Re: Fotoradary na ul. Lotniczej - Stop piratom drogowym.
~Zastępca Zastępcy Burmistrza
(11 lat temu)
Jestem mieszkańcem zachodniej części Banina (boczna od Pszennej) i w całej rozciągłości przychylam się do koncepcji ustawienia radarów, ale rozszerzyłbym działania również na:
- przeniesienie znaku "teren zabudowany" w okolice rzeczywistego końca Banina za pizzerią Tintino
- wydłużenie podwójnych ciągłych po obu stronach skrzyżowania Lotnicza z Pszenną. Wielokrotnie byłem świadkiem, wyprzedzania na skrzyżowaniu łącznie z wyprzedzaniem autobusu (kierunek Gdańsk) stojącego na przystanku. Człowiek myśli, że spokojnie może włączyć się do ruchu - kierunek w prawo a tu zaskoczenie w postaci wyłaniającej się zza autobusu pędzącej ciężarówki.
- dodatkowe oświetlenie mające na celu zdecydowanie poprawienie widoczności przejścia dla pieszych w rejonie tego skrzyżowania - gdyż przejście na drugą stronę ulicy często graniczy z cudem. Po zmroku
jest tam ciemno jak w przysłowiowej d...
Najlepszym lecz pewnie nierealnym rozwiązaniem byłyby wysepki w okolicach nieszczęsnych skrzyżowań. A może światła?
Sorki, że skupiłem się tylko na skrzyżowaniu z Pszenną ale codziennie ją użytkuję lecz myślę, że proponowane przeze mnie rozwiązania są uniwersalne dla całego Banina i nie tylko. Mogły by one przyspieszyć budowę zaplanowanej gdzieś na nieznaną przyszłość obwodnicy Banina (sam w nią nie wierzę)
2
0