladam za zestawem do dzieci , zeby zabudowac praktycznie sciane ,alee na "raty" bo dopiero za jakies 2 lata planuje zmiane łóżek, i wpadł mi w oko zestaw Nordic z agata meble, podobnie jak tu mozna sobie kompletowac wszytsko tak jak sie ma ochote a dla mnie plus ze wysokosc 240cm (ale i wyzsze i nizsze)wiec wyjdzie z tego po czasie sciana w zabudowie. http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/nordic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my mamy je już długo, bo 2,5 roku i uważam że są świetne, nic a nic się z nimi nie dzieje, wytrzymałe, łatwe do utrzymania w czystości i ładne, ja zdecydowanie POLECAM , w przeciwieństwie do mebli FORTE starszej córki, na które mniej więcej po takim samym okresie użytkowanie już nie mogę patrzeć

my również mamy je ponad 2 lata, nic się z nimi kompletnie złego nie dzieje. Łatwo się je czyści, są wytrzymałe,a pewno jeszcze synek będzie je miał w swoim pokoiku :)

Za takie pieniądze nic lepszego nie kupisz! Jakbym miała drugi raz wybierac też bym kupiła te meble!

Polecam

Ja mam juz trzeci rok,kupiłam jak córka miała rodzek.dużo przeszły.polecam.łatwo zmywa sie z nich pisaki czy rysunki długopisem....mam w domu meble z ikei,blackredwhite i takie robione na zamówienie.ikea jest najlepsza.plus tez taki se zawsse można coś dokupic.my po trzech latach dokupiliśmy biureczko i półki

Mamy te mebelki u córeczki i u synka w pokoju, szczerze polecam, corka już ponad 3 lata z nich korzysta (przez ostatnie 1,5roku bawi się w pokoju bardzo często) nie widać zniszczen , łatwo się czysci i można bez problemu zmieniac aranżacje. Plus ze można zawsze cos dokupić, wymienić i sa to mebelki które rosna wraz z dzieckiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak z szufladami?
ja zastanawiałam się czy brać stuva czy mammut i w stuvie zniechęciły mnie płytkie szuflady... te głębokie na zabawki ok, ale do ubrań za głębokie a te płytkie znów wydawały mi się takie mikro, że nic bym w nich nie zmieściła

Te głębokie wcale nie są za głębokie na ubrania. W jednej trzymamy spodenki synka, a w drugiej koszulki. Stosiki się nie przewracają, wszystko ładnie leży i wcale nie jest za głębokie.
A na bieliznę mamy wewnętrzną szufladę, tę kratkowaną.
Płytkie szuflady są super na materiały plastyczne - kredki, flamastry, papier, farbki. Przynajmniej na to się u nas sprawdzają. Wcześniej płytkich używaliśmy do ubrań - bielizna i koszulki, ale zmieniliśmy ;) W tym systemie, na szczęście, zmiany nie są trudne :)

porównaj wykonanie mebli mamut a stuva .stuva zdecydowanie lepiej

bardzo dziękuję dziewczyny za informacje. chyba się zdecydujemy na nie:)

Sa bardzo wytrzymale. Corka ma pokoj od 8 lat. Niestety ikea ma teraz nowa wersje frontow do mwbli stuva i ujednolicenie dwukolorowej wersji sprzed kilku lat (rozowy- zielony)nie wchodzi w rachube. Fronty sa zupelnie inne.

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...