kuchnie i remonty

witam. jestem wykonawcą wnętrz. remontuje i wykańczam wnetrza od a do z. zajmuje sie tez zabudowami i kuchniami na wymiar. jestem na rynku ok 20lat. nie chciał bym generalizowac ale nietety jest tak ze wszyscy piszą by polecic kogos solidnego i oczywiscie taniego. pytanie jakim cudem??? ma byc tanio i solidnie?? byłem ostatnio wycenic remont mieszkania. pani chciała zrobic remont prawie całego ok 60m2 mieszkania, szpachlowanie, malowanie, wymiana drzwi, kafeleczki, zabudowy, światełka zrobiłem wycene na ok 13 tys z materiałami bez drzwi i kolorowych farb. wczesniej pani powiedziała mi ze poprzedni remont był masakrą. było tanio ale remont trwał miesiącami i oczywiście panowie mieli wszystko gdzies :) po otrzymaniu wyceny pani prawie dostała zawału. wiec pytam. ile ma kosztowac taki remont?? 3 tys z materiałem????
ludzie zastanówcie sie czy to powazne zeby za remont łazienki pan fachowiec zażądał 1000zł?? fajnie by było ale czy nie sądzicie ze cos jest nie tak z tą ceną?? a pozniej piszecie na forach ze przezyliście masakre remontową :) sami sobie jestescie winni. pomyślcie czy wy byście pracowali przez 2 tyg dojeżdzając do pracy 20-30 km za 1000 zł ??? tego po prostu nie da sie zrobic. koszty dojazdu, koszt narzedzi, nie mówiąc o podatkach, zusach, a gdzie zycie???
to tyle co chciałem powiedziec ludziom którzy piszą tanio i solidnie:)
tego nie da sie pogodzic. budowlancy to tez ludzie. zgadzam sie jest masa "fachowców" którzy udają takich dobrych i solidnych. to prawda ze jest duzo oszustów. ale pomyślcie zanim zgodzicie sie na remont za 5 zł. sam poprawiałem w zeszłym roku po ok 20takich "fachowcach" pytanie brzmi po co??? ułożenie kafelek 30 zł za m2????? a nie lepiej było zapłacic 50-60 i nie płacic za poprawki??
serdeczne pozdawiam.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kuchnie i remonty

racja siedzę w branży meblarskiej tez ponad 20 lat, ale teraz to co sie spotyka coraz czesciej to ludzi nie majacych pojecia o remontach, ludzie robią oczy jak podaje się im ceny ale nie zastanawiaja sie ile co kosztuje, ba sa klienci ktorzy wiedza co dana rzecz kosztuje co do grosza (jeszcze gorsi), a ludzie za darmo nie chcą niestety robic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

te "castingi" to też przegięcie. jeśli ktoś chce się zorientować ile będzie go kosztował remont to niech się wysili i przygotuje jakiś wstępy przedmiar robót. czemu mam tracić pół dnia ,pieniądze na benzynę i nic z tego nie mieć.gdybym tylko liczył to zdechłbym z głodu .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Swego czasu przygotowaem bardzo szczegółowy "przedmiar" robót.....rozpiętość cen od 8tys. do 100tys. ....ten od stu tys. tylko powiedział że w tym zakresie to 1500zł za m2.....żadnych wyjaśnień, po prostu żenada....a poza tym, większość pisze, że dojeżdża bez żadnego problemu na oględziny/wycenę bez zobowiązań, więc po co to biadolenie. A poza tym, jak tak Was błagają abyście poprawili po partaczach to słono sobie za to każcie płacić i po problemie.

A dlaczego ktoś ma jezdzic na pomiar za darmo,samochod na wode nie jezdzi. Jesli robisz remont i zapraszasz fachowca zapłac mu a przyjazd,jesli go nie zatrudnisz. Nikt dzisiaj nie pracuje za DARMO!!!

Kolego, obudź się...przeczytaj kilka ofert a większości z nich znajdziesz że potencjalny wykonawca bez problemu dojeżdża i wycenia za darmo.....więc skąd te pretensje....znajdź zlecenie, gdzie klient prosi o darmową wycenę z dojazdem, jestem ciekawy, czy takie znajdziesz, ja osobiście z tym się nie spotkałem.

Partnerko budowlańca z tymi kaflami za 15 zł to tez nie jest tak łatwo, bo żeby je położyć prosto trzeba się porządnie napocić czasem - różnice w wymiarach płytek od 1mm do nawet 5mm i połóż to tak, żeby klient miał prosto, a nie jak "idą" płytki :)))
Co do pierwszego postu pełna zgoda. Osobiście na "castingi" już nie jeżdżę - szkoda kasy na benzynę, a wycenę za darmo mogę zrobić jeśli Klient poda wymiary i mi je prześle, czasem odpowiem na jakieś ogłoszenie i tyle za darmo. Pewnie, smutne jest to że sporo roboty zabierają panowie "malowanie ze szpachlowaniem 10 zł za metr" lub "szwagier zrobi mi taniej". Trudno. Wysoka jakość usług kosztuje, tylko trzeba czasu żeby do ludzi to dotarło, mam nadzieję że nie potrwa to wieki bo będę musiała wrócić na etat :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

myslalem ze to tylko mnie spotyka czasami sa historie nieprawdopodobne.... ale coz wkoncu skoncza sie maniacy ikeiiii i mebli z gieldy... pozdrawiam

ja poszukuje fachowca dobrego a nie taniego ..proszę napisać swój telefon. mam mieszkanie 40m2 do generalnego remontu. z góry mówię , że zaliczek nie płacę ! już tego błędu w życiu nie zrobie ... oczywiście możemy podpisac umowę . mój email borysmops@wp.pl

Inne tematy z forum

Nawóz Do Borówek (3 odpowiedzi)

Dzień dobry. Szukam innowacyjnego sklepu z bio nawozami do pielęgnacji roślin. Chcę, aby mój...

Jak zabezpieczy meble do przeprowadzki? (5 odpowiedzi)

Przeprowadzka to często stresujące wydarzenie, które wymaga odpowiedniego zabezpieczenia mebli,...

Altanki, domki na narzędzia, ogrodowe - skąd zamówić? (16 odpowiedzi)

Witajcie drodzy sąsiedzi ;-) Mam gorącą prośbę. Czy ktoś z Was mógłby polecić mi firmę lub...