Do mieszkancow Banina

Jestescie tak specyficzni jak malo kto... Ciagle sie klocicie, macie problemy ciagle czegos nie wiecie awanturujecie sie... Zapytajcie w banku w przychodni w Baninie, sklepie u fryzjera, w barze, w urzedzie, strazakow i policjantow....nikt nie robi takich problemow jak mieszkancy banina.... Ludzie skad przyszliscie???? Z kosmosu?.... W calej gminie zadna miejscowosc nie jest tak dziwna.... Nie odpowiadaja wam sklepy? Nie kupujcie.... Nie odpowiadaja warsztaty... Naprawiajcie w trojmiescie.... Przeszkadzaja wam urzednicy.... ? Idzicie tam skad przyszliscie.... Do brudnych blokow klatek zasikanych.... Niszczycie nasze kaszuby... Piekne pola lasy i tradycje!!! A wiecie jak niszczycie???? Soba!!!!
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Do mieszkancow Banina

Urzekła mnie twoja historia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

mnie tez, wieśniak musisz zmienić dilera
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18

Masz 100 proc racji . Mieszkam tu kilka lat przybyłem z daleka i na początku mocno się tu zderzyłem z rzeczywistością . Dodam że brak kultury i typowe robienie człowieka w balona i arogancja ale to już zauważyłem typowe Gdańskie podejście .
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

chlopie wez tu nie rob prowokacji, kazdy normalny czlowiek jesli mial stycznosc z kaszubami to, wie, ze to najwieksze cwaniaki i naciagacze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Drogi Wieśniaku, to nie mieszkańcy Banina tylko bywalcy tego forum
ładnie to identyfikować całą społeczność z kilkoma awanturniczymi z**bami z internetu? ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chłop myśli że ponad 10 tyś osób siedzi na tym forum i swoje żale pisze poniosło go troszkę sądzę że jest grupa może 20 osób które piszą wypociny swoje i gorzkie żale. A tak naprawdę to pewnie miejscowi tą piszą bo nikt z przyjezdnych nie przeprowadzał się po to by ma forum pisać jakieś wypociny bo mają swoje życie które sobie każdy w jakiś sposób ułożył i ma wyje.bane na te wypociny co tu są pisane i jak przedmówca napisał to wy kaszubiaki macie coś z deklem coś nie tak nie wiem może uważacie się na niemiecka nacjie czy coś w tym stylu :-) bez odbioru
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

To zwykły hejt jak 89%
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To co tu robisz na tym forum. Jesteś tym jednym z 20 osób.? Co masz gościu do Kaszub.? Przybyłeś nie wiadomo skąd, bo nie potrafiłeś poradzić sobie w swoim zapyziałym grajdołku. Gdyby nie Kaszuby to byś zęby zaciskał i się nie mądrował. Ale nie, no przecież, przyszlo panisko z daleka, sypnęło groszem z kredytu i się teraz mądruje jeden z drugim. Taka prawda chłopku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak że za dużo ludzi przeprowadziło się tu w krótkim czasie. Zamiast domów z ogródkiem, długie szeregowce. Każdy pewnie miał inne oczekiwania, przeprowadzam się na wieś i liczę na spokój, a tu się zrobiło przedmieście Gdańska, gdzie stoi się w korkach, kiepskie drogi, za dużo ludzi na metr kwadratowy. To rodzi frustrację i dlatego te kłótnie i narzekania. Żeby osiągnąć spokój trzebaby chyba rzucić wszystko i zamieszkać w Bieszczadach ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

100% racji. Ludzie których w Gdańsku byłoby stać na mieszkanie 40 m tutaj mają domy, szeregi. Popier...ło się w głowkach. dlatego ja stad spier...am
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę że powinien się mądry psycholog wypowiedzieć na tym poscie . Ale napewno nie z gdańska i kaszubskich psychologów raczej ziemia nie wydała . w Chwaszczynie słyszałem że jest podobny klimat i byt ,pewna mądra pani porównała chwaszczyno do twin peaks.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pa!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A to wina ludzi którzy kupują czy tych co sprzedają że takie są ceny na rynku?
Jak za 200k można kupić mieszkanie w szeregu bądź kawalerkę w falowcu, w nowym budownictwie na Wrzeszczu 48m2 kosztuje 430k.
Za cenę mieszkań 70m2 w mieście to można by od dewelopera kupić całego bliźniaka i mieć od 180m2 w górę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kropka zacina Ci się w klawiaturze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie musi to być od razu czyjąś wina. Pewnie każdy kto zamierza się ustatkowac marzy o domku lub mieszkaniu a że tu są tańsze, cóż poradzić. Chodzi o to żeby się nie kłócić, żyć w zgodzie z innymi. Wiem, że życie przytłacza, mamy problemy no i jeszcze brak słońca ;) ale może zamiast się złościć warto się uśmiechnąć i pomyśleć o tym jakie mamy szczęście. :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To dobrz ze tylko do Banina taki motłoch sie sprowadza, moze zrobią rezerwat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...