Udogodnienia do domu i ogrodu

Bardzo proszę o pomysły co jeszcze można zrobić w domu extra tak żeby cieszyło domowników lub było użyteczne. Proszę o dopisywanie pomysłów oraz krótki komentarz: dlaczego, plusy i minusy, ewentualnie przybliżony koszt jeśli ktoś zna. Moje propozycje:
1.) Młynek do zlewu w kuchni (wygoda, niemiły zapach?, koszty?)
2.) Promienniki na podczerwień na zadaszonym tarsie (ciepełko przy chłodnych jesiennych wieczorach, wydłużenie okresu grilowania i biesiadowania na świeżym powietrzu ze znajomymi, duże koszty prądu - P.S. Planuję instalację FV)
3.) Kosz do grania dla dzieciaków i dorosłych
4.) Sauna na ogrodzie (niestety w domu nie przewidziałem na nią miejsca)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwa pomysły od Aplipa: naklejki-miarki wzrostu dla dzieci lub zestawy estetycznych naklejek na ścianę, które pozwolą na ożywienie i spersonalizowanie dziecięcego pokoju :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam oświetlenie kryształowe:
https://tutumi.pl/lampy-krysztalowe-sufitowe.html

Lampy takie nie są jakieś bardzo trudne jesli chodzi o kwestie utrzymania w czystosic. Jednocześnie są badzo ładne oraz od razu leci na nie oko. Mam je w dwóch pomieszczeniach ( w sypialni oraz w łązience). I na dzień dzisiejszy są jednym z głównych elementów wystroju pomieszczeń.

image

W ogrodzie świetnie sprawdzi się grill. Swój mam od firmy https://koler.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Sprawdza się idealnie w letnie wieczory, kiedy zapraszamy znajomych i rodzinę. Wspólnie przyrządzamy posiłki i cieszymy się swoim towarzystwem :)

Co na pewno polecam:
- radia zintegrowane z oswietleniem w łazience z wanną i w kuchni! Wlaczam swiatlo i cyk RMF z glosnika. Lub wlaczam oddzielnie samo radio tez wrzucam fotke, to bylo moje marzenie miec radio w scianie i mam. W przyszlosci dokupie stacje do niego zeby i na bluetooth sie z telefonu laczyc
- mata grzewcza za lustrem w łazience (lubie bajery, bardzo sie sprawdza, lustro nigdy nie paruje)
- na etapie budowy puscilam kable do kina domowego w salonie. Nie moge sie doczekac jak mnie bedzie stac na glosniki ale za to wszystko mam pieknie schowane i wyglada to elegancko, wystarczy podpiac sprzęt
- kuchnie z Ikei z frontami z litego drewna, wszystko dokupuje do niej w standardzie, pasuje jak ulał, fronty solidne i piekne, łatwe w czyszczeniu. Jak mi w czasie użytkowania coś nie pasuje to wymieniam na lepsze rozwiązanie dla mnie bez mrugnięcia, bo nic nie musze zamawiać (np dodatkowe szuflady wewnętrzne, dodatkowa półka itd)
- termos obiadowy na zupę https://bokono.pl/termomisa-termos-obiadowy-na-zupe-pojemnik-2-3-L-122857/23917 Nie jest drogi, a pozwala utrzymać zupę w ciepełku :) Szczególnie przydaje się na imprezach rodzinnych.
image

dobry materac!!! Polecam te od Hilding :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

jaki piec wybrać do domu? (99 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...