kupka po jabłuszku?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
mała ma 6 msc, jesteśmy na nutramigenie od 2 dni dostała deserek marchewka+jabłuszko no i dzisiaj najpierw zrobiła 2 suche kupki (obiadek marchew+ziemniak+pietruszka) a teraz 2 papkowate o kolorze ciemno szaro-zielonym. Czy ten kolor to po jabłuszku? Dzisiaj pierwszy raz dostała brokuł i tu domyślam się że kupka może być zielona ale te ciemne kupy zrobiła od razu po zjedzeniu brokuła więc raczej nie możliwe żeby od niego. jak to było u Was?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kupka po jabłuszku?

im bardziej bedziesz urozmaicac dietę to tych kolorków moze być więcej :-) nie przygladaj się az tak , wazne , ze kupka jest systematycznie i nie ma problemów z brzuszkiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jaka była w smaku ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobre :P...nie myślałam ze kiedykolwiek bedzie watek o kolorach kupy haha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wbrew pozorom kolory są jednak ważne, kupa u niemowlaka to bardzo ważna rzecz, po niej rozpoznaje się stan zdrowia dziecka więc jeśli kogoś ten temat nie interesuje niech nie zagląda do tego typu wątków

Powod do zmartwien jest jak jest kupa czarna albo biala. Ja bym sie nie przejmowala. Jedyna rada jaka moge Ci dac, to nie mieszaj dziecku marchewki z ziemniakiem bo oba sa zatwardzajace. Ziemiaka lepiej zmieszac z dynia, jablko z marchewka itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki :)

dynia też działa zatwardzająco :P dlatego przy biegunkach jest polecana

Ziemniak z dynia dziala normalizujaco ponoc. U nas pomoglo, marchewka z ziemnakiem-byly zaparcia, jak dawalam ziemniaka z dynia to bylo ok.

a najładniejszy kolor jest po buraczku-hehe
nie,piszac serio:kupki będą róznego kolorku,u nas nie raz i po mleku była troszkę zielonkawa a pani doktor twierdziła,że to jak najbardziej ok............

kolor ok nasz urwis ma 5 misiecy tez dostaje marchewke z jablszkiem brokuly dostawal przez 2 dni bo ich nie lubi i sama marchewke teraz jego kupka jest taka ciemno zielona czasami jest troche pomaranczowa po marchewce wiec mysle ze to jak najbardziej na miejscu. Zle jest gdy u dziecka zauwazysz pasma sluzu albo pasma krwi wtedy odrazu wizyta u lekarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak zaczynasz podawac nowosci to juz przestaje obowiazywac kolor kupki jajeczniczki tylko zaczyna sie robic jak u nas :)

kazdej nowosci organizm musi sie nauczyc przyswajac wiec na poczatku moze byc tez zatwardzebnie albo sluzowata wiec jezeli nie zmienia sie to w stan przewlekly nie przejmuj sie, za jakis czas m,oze dziecko zaczac robic kupki raz na 2-3 dni (syn tak ma i mu zostalo tak do dzis,taka przemiana materii)

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?