Banino - raj na ziemi

Czy jest tu ktos, kto kupil dzialke, dom, mieszkanie, bo Banino jest piekne i mu się tu bardzo podoba? Czy po prostu nie stac Was bylo na Gdańsk badz Gdynie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Banino - raj na ziemi

W 1995/96 ludzie tu działki kupowali budowlane i wówczas trochę kosztowaly .
Obecnie w odniesie do cen mieszkań w Gdańsku czy Gdyni to Banino jednak wygrywa tym ze.tu kupisz szereg z ogrodem w cenie dwupokojowego mieszkania.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szereg tańszy od kawalerki w falowcu, lecz działki budowlane mają ceny jak w Gdańsku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie, nie maja. Ostatnio kupowalismy i 450 zl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli jeszcze droższe.

W Gdansku

Tylko cena wygrywa dlatego tutaj kupują. Niestety taka prawda
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

20 lat temu kupilismy działkę i wybudowaliśmy dom. Było pięknie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupilem 25 lat temu piekna okolica teraz syf dziadostwo
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja kupilem 25 lat temu piekna okolica teraz syf dziadostwo zlodziejstwo smiecenie dewastacja uciekalem z tego syfu zabianka 22 lata mieszkalem a syf przylazl tu banda d**ili dziadostwa i patoli rozje*ac wiate przystankowa to niezle nasr*ne w glowie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wszyscy.
Ja kupiłem połowę bliźniaka i jestem zadowolony. Jak mam jechać do miasta czy się zbliżać do obwodnicy to jestem chory...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprzedalem duże mieszkanie w Gdańsku. Kupiłem 1000m2 i udało się za to postawić dom 300m2 w stanie zamkniętym z mediami. Teraz wykańczam , Jestem bardzo zadowolony
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też jestem zadowolony, lubię naszą wiochę i wcale za miastem nie tęsknię.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiłem działkę w 2005 roku bo była ładnie położona, uzbrojona (gaz, kanalizacja) i miałem blisko do pracy. Obejrzałem wtedy kilkanaście działek w Kiełpinie, Klukowie i Osowej i tu mi się podobało najbardziej. Postawiłem dom i mieszkam już ponad 10 lat.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nawet 4 lata temu było pięknie a teraz, szkoda pisać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z banina mam blisko do pracy i nie muszę codziennie w korkach stać. "Gdańsk Gdynia " proszę Cię aż tak zdesperowany nie jestem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie sie podobalo - do najblizej jesieni/zimy. Info z 2018r. dla nowych/potencjalnych mieszkancow: pamietajcie aby kupic odblaski/latarki i kalosze. to podstawa tutaj do przezycia.
Nazbierali mieszkancow omamiajac jak to bedzie w szeregu np. Nie przygotowali infrastruktury czyt. lampy, drogi. Nie ladnie nie ladnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak! Ja jestem zadowolony, wprowadziłem się 15 lat temu i doceniam rozwój Banina, prowadzę tu biznes i cieszę się, że klientów coraz więcej. Ale mam szczęście, ponieważ moje osiedle ominęli deweloperzy więc wciąż jest fajnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Banino zniszczyła deweloperka i zabudowa szeregowa w takim sensie że przez nią jest dużo więcej mieszkańców niż w wypadku zabudowy jednorodzinnej lub bliźniaczej a to przekłada sie na większy ruch ,większe korki.....itd Jeszcze kilka lat temu jazda do czy z Gdańska obywała sie bez korków a teraz już w Baninie stoimy a z powrotami tez jest tak samo a bedzie tylko gorzej.Mi zmiany Banina akurat srednio sie podobają ,wyprowadzka z miasta była po to żeby życ wolniej ,spokojniej ,lokalniej i niekoniecznie muszę miec pod nosem Lidl,Biedronke itd .....ale jest jak jest.Ta wieś jest dla mnie nijaka ,bez klimatu,ani ładna ani brzydka więc pewnie jak dzieciaki podrosna bede stąd uciekał bo szkoda życia w miejscu które jest njakie trzeba gonić marzenia :)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepiej tego ująć nie mogłabym. 20 lat i już dosyć. W tym roku młody kończy podstawówkę więc się rozglądam gdzie cicho i mniej tłoczno - choć myślałam, że to miejsce na resztę mojego życia. Pozdrawiam i życzę wszystkim spokojnego mieszkania.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coraz więcej osób sprzedaje swoje domy kupuje lub buduje nowe w spokojniejszych miejscach. To juz nie to samo Banino co kiedyś.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdecydowala przestrzeń, bliskość do Gdanska i cena. No i to ze Banino sie rozwija. To juz nie ta sama wiocha co 15 lat temu. Cywilizacja i życie to dotarly! Jest coraz lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

przestrzeń? to była kiedyś teraz widoki na blokowiska
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ci da ta bliskosc Gdanska skoro jedziesz 1,5 godz w szczycie a za rok dwa to szybiej pieszo dojdziesz. Blisko i raj to bylo 8tys ludzi temu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przestrzeń domu.

Ok wracajcie do bloku jak Wam zle :)

Nam tu jest super
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czemu do bloku, w mieście tez sa domy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cywilizacja nazywasz lidla i pozostałe sklepy? Zamiast walczyc o drogi i chodniko to co niektórzy ciesza się, bo maja sklepy, co tam infrastruktura
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok wracajcie do domów w Gdańsku. To bylo głupie, ze je opusciliscie skoro byly spoko.

Przykro mi ze Was tu zeslano. Ale i tak Was kochamy i akceptujemy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zniw brak wody w Baninie. Cywilizacja na najwyższym poziomie. Na cale szczęście sa sklepy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

w sklepie nie załatwisz się ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale kupie sobie litry wody:))))

Ja kupię na koszt skzukowo ☺
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Błagam - pojdzie za głosem serca i wyprowadzcie sie :) Wierze ze znajdziecie swój wymarzony dom na ziemi skoro tu sie nie udalo. Do dziela!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

No nie udało się, przez takich właśnie gargulców jak TY
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

przez te szeregi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

To nie przez szeregi, tylko przez deweloperów. Kolejne inwestycje miałyby sens, gdyby szły w parze z rozwijająca się infrastruktura i poszanowaniem dla tego co już jest. Dobrze,że Banino się rozwija, bo przecież z jest tu mnóstwo małych dzieci, które fajnie jakby nie musiały za wszystkim do Gdańska uciekać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mieszkamy w bliźniaku od 3 miesięcy. Wyprowadziliśmy się z Przymorza. Przestrzeń domu i okoliczni sąsiedzi przemawiają za Baninem. Z minusów: spodziewam się, że zima będzie mocno błotnista :/

Samo Banino jest fajne i ładne, trzeba jeszcze odkryć okolice na spacery i rowery, ale to jak będzie cieplej i więcej czasu. Na pewno jest gdzie aktywnie spędzić czas - jak się chcę.

Braliśmy pod uwagę różne miejscowości w okolicach Gdańska i Gdyni, ale zdecydował projekt domu i umiejscowienie mniej więcej po środku Gdańska i Gdyni :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drodzy, bedzie nam Was brakowalo. Życzymy jednak szczęścia w poszukiwaniu swojego miejsca na tym leż padole.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba jest tonajbrzydsza kasxubska wies. Nigdzie nie ma tak brzydko. Brudno, szaro, obskurnie. Każdy z naszych odwiedzajacych znajomych zniesmaczony
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....