Urwane lusterko

Witam, mam nadzieję że to przeczyta Pan,który dziś ok 5.35 za Banimotem jechał środkiem i nawet nie zjechał urywając mi lusterko. Zapewne jeśli Pan to czyta to wie że jeszcze nie raz się rano miniemy. Dla 50 czy 100 zl uciekać ? Może to odruch...nie wiem...liczę na odzew zanim ja podejmę kroki w tym kierunku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie kontrolne: Czy w trakcie "urywania" pana lusterka, pana samochód poruszał się czy stał? Przetestowane, jeżeli przed kolizją się pan nie zatrzymał, a poruszał, to jest Pan tak samo winny jak pojazd nadjeżdżający z naprzeciwka. W takim przypadku tak orzeka Policja. No chyba, że ma pan dowód na to, że widząc "wariata" nadjeżdżającego z przeciwka, zjechał Pan maksymalnie do prawej i przed kontaktem zdążył się zatrzymać. Bo jak nie to nie warto bić piany. W przypadku udziału Policji po 300zł na uczestnika i do domu. A to, że Panu się wydaje, że ten z przeciwka przekroczył oś jezdni, to tylko Pana odczucie nie wnoszące nic do sprawy.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobrze wiedzieć.. Dzięki za info.
Z drugiej strony: jeśli poszkodowany ma rejestrator jazdy a na materiale widać, że ten z naprzeciwka jedzie środkiem to czy może to być dowód w sprawie? Czy też o kant "d"?
Mam troche materiału video jak niepełnosprytni tną środkiem drogi albo ścinają na zakrętach a Ty się martw, że musisz po rowach lub na pobocze im uciekać. Jest taki strażak, ochotni co zap..a swoją srebrną królową lawet i w powazaniu ma innych uczestników ruchu. Zawsze odruchowo mu uciekam ale kiedyś w końcu się nadzieje.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie jest tak jak opisujesz.
Jeśli sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia to już on jest winien. Miałem tą samą sytuację: mistrz w Audi jechał środkiem, połamał lusterko w moim samochodzie i pognał dalej. Na szczęście miałem to zarejestrowane to na rejestratorze.
Z jego ubezpieczenia wypłacono mi odszkodowanie. Sprawę oczywiście zgłosiłem na komisariacie Policji w Żukowie.
Warto mieć rejestrator.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Winni sa oboje. niema pierszenstawa z zadnej strony, nie ma pasow, i monitoringu.
Dwie strony po 300 i do domu. Znajomy mial tak niedawno w Kokoszkach, na wazkiej drodze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żadne po 300. Najlepiej mieć kamerę albo świadka i winny jest ten co przekroczył środek jezdni

a gdzie masz tam środek wymalowany? to co tobie sie wydaje, nie musi się pokrywać z tym co myślał ten z naprzeciwka...

Środek zwykle jest w połowie szerokości jezdni i nie trzeba tego malować żeby było wiadomo :)

Dokładnie mierzy policjant i wie gdzie środek w naszym kraju wszystko jest pod górkę.
A tym znawcą na temat przepisów na całym tym forum jak czytam współczuję konfrontacji z policja bo pewni swojego będą sprawcami bo nie znają przepisow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Człowieku, wyobraź sobie że nie piszę dlatego żeby wprowadzić kogoś w błąd, już?
To teraz załóż że faktycznie prawdą jest to co napisałem, da się?
Bo widzisz tu nie ma się "lajków" za wpis i nie każdy pisze tu aby upokorzyć i poniżyć przedmówców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Okolice Banimotu to nowa banińska jumbostrada, jeżdżę tamtędy 15 lat i obserwuję codziennie jak coraz bardziej inteligentni ludzie wprowadzają się do Banina:) Na drodze są 4 płyty, ale nie każdy umie sobie podzielić 4:2 i jedzie środkiem. Dodatkowo znak o pierwszeństwie przejazdu przez mostek też przerasta większość prowadzących.

Moze i 4, ale te od strony lasu sa zasypane obsuniętą ziemią. Gdzieniegdzie sa tylko 3 plyty do wykorzystania, a auto jadące pod gorke nie ma gdzie uciec (skarpa). Trafic wtedy na hrabiego walącego z gory po "swoich" 2 płytach i lusterka urwane.
W dodatku duzo aut jadacych z gory scina tam zakręt. Apeluję o wolniejszą i ostrożniejszą jazde w tym miejscu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

A to nie lepiej apelować do gminy o przywrócenie przejezdności na wszystkich 4 płytach? A może jak ruch taki, to raczej dołożenie piątej płyty + chodnik dla pieszych.... ehh marzenia...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"alkohol wprowadza element baśniowy do rzeczywistości" jak mawiał klasyk.

Hrabia ma swoje dwie płyty jadący pod górkę ma swoje dwie płyty. Zawalił się las na jedną płytę jadącego pod górkę to on ustępuje wszystkim jadącym z naprzeciwka a później po upewnieniu się że nikt więcej nie jedzie omija przeszkodę na swoim płytowym pasie ruchu.
Zachowujemy się na tak jak na asfalcie chyba że jakieś inne przepisy obowiązują na płytach ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...