Czy położenie dachu rzeczywiście tyle kosztuje?

Dostałem wycenę wykończenia dachu o powierzchni ok. 40m² z attyką folia, styropian 15cm, spadkowy, papa, obróbki z blachy i styropianu itp. Wyszło ponad 800zł/m² za robociznę i materiały. Sprawdziłem materiały wychodzi, że robocizna to prawie 2/3 ceny. To serio aż tyle kosztuje? Dwa razy drożej niż wycena za dach dwuspadowy nad domem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy położenie dachu rzeczywiście tyle kosztuje?

Niestety to bardzo odpowiedzialna praca raz że wysokość a dwa że nie może przeciekać trzy że wentylacja cztery że wiatr nie może porwać a już nie wspominając o sezonowości tego zawodu,
. A im mniejszy kąt nachylenia dachu tym większa walka z żywiołami. Musi być szczelnie jak diabli. A ceny też takie są bo trudno znaleźć chętnego do pracy, trzeba dać 500 dniówki minimum a i tak jest problem, do tego zusy podatki maszyny.. dekarz to dachu lekarz. Mam namiar na dobrego dekarza z Kaszub cena nie była aż tak wysoka a robota zrobiona naprawde solidnie. ale nie wiem jak u niego z terminami bo teraz sezon, Dekarz Artur 532 295 049
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ciągnik rolniczy (4 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

Wywóz mebli itp. (3 odpowiedzi)

Witam, znacie tanią firmę, która wywiezie mi do utylizacji meble, lodówkę, pralkę i parę rzeczy z...

UWAGA na MOBILNY SERWIS AGD w Gdyni (7 odpowiedzi)

Niestety miałam okazję korzystać z ich usług, naciągnęli mnie na bardzo drogą naprawę łożysk, po...