kubełkowe siedzisko w spacerówce - kto ma - za i przeciw?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
j/w inetresuja mnie opinie osob (plusy i minusy)
ktore korzystaja z takich wozeczków - od kiedy dzieci mogą jeździć w takim kubełkowym siedzisku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kubełkowe siedzisko w spacerówce - kto ma - za i przeciw?

ja mam kubełkowe...
MIśka jeździ od czasu jak miała niespełna 6 miesięcy
nie narzeka ;) lubiła i lubi jeździć a mi się wydaje, ze jest wygodniej niż w zwykłym siedzisku...to tak jak usiąść na krześle a w fotelu-uszaku-o niebo lepiej ;)

Moja 12sto letnia obecnie córka, jeździła w kubełkowym i to głębszym niż w neo ;)

Nie wiem o co chodzi w tej wkładce którą ma neo ;) ale wydaje mi się, że jakby to była wkładka spłycająca :)

Te kubełkowe są wygodne, na pewno bardziej od tradycyjnych.
Ale jak dziecko większe się robi, to siedzi tak dziwnie, nóżki zwisają, ta pupa taka mało wcisnieta w siedzisko, mało stabilnie jak dla mnie.

Przymierzaliśmy się kiedys do Quinny Buzz'a, do roczku może ok, ale potem wątpie.

no nie wiem...Miśka wcale nie siedzi dziwnie...dziwniej siedzi w parasolce, którą czasem jeżdzi

siedzi normalnie, głęboko, nóżki opiera na podnóżku

My mamy quinny buzz i Mala uwielbia w nim jezdzic! Mam tez casualplay s6 i bez porownania woli quinny. Dluzsze spacery mozna w nim robic, a w casualu poprostu zaczyna Nam sie po jakims czasie wierzgac i plakac... w quinny tego nie zaobserwowalam... I jak zasnie w quinny to spi i spi a w casualu musi naprawde dobrze zasnac by tak dlugo spac i to sie zdarzylo tylko pare razy...
Na swoim tzn. corki przykladzie widze ze woli kubelkowe siedzenie. A w quinny jezdzila od okolo 5,5 mies.

dzieki za opinie - walcze z mysla o zakupie nowego wozka i teraz jeden minus jego stał sie plusem :-) no a drugi to to ze w tym wozku jest mały kosz na zakupy :-( no i jak tutaj 2 kobietki maja sie pomieścić ze swoimi zakupami po wypadzie do GB :-) oczywiscie zartuje sobie :-)

Hej Sara:) Ja również polecam kubełkowe siedzisko:) Użytkuje takie od prawie 3 lat. Wcześniej mała jeździła Mutsy i porównując oba siedziska uważam że kubełkowe o niebo lepsze jak dla mnie oczywiście, mając porównanie z wersją standardową. Mała w tej chwili ma ponad 3 lata i czasami jak coś się uprze jeszcze jeździ wózkiem i doskonale się mieści w takim kubełkowym siedzeniu:) Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania pisz:)

Aguś, to ja podpytam również Ciebie i podłączę się pod wątek Sary, zamówiliśmy wózek z kubełkowym siedziskiem. Jak to jest z nóżkami dziecka w takim wózku ? Nie majtają ?
Moja starsza córka jeździła w kubełkowym siedzisku, ale dość krótko bo do roczku, a później zmieniliśmy na parasolkę. Tym razem chcemy dłużej pojeździć ;)

Zapewne dużo zależy od podnóżka i możliwości jego regulacji, niż samego siedziska. Ja mam zupełnie inne rozwiązanie podnóżka niż jest w Neo, tzn podnóżek w moim wózku jest plastikowy na którym można postawić nóżki. Niestety nie mam żadnej wiedzy jak sprawdza się Neo pod tym względem ale myślę że póki dziecku nóżki wystawać za materiał nie będą będzie ok:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miśka też nie majta nogami...dosięga do plastikowego podnóżka i jest ok
a wcześniej miała ten ruchomy podnózek podniesiony tak że nóżki na nim leżały

Dziewczyny, a jakimi wózkami jeździcie ? :)

ja miałam Bugaboo Cameleona i byłam bardzo zadowolona! siedzisko takzw. kubełkowe jest bardzo wygodne dla dziecka mały u mnie spał w nim po parę godzin

Ja mam Stokke.

no to dlaczego ja jakos mam tak wpojone ze jak spacerówka to tylko taka na plasko? :-) super ze jednak to kubełkowe nie takie zle jak myślałam
a moze teraz kolejne pytanie - o kółka macie piankowe?
bo tez duzo osob mówi ze lepsze pompowane... a neo ma piankowe...

Agusia - no własnie pamietam jak chciałam stokke, ale wczoraj własnie byłam w mama i ja i sa nowe modele chyba bo jakos inaczej wyglądały :-)

Tak są nowe modele 2010, ale dla mnie kolorystyka bardzo smutna, chociaż wózek sam w sobie super i poprawili parę szczegółów:)

ja właśnie wczoraj kupiłam nowego stokke! kolor navy dzisiaj pierwszy spacer mały ma 3 lata więc to moja kolejna fanaberia wozkowa ale jestem narazie bardzo zadowolona dzisiaj spał dwie godziny!

Dima a podesłałabyś fotki na maila:) Jeśli masz? Bo na razie się do sklepu nie wybieram a na zdjęciach słabo widać, interesują mnie przede wszystkim zmienione elementy:) Oczywiście jeśli to dla Ciebie nie problem.

jasne Aga tylko napisz jaki masz mail, zmiany to w końcu wypinany i obszerniejszy pałąk,większa i głębsza buda,inna torba pod wozkiem,i zupełnie inne siedzisko głębsze i szersze reszta taka sama,a i inny materiał,jutro na spacerku pstryknę fotki

ja mam Murę 4
kółka pompowane...nie zamieniłabym na piankowe za nic w świecie ;) no chyba że potrzebowałabym lekki wózek
ale pompowane też mają zalety bo można wózek wciągać po schodach bez problemu

Mura4 super wózio, zastanawiałam się właśnie nad nim a nad neo

Dzięki Dima :) A mój mail w profilu:)

odświeżam temat :)

Inne tematy z forum

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...