Niepełnosprawni

Temat ogólny - ciesze się że we wsi u nas tolerujemy osoby niepełnosprawne lub z jakimiś drobnymi dysfunkcjami ruchowymi i umysłowymi.
Szczególnie mam tu na myśli - obojętność w rozpoznawaniu znaków drogowych np STOP Tu ma problem poranny pani w samochodzie Citroen kaktus czerwono czarny która ze 3 raz już mi zajechała drogę olewając znak stop na skrzyżowaniu Lipowa i Lotnicza
A no i reszcie kierujących którzy to usilnie starają się wmówić jadącym ul Pszenną przy skrzyżowaniu z Księżycową że Jest ona podporządkowana.
Gdybym nie był tolerancyjny to bym się wkurzył :) a tak to mogę jedynie dziękować ! Że ktoś ich jeszcze toleruje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Niepełnosprawni

Nie rozumie tytułu postu ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeśli jedziesz pszenna od osiedla familijnego to owszem, musisz ustąpić pierwszeństwa tym z księżycowej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, powierzchnia drogi jest taka sama (płyty) więc reguła prawej ręki :P Inaczej jak by była droga gruntowa a płyty na pszennej, w tedy pszenna jest główną.

Jestem mamą niepełnosprawnego dziecka i ten post to jest masakra. Miałam nadzieję, że znajdę pod tym tytułem coś pozytywnego - wstęp się zgadza choć mam obawy, że większość niepełnosprawnych ludzi z naszej wsi jednak nie wychodzi zbyt często z 4 ścian .. miałam nadzieję, że ktoś zaczął jakiś fajny wątek o wspieraniu . a tu to co zwykle na forum pomyje Bardzo Pnie Pax mnie Pan dotknął i sprawił wielką przykrość. tak przed Bożym Narodzeniem - proszę jeśli nie stać Panana pozytywne słowa i gesty to błagam nie mieszaj Pan do tego takimi tytułami ludzi którzy mają znacznie więcej na głowie niż Pan. dla których brak chodnika i błoto to nie jest kwestia ubłoconych butów . a kwestia samodzielności i normalności o którą niektórzy pewnie nie mają już siły walczyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też myslałam, że są w Baninie jakieś nowości czy udogodnienia dla niepełnosprawnych i ktoś o tym pisze. Powinien się wstydzić swojej głupoty ten co tak nazwał post

Czyli trzeba sie czaic na ksiezycowej na jakiegos jelenia z lewej?

Inne tematy z forum

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...