Praca w salonach samochodowych

Witam, jestem handlowcem w salonie samochodów nowych od wielu lat i takiej słabej sprzedaży jaka jest w tym roku nie odnotowałem jeszcze nigdy. Ten sektor jest dotknięty kryzysem i w najbliższych latach chyba nie ma co liczyć na znaczną poprawę. Rozmawiam z wieloma ludźmi z branży i potwierdzają te słowa. Nie wiem czy ja już się wypaliłem czy nie. Trzymam się standardów sprzedaży jak nigdy dotąd. Raz jest miesiąc bardzo dobry później 2 bardzo słabe. Pytam czy dużo handlowców z tej branży szuka pracy? czy zmiana salonu i otoczenia coś zmieni? Szukałem pracy w innej branży, ale jest ciężko coś sensownego znaleźć. Powiedzcie do którego dealera iść spróbować szukać szczęścia, a którego omijać szerokim łukiem. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Praca w salonach samochodowych

Masz racje sytuacja w branży motoryzacyjnej nie napawa optymizmem i raczej w najbliższym czasie nie ma co liczyć na jej poprawę, to co zaczęło się rozwijać to sprzedaż samochodów używanych przy dealerach i ewentualnie w tym kierunku bym podążał szukając pracy. Jeżeli chodzi o dobre opinie to na pewno; Zdunek, Plichta, Intervapo,

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

kilka lat temu kupiłem auto od dilera, okazało się że miało już swoją historię, dowiedziałem się przypadkiem po czasie. To utwierdziło mnie aby kupować używane nie mam potem poczucia jelenia, którego ostrzyżono
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Plichta masakra!Plany sprzedażowe nie do wyrobienia,auta mają podrasowane,nie wszystko jest cacy...Rotacja pracowników kosmiczna,pracują tylko desperaci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (39 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (150 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...