Diody na samochodzie.

Gliniarze czepiają się, gdy na samochodzie osob. ktoś sobie zamontował diody. Nawet jedną.
Jak to się ma do sam.ciężarowych TIR, które oblepione świecącymi diodami przypominają choinkę noworoczną. Do nich też gliniarze czepiają się i zabierają im dow.rej. w celu usunięcia oświetlenia niefabrycznego ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Diody na samochodzie.

mają rację że się czepiają, takiego szajsu nie widać we mgle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie o takie diody chodzi.

A co do ciężarówek to w momencie jak są zapalone to naruszają przepisy (nie wolno ich używać na drodze), ale czy policja to egzekwuje tego nie wiem. Mi osobiście to nie przeszkadzało nigdy... prędzej źle ustawione reflektory w ciężarówkach świecące mi prosto w twarz.

Ja osobiście mówię zdecydowane NIE dla wszelakich innych niż fabryczne oświetleniom pojazdów. Czyli świecące wentyle, wycieraczki, antenki, pseudo-dzienne światła,i inne. Na szczęście KRD się ze mną zgadza :-) Sprawa tylko egzekwowania przepisów... W tej sprawie misiaki niestety mają niemal całkowicie wytegowane... A szkoda.

Policja i inne służby powinny ścigać szczególnie modernizujących swoje bolidy w biksenony w zwykłych kloszach. Kiedyś to było normalne że sprawdzano podczas kontroli drogowej ustawienie świateł tłumiki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Samochód z komisu - czy warto? (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...