Internet amelek - prędkość dzisiaj

Dobry wieczór, chciałbym zapytać czy ktoś z forumowiczów podobnie jak ja ma problemy (mniej więcej od wczoraj) z prędkością internetu radiowego od pana Marka? Zastanawiam się czy zgłaszać? Infolinia niestety tylko do 18 dzisiaj, stąd moje pytanie.

Hejterom z góry dziękuję.
Uprzedzając niektóre komentarze, to pierwsze spowolnienie które odczuwam od pół roku i jestem zadowolony z usługi, bo w porównaniu z LTE to jest niebo a ziemia. Z wyjątkiem 2 osatanich dni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zadzwon do niego i sie zapytaj, bo to u niego normalne, ze sa problemy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Infolinia do 18. Światła mi nie odcięli, tylko internet zwolnił do 0.34 megabit. Z taką pierdołą mogę poczekać do jutra ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

niestety w tym tygodniu cos szwankuje

wklej rezultat speed testu, bo pojęcie "problem z predkoscia" jest względne. dla jednego 20mb bedzie malo a dla innego 2 bedzie malo

0.35 megabit - wynik kilku testów

Tak to ja mam z pół roku - regularnie popołudniem i w weekendy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja nie mam Internetu

Ja mieszkam tu od 2016 i mam od początku net Wave.nic się nie wydarzyło od tego czasu.predkosc netu jest cały czas taka sama jak na umowie. Kiedyś zadzwoniłem do Amelka z zapytaniem o ofertę. Gościu Od tamtego czasu nie dawał mi spokoju (musiałem zagrozić HPN żeby się odczepił) .Po roku czytajac komentarze o nim stwierdziłem "dzięki Bogu że nie dałem się namowic" koleś nachalny że by prawie do łóżka wskoczył.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To chyba wybrałeś najniższą opcje.
Bo ja mam zamówione 40mb a jest głównie max 10, raz widziałem że jest 37 w nocy jak powinno być 80
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My my na Dąbrowie air net z przyjaźni, działa super,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

20mb i tyle jest

Proszę o zgłoszenie, najlepiej SMS na 793263535 (nie przejmować się zbytnio godzinami infolinii podanymi na stronie, SMS-y działają przez całą dobę) a w treści adres instalacji (to ważne - oszczędza mnóstwo czasu jak nie trzeba o to dopytywać bo ktoś tylko napisał "czy jest jakiś problem z internetem?") i krótki opis problemu. I nie przejmować się bzdurami tu wypisywanymi, że jak ktoś zadzwonił to potem wchodziliśmy do łóżka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziękuję - od rana jest już w porządku. Być może pogoda robiła swoje. Dla mnie na Internecie świat się nie kończy, dlatego nie dzwoniłem po nocach. Życzę spokojnego weekendu!

Ja pisze i pisze i caly czas jest problem. Przestal Pan w koncu odpisywac. Przesylalem screeny z powalajacymi pingami na poziomie kilkuset ms oraz predkosciami nie przekraczajacymi 1 MB/S, lub ze test nie da sie wykonac bo po prostu zrywa polaczenie.
Bedzie juz z pol roku lub lepiej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To że nie na każde zgłoszenie odpisuję, nie znaczy że ich nie czytam. Rozwiązanie niektórych problemów niestety trwa, jestem zależny od firm trzecich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Amelek to dno każdy to wie kto poznał te śmieszne usługi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Amelek to dno każdy to wie kto poznał te śmieszne usługi obiecanki cacanki mydlić oczy a i tak mieć w d*pie tylko kasę trzepac ot cała idea firmy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Od wczoraj działa u nas większe łącze w świat. Nie było łatwo, jeszcze wczoraj pomimo śnieżycy mieliśmy człowieka na maszcie, ale działa. To jeszcze nie koniec podejmowanych działań, ale powinna być zauważalna poprawa, zwłaszcza w wieczornych godzinach szczytu. Nie wiem czy bardziej śmieszny nie jest ten światłowód na Księżycowej - od półtora miesiąca doprowadzony i do nas, ale nadal brak oferty. Zapytanie o ofertę na gigabit transmisji do EPIX-a, lub jeśli mają z tym problem (na co mogłoby wskazywać przedłużające się oczekiwanie na ofertę), zestawienie zwykłej sesji BGP z ich routerem, właściciel nazwał marzeniami i nie był w stanie podać choć przybliżonych ram czasowych możliwego uruchomienia usługi. Gdzie indziej poza Baninem to normalny biznes a nie marzenia. Czas to pieniądz, także tej firmie chyba raczej już podziękujemy... Kasę trzepać to idea chyba większości firm, choć są wyjątki (znam już 2, obie posiadające sieci światłowodowe) co naszej kasy nie chcą. Wniosek prosty - umiesz liczyć, licz na siebie i buduj własne. Święta idą, wymarzony światłowód też powinien złagodzić obyczaje, więc proponuję przestać pluć jadem. Również pozdrawiam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Człowieku piszesz żeby jadem nie pluć to co Ty robisz ? nakręcasz się że jakaś firma nie chce Tobie czegoś uruchomić - bo nie musi. Z tego co sobie poczytałem to prywatna firma (nie jest operatorem publicznym lub dofinansowywanym ze środków np UE) i niczego Tobie sprzedawać nie muszą tylko mogą według swojego uznania. Ja osobiście czytając Twoje poprzednie wypowiedzi, przytaczanie niby rozmów i niby korespondencji mailowej z tą firmą na forum publicznym, nie podjąłbym z Twoją firmą żadnej współpracy.
Tak jestem klientem chyba tej firmy o której piszesz i może jestem stronniczy, ale osobiście jestem zadowolony (poza małymi problemami z TV w ostatnim czasie) , szybko się dogadałem co do podłączenia , cena tez ok jak dla mnie. Ja się dogadałem, sąsiad się dogadał, kilku znajomych też się dogadało - Ty nie możesz. Sam sobie oceń gdzie tkwi problem :) a nie zanudzaj tutaj EPIX-ami BGPami i innym technicznym bełkotem, bo to zwykłego użytkownika chyba mało interesuje i chyba się na tym nie zna - ma działać :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Internet tylko dla spokojnych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Umiesz liczyć, licz na siebie - to stara dobra dewiza. Też nie rozumiem w jakim celu wspominasz, że są firmy, które nie chcą Twoich wielkich pieniędzy. Chyba mają prawo decydować z kim chcą współpracować a z kim nie chcą. Po Twoich postach można wywnioskować, że jesteś pieniaczem i dookoła wszyscy spiskują przeciwko Tobie. To może zniechęcać do współpracy. Ciesz się swoim nowym łączem i ciesz się z dobrych opinii, które teraz zaczną pojawiać się na temat Twoich usług. Powodzenia!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam internet od amelka i coraz bardziej mnie wkurza jego jakosc, problem polega jednak na tym, ze bardziej mnie wkurzaja absurdalnie wysokie ceny aktywacji u innych operatorow i potrzeba podpisania cyrografu na 24-36 miesiecy, zeby miec jakas rozsadna kwote ...

U jakich innych operatorów?

Jak nadal coś wkurza, to proszę o bezpośrednie zgłoszenia gdzie konkretnie. Nawet jeśli kiedyś było już coś zgłaszane - sytuacja się stale zmienia, więc zgłoszenie np. sprzed roku niewiele daje. Jeden najpilniejszy globalny (dotyczący wszystkich) problem rozwiązany, teraz możemy wracać do lokalnych w różnych miejscach sieci. A co do tych co niby nic nie muszą - ustawa Prawo telekomunikacyjne, art. 26a i kolejne mówi coś innego. Bywa że jak się operatorzy nie mogą dogadać to UKE reguluje warunki współpracy, wydając decyzje zastępujące umowy o połączeniu sieci. Właśnie po to, by ukrócić podobne szkodliwe dla rynku praktyki, nadużywanie swojej pozycji - bo ten rynek jest specyficzny i poza Baninem to normalne że mniejsi kupują od większych którzy są jednocześnie konkurencją. Ale już pomijając to - jak się nie chce to można od razu powiedzieć że się nie chce, a nie zwlekać i zwodzić stwarzając pozory że niby się chce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla jasności - nie o pomarańcze tu chodzi, oni akurat są chętni sprzedać tylko długo się czeka i trzeba było dojść ponad 1 km do ich infrastruktury co tez trwa i kosztuje. Prywatni operatorzy tez świadczą publicznie dostępne usługi telekomunikacyjne i przepisy dotyczą wszystkich. Chodzi o 2 takich w pszennej i księżycowej.

Proponuję zmienić nazwę na zamulek!!! Masakra, nie da się filmu obejrzeć, strony się nie ładują... szkoda, ale my po kilku latach współpracy będziemy się ewakuować. Co weekend to samo :/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powtarzam się, ale proszę o aktualne zgłoszenia (bezpośrednio, nie na forum) gdzie konkretnie jest tak źle. Mając w końcu rozwiązany globalny problem z wyjściem w świat, wracamy do rozwiązywania lokalnych problemów w różnych miejscach sieci radiowej. O kilku już wiemy, ale czasem nie widać jakiejś oczywistej przyczyny i więcej zgłoszeń może pomóc dostrzec jakąś prawidłowość. Nie wszędzie jest źle, teraz z domu 3 km od firmy mam takie wyniki z zewnętrznych serwerów:
http://www.speedtest.net/result/7901844328
http://www.speedtest.pl/wynik/195959850
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A to sa moje z wczoraj.
http://www.speedtest.pl/wynik/195930891
Pingi prawie 300ms, download 0,14Mb. Jest to regularne, o czym jest Pan informowany.

Stan od ponad pol roku - nic sie nie dzieje jesli chodzi o poprawe.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ludzie forum to nie miejsce na takie dyskusje. Masz problem z netem załatw to providerem tu najwyżej zostaw opinie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawdź ofertę wave. Ja płaciłem 50PLN za aktywację. Umowa z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Ja zmieniłem operatora i jestem zadowolony.

multi-wifi, jmt, wave

Wave nie jest taki super, zamówiłem 40mb, a głównie jest 10mb czasem w polotach jakieś 20mb.

zadzwon do nich i powiedz, ze maja zwiekszyc predkosci na takie za jakie placisz :)

mi nic nie działa,nie mogę nawet wysłać zyczen

Najpierw musieliśmy się uporać z globalnym problemem dotyczącym wszystkich klientów. Wreszcie jest większe wyjście w świat, przepraszamy że tak długo to trwało (za sprawą kompletnego braku współpracy ze strony 2 firm mających najbliższe światłowody - dojście do trzeciego kilometr dalej niestety trwało i kosztowało). Po nowym roku wracamy do lokalnych problemów w niektórych miejscach. Prosimy o bezpośrednie zgłoszenia, postaramy się poprawić. Wesołych Świąt!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

W kółko tylko globalny problem hahaha a co będzie następne? Trzęsienie ziemi, błoto, śnieg a może koniec świata? Amelek zawsze znajdzie wymówkę :-D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śnieg już był, błoto jest teraz. Konkurencja raczej nie jest w stanie wywołać trzęsienia ziemi czy końca świata.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale śnieg i błoto już konkurencja może wywołać? Hahahahha

Inne tematy z forum

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....