internet radiowy Banino

Witam. Wiem, że były już takie tematy na forum, ale proszę o opinie osób które mają internet w Wave lub Multi-Wifi, czy działa stabilnie i jak jest z szybkością?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po przeczytaniu kilkudziesięciu postów o internecie radiowym który działa/nie działa , zdecydowałem wziąc modem orange. Urządzenie mniejsze niz 4' telefon lezy sobie na parapecie podłączone na stałe do sieci a wi fi jest w całym domu. 20GB za 15 zł miesięcznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Też miałem orange i raz działało dobrze a raz średnio, czasami całkowicie do bani, przeszedłem na radio od Amelka, nie narzekam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

20gb to starczy na 4dni a dalej co ? Brak neta :P Jezeli tyle starcza to faktycznie mobilny wystarczy. Pokusilbym sie na opcje prepaid do takich transferow.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam w multi-wifi 25Mb/s i działa mi stabilnie. Awarie szybko naprawiane. Niskie pingi. Z gier online grałem tylko w GTA5 na ps3 i było ok. Co do Wave nie mam pojęcia bo sąsiad ma Amelka ale niską prędkość 2Mb/s to przy takiej prędkości będzie pewnie wszędzie stabilnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: internet radiowy Banino

Jmt 14 mbs 69 zł - chyba

Multi WiFi 25 mbs 65 zł

Wave 20 mbs 69 zł

Teraz kwestia, co będzie najbardziej stabilne? Również jestem na etapie wyboru operatora.

a Amelek i koszty instalacji ? Jmt i Wave za darmo instalują

Re: internet radiowy Banino

Ja rowniez sie zastanawiam nad tymi 3 operatorami i pytanie, ktory stabilniejszy?

Ciekawa jest rozbieżność prędkości, bo ceny są podobne.

ciekawe jaka jest prędkość faktyczna bo pisać to sobie mogą, chciałbym faktycznie zobaczyć jak to wygląda w niedzielę o 19-20 :) Bierzcie takiego co gwarantuje prędkość i montaż jest za darmo żebyście mogli to wywalić po miesiącu w razie czego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Amelek.net daje na probe, mozesz sprawdzic i najwyzej zrezygnowac.
Zdecydowanie polecam pasmo licencjonowane, jako jedyny oferuje taka mozliwosc w Baninie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie nie jako jedyny.

No to kto jeszcze daje internet w paśmie licencjonowanym?

netpol

jeżeli mówisz o radioliniach to tak ale do klientów indywidualnych nie podłączają

a z radiolinii bezpośrednio światło leci

No czyli amelek jako jedyny może zaproponować w baninku internet radiem w paśmie licencjonowanym dla użytkownika końcowego, tam gdzie nie idą światłowody na osiedlu. Sam korzystam od niego z tego dobrodziejstwa i różnica między 5GHz a 6GHz to niebo a ziemia. W zasadzie nie czuć różnicy między radiem 6GHz a kablem jak miałem wcześniej w mieście.

Jakiś Wafelek pisze w imieniu Amelek i wychwala pod niebiosa tego Wafelka czy jak mu tam ... aż nie dobrze się robi jak to czytam . Od wafelka ludzie odchodzą lawinowo . To spamer spam to niechciane, niezamówione wiadomości przesyłane drogą elektroniczną

Mam internet radiowy od Multi-WIFI nie narzekam. Transfery zgodne z umowa. Awarię sporadyczne naprawiane w ciągu kilku godziny.
Dają możliwość testów. Podobne warunki mają w Amelku i Wave. Gdzie być nie kupił powinieneś być zadowolony :)

Ja mam Wave polecam wszystkim solidna firma wszystko chodzi jak w zegarku

Witajcie
mam net z Orange i działa bez problemu :)

Jaki macie internet radiowy i w jakiej cenie? nie zacina?

Czy jest jakaś kontrola rodzicielska, możliwość zmiany hasła itp?

Amelek, działa dobrze płacę 55zl za mc bez żadnych limitów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co ty za głupoty wypisujesz. Masz parzcież limit do 100GB miesięcznie za wysłane i pobrane razem wzięte.

Polecam Wave. Stabilny i szybki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A cena?

A lokalizacja? Pytając/porównując/chwaląc /narzekając na Internet radiowy, warto podawać gdzie konkretnie jesteśmy. Nikt nie ma idealnego zasięgu w dokładnie całym Baninie.

Familjne 89 PLN

Multi Wifi
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ile płacisz ?

65 zl

Pozazdrościć pingu na amelku mam 60 min a dzis to juz dno bo ping 100 a dawnload 10/3 szkoda slow
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosimy o nieanonimowe zgłoszenie awarii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie anonimowe z dąbrowy wysyłane już 2 razy proszę sprawdzić ze internet zrywa była wiadomość faktura 2018/02/0334 MAM TEZ PESEL I NR BUTA PODAC?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poza tym to nie zgłaszanie awarii tylko komentarz do postu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za informację. Dąbrowa to dla nas dość odległa lokalizacja (2 przekaźniki po drodze), ale sprawdzam ping z biura na zewnętrzny IP routera i aż tak źle nie wygląda:

100 packets transmitted, 100 received, 0% packet loss, time 19871ms
rtt min/avg/max/mdev = 3.845/12.035/45.810/8.383 ms, ipg/ewma 200.719/17.027 ms

Od kilku dni powinna być poprawa, po odciążeniu jednego z sektorów przez który idzie ruch również do Pana - przenieśliśmy dosył do sporego osiedla na nową radiolinię.

Jeśli zna Pan kogoś chętnego do współpracy, kto ma bezpośrednią widoczność na Morelową lub Kryształową i jednocześnie bezpośrednią widoczność na Pana, chętnie postawimy nowy przekaźnik (jeden zamiast dwóch po drodze = mniejszy ping). Niestety w tamtej okolicy teren jest dość zadrzewiony i może to nie być łatwe, ale robimy co możemy. Pozdrawiam.

Po tym restarcie przed chwila ping do 30ms pobieranie 29 wys 9 ja akurat jestem w dołku wiec nie wiem czy moja lokalizacja ale wyżej ode mnie maja lepsza widoczność choć nie wiem czy int biorą od pana stąd widok tylko na te nowe "Banino" wyżej może Morelowa na przestrzał dało by się złapać

Jaki internet radiowy polecacie w Baninie w cenie 30-50 zł miesięcznie?

Rozumiem, że wówczas antena jest na dachu i nie ma limitu transferu?

Czy jest jakaś blokada/kontrola rodzicielska, którą można ustawić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A dlaczego radio a nie światłowód?

bo nie wszedzie jest swiatlowod, do wiekszosci niestety tylko radio

Dziś zgłosiłem awarię polegającą na transferze 1-4 Mbps i...
Od Pana MM otrzymałem odpowiedź, że "mamy więcej wyjścia w świat - teraz znowu sieć radiowa jest wąskim gardłem", później zaś, że to w ogóle nie jest awaria, prędkość nie jest gwarantowana, Amelek zaś " dokłada wszelkich starań by poprawić ale nie potrafi podać dokładnej daty - jest zbyt wiele niewiadomych " Cokolwiek miałoby to oznaczać :D
Tyle w temacie amelek.net.

Z multi-wifi się można dogadać , ja mam
trochę lepszą wersję i nie drogo ;) http://www.speedtest.pl/test/197415950

Jeszcze raz internet z multi-wifi trzeba się tylko dogadać indywidualnie http://www.speedtest.pl/test/197415950

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z multi-wifi się można dogadać , ja mam trochę lepszą wersję i nie drogo ;) image

Czy na tych poniemieckich (ISP: TerraTransit AG) adresach IP działa normalnie Netflix?

Multi-Wifi działa jak należy, stabilnie, dobre pingi. Jedyna wada jest taka, że czasami (do kilku razy w tygodniu) zdarzają się takie kilkuminutowe zwisy. Nie wiem z czego to wynika.

Inne tematy z forum

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...