Materac

Z mężem urządzamy sypialnię i w sumie wybraliśmy już większość mebli ale został jeszcze problem wyboru materaca. Jest cała masa materacy do wyboru i potrzebujemy pomocy. Chcemy materac piankowy, może być kilka warstw. Ja ważę 57kg, mój mąż 84 kg więc różnica jest spora. Czy ktoś mógłby polecić jakiś model materaca piankowego, który się u Was sprawdził. Z wstępnych ustaleń widzę, że spory wybór ma firma Hilding, ktoś ma od nich coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z piankowych mogę polecić materace marki Beddinga. Ja akurat mam model "Relais" i jesteśmy zadowoleni, różnica w wadze też jest w naszym przypadku spora ale tutaj jest zastosowana pianka termoelastyczna, która się dopasowuje do wagi ciała, więc ugina się tyle ile trzeba.
Pozdrawiam

Najlepiej poszukać informacji w sieci na temat materacy i ich rodzajów, w tym także przeznaczenia.

Mam materac Hildinga, model "modern" i ta firma jest ok. Materace są zgodne z opisem, a to najważniejsze. Poleciłabym sprawdzić w salonie, przetestować czy twardość jest ok, bo wybór jest bardzo duży więc można bardzo konkretnie dobrać do swoich preferencji. Mój model jest o tyle fajny, że ma dwie twardości i jest dedykowany właśnie dla osób z dużą różnicą wagi. Pozdrawiam

A czy orientuje się Pani czy można kupić gdzieś stacjonarnie ten materac Gdańsku. Zależy mi bardzo na takim przetestowaniu bezpośrednim bo nigdy nic nie wiadomo ale z opisu Modern faktycznie wydaje się ciekawy.

Ja kupowałam akurat w innym mieście ale tu jest spis sklepów w Gdańsku gdzie można kupić materace Hildinga: https://hilding.pl/sklepy-z-materacami/Gdańsk

Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (40 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (83 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...