linia 174 - wielka katastrofa

wielka katastrofa, mieszkam na tym osiedlu od ponad roku, nie posiadam samochodu ponieważ wiem,że nie byłabym dobrym kierowcą, ale to co się dzieje z komunikacją miejską to jeden wielki koszmar- mieszkam na wysokości centrum FH , gdzie autobus podjeżdza co 2 kurs (kursuje w tyg co gzodzine) - nie wiem jak to jest możliwe ze na kowale osiedle obok jezdza az 3 autobusy, u nas jest az 5 budynkow mieszkalnych , 150 m nizej tez jest osiedle, nie wsponinajac o orlim gniezdzie i osiedlu leszczynowym przy ktorych nie ma przystanku autobusowego i nie wiem jak tamci ludzie sobie z tym radza. Od prwie miesiaca jest otware nowe centrum handlowe Rental Park, wiec czy tak trudno jest zwiększyć kursowanie autobuso na co 30 min a nie co godzine, to sa miejsca pracy i nie wszyscy dojezdzaja samochodami ( w weekendy mamy autobus co 2 godziny) to juz chyba lekka przesada
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: linia 174 - wielka katastrofa

czesc, niestety to prawda ze miasto sobie zlewa temat komunikacji miejskiej w tej czesci gdanska. ja sie szybciej dorobilem samochodu niz dodatkowych kursow 174. sygnalizowalem juz w ZTM (gdzie pracuje) potrzebe usprawnienia komunikacji w tym kierunku ale moj glos rozbil sie o pewne osoby ktorym poprostu nie chce sie ruszyc glowa. jest jakies rozwiazanie tego problemu: musisz skrzyknac lokatorow i sasiadow z osiedla i bombardowac ZTM pismami domagajacymi sie zwiekszenia czestotliwosci kursowania 174 lub utworzenia nowej linii (pismo z podpisami lokatorow lub niech kazdy z zainteresowanych wysyla maile na skrzynke ZTM ztm@ztm.gda.pl, warunkiem rozpatrzenia takiego pisma jest podpisanie sie imieniem i nazwiskiem bo totalne anonimy nie sa rozpatrywane. zycze sukcesow w walce o lepsza komunikacje na nasze osiedle. ja niestety nie moge wziac w tym udzialu bo bedzie to wygladalo na krecia robote:) proponuje sie kontaktowec ze mna na adres kejpaks@o2.pl pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2191 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Osiedle Przyjemne (14 odpowiedzi)

Osiedle Przyjemne powstaje w nowej, ale już rozbudowanej części Gdańska. W ostatnich latach...

Linea (26 odpowiedzi)

Składające się z zabudowy wielo- i jednorodzinnej osiedle Linea powstaje na styku dwóch dzielnic:...