Amelek

Czy działa wam dzisiaj Internet w amelku? pytanie na forum bo operator nie raczy odpowiedzieć i nie odbiera telefonu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Amelek

Działa. Wolno, ale działa.

Ja od ponad 5 godzin nie mam.neta kpina zero odpowiedzi

Działa bez zastrzeżeń
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może na forum się odezwie panie Marku zaś coś ogarnąć bo płacę za coś czego nie mam od kilku miesięcy po 5 mb i nadal zero rozwijania tylko w konkurencja i drzewa to ostatni miesiąc współpracy nr faktury żeby nie było sapania że to konkurencja 2018/09/0309
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi się dzisiaj udało dodzwonić i złożyć lekramacje, bardzo słaba jakość albo wlace internetu od dwóch tygodni. Zobaczę co z tym zrobią. A przez ostatnie parę miesięcy przed tym czasem już byłem zadowolony z uslugo.

Mi też nie bangla

do książek malorolni
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od dawna wiadomo, że Amelek to dno. Internet w telefonie szybciej chodzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja już chyba odpuszczam kontaktowanie się z p. Markiem. Niestety nic konkretnego nie pada na zadane pytania, a łącze ostatnio działa bardzo źle.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak mówiłem coś konkretnego, to niestety bywało to upubliczniane i wykorzystywane przez konkurencję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A gdzie przykład tej konkretnej wypowiedzi?

Jest awaria zasilania jednego przekaźnika, próbujemy się tam dodzwonić ale na razie nikt nie odbiera. Podobnie jak większość sieci radiowych, przekaźniki zwykle stawiamy u klientów a nie (jak to robią sieci komórkowe) budując maszty na własnych działkach do których mielibyśmy dostęp 24h/dobę, z własnymi przyłączami energetycznymi. W takiej sytuacji czas naprawy może się wydłużyć (nie możemy przecież włamać się komuś do domu), za co przepraszamy i prosimy o cierpliwość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

UPSów nie macie?

W głównej siedzibie tak - i nawet agregat w razie dłuższego braku prądu. Na przekaźniku gdzieś daleko, obsługującym kilku klientów - nie zawsze. Poza tym, UPS który podtrzymałby ponad 24h (a nie wiemy kiedy ktoś tam będzie na miejscu) byłby duży i ciężki, nie każdy chce mieć coś takiego w domu. Uprzedzając być może kolejne pytanie - własnych elektrowni słonecznych, wiatrowych, ani radioizotopowych generatorów termoelektrycznych też jeszcze nie mamy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trzeba podjechać na miejsce jak pan będzie tylko dzwonił to i tydzień z tym Zejdzie rozumiem że 2 dni uznane jest za szybkie naprawienie awarii
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście podjadę, ale trzeba jeszcze zastać kogoś kto otworzy - stąd najpierw próby dodzwonienia się i ustalenia kiedy ktoś tam będzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kpina poprostu jedziesz,pukas, do drzwi może jest osobą w domu do której poprostu ktoś nie podał numery telefonu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prędkość pobierania 0,82 Mbps. Litości...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko po co duży ups... Niech trzyma z 3 4 h, chyba monitorujecie co się dzieje na sieci.. Taki czas chyba jest mega wystarczający, by skontaktowac z właścicielem posesji gdzie jest antena... Trochę słabo to wygląda szczerze mowiac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teoretycznie wszystko wydaje się mega proste, ale życie pisze różne scenariusze. Po kilku godzinach braku zasilania, zasilanie chwilowo wróciło ale energetycy coś źle podłączyli i padło kilka urządzeń w domu - niejeden tani UPS też by padł jakby zamiast 230V dostał 400V. W zamieszaniu z tym związanym, uwadze właściciela umknęło że Internet też nie działa, więc nie zadzwonił by to zgłosić. Nie dzwonił, więc można było sądzić że nikogo nie ma w domu. A że w międzyczasie zmienił numer telefonu (poprzedni telefon niedawno skradziono) nie informując o tym, nie można było się dodzwonić. Sprawa wyjaśniona po wizycie na miejscu kiedy udało się kogoś zastać, naprawiona po kolejnej ze sprzętem na podmianę. Ot taki zbieg okoliczności, w tym miejscu pewnie się nie powtórzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Swoją drogą, można by napisać książkę o przygodach Amelka z dostarczaniem usług internetowych. Na pewno można by na tym dobrą kasę zrobić. Podchodziłoby pod thriller polityczny z nieuczciwą konkurencją, pracownikami spadającymi z drabiny oraz różnej maści awariami z operatorem ISP i dostawą prądu!
Pełen szacun, bo życie pisze najlepsze scenariusze!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

o przygodach amelka i jego milionie tłumaczeń (ale nigdy winny nie jest on), to by nawet można napisać cztery tomy i narkęcić 5 filmów.

Co tam Kler, Dywizjony, Zimne Wojny - Amelek!!! To by było coś.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

I z wątkami kryminalnymi, jak podpalenie samochodu - zupełnie przypadkiem 2 dni po osiedlowym zebraniu na temat światłowodów, konkurencja musiała się naprawdę wystraszyć by sięgać do takich metod. Sprawca niestety nadal na wolności, a Wy dalej sobie jaja robicie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale o awariach innych operatorów to w zasadzie sie nie slyszy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może jednak lepiej na własnej niezawodnej infrastrukturze? Może to uchroniłoby przed przechodzeniem klientów na LTE?

Oczywiście że lepiej na własnej, tylko kiedy by się zwróciła - w wielu miejscach w ogóle by nie powstała, z powodu nieopłacalności. Awaria usunięta, przyczyną było przepięcie w sieci zasilającej (padło też kilka innych domowych urządzeń).

jak może nie opłacać się wifi skoro opłaca się ciągnąć światłowody? Przecież mimo wszystko koszty wifi są niższe.

Była niby jakaś awaria, niby została usunięta a wynik speedtest (i to do automatycznie przydzielonego przez system serwera) wygląda tak
Ping ms 38 Pobieranie Mbps 0.59 Przesyłanie Mbps 1.14

Wiecie co mnie dziwi wykonaj wynik speed testu rano gdy wszczy są w pracy30- 40mb jest zawsze ale wieczorem dramat. Jest nas pięciu w szeregu na rodzinnej(podłączeni razem na jednym odbiorniku) sąsiedzi zgłaszali problemy ja tez dzwoniłem.I dalej o korzystaniu z internetu od 20-23:30 nie ma mowy. Wynik z speed testu pobieranie 0.22mb wymyślenie 0.19 Mb ping 17 bo do Amelka serwer.

Idę o zakład jak wejdzie kiedyś w końcu Ups lub orange(nawet w cenie 100 pln i jak zapłacimy) coś sensownego pan Amelek z taka jakości usług może się zwinąć z rynku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na ten moment pobieranie 1,77 Mbps. Szlag mnie trafia.

U mnie teraz >22Mbps. Sprobuj moze test zrobic przez kabel (tzn kablem podpiac sie pod swoj router) a nie wifi - na wifi mniej niz 1Mbps nie wiem dlaczego, ale to inna sprawa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...