Re: ostrzeżenie
krotka charakterystyka:
GWE - jedzie lewym pasem, bo pasów zmieniać nie umie, a kiedyś trzeba skrecic w lewo i powstaje lęk, że nikt go nie wpuści, na rondzie włączy kierunek w lewo,a jak pamieta to potem włącza kier. w prawo
GPU - podobnie jak GWE
PO, WY,WE,WI,WY,WX itd - służbowe - jezdza chmsko jakby cała droga nalezala wylacznie do nich w całym kraju, co do reszty poznanskich nie mam zdania, a warszawskich nie trawie bo wożą się jak bufony
GKS - lubią hamować i skręcać w ostatniej chwili, zatrzymywać się przy drodze, gdzie pobocze ma 50cm, chociaż 30m dalej mają dróżkę lub zatoczkę
GDA - okolice PGD - nie ma tragedii, okolice np. Przywidza - patrz GKS
GKA - :) chamowaty styl jazdy na maxa, specyficznie wiekszość trzyma kierownice - wisi na niej wrecz, jak trzeba jechac normalnie, to mulą, jak trzeba jechac wolniej to pędzą, nie wiedzą często co to jest kierunkowskaz i kiedy się go używa, też potrafią w ostatniej chwili zjechać, nie znają zasad pierwszeństwa, kultury i pewnych obyczajów na pewnych odcinkach drogi ( np tzw skrót z Potokowej do Partyzantów, przeważnie każdy zjeżdzający w dół zwalnia i ułatwia jazdę temu co jedzie pod górę na węższych odcinkach, gdzie czasem bardzo ciasno by oba auta przejechaly naraz, GKA nie patrzy, jedzie, bo to GKA), jak chcesz dać delikatną lekcję jazdy kierowcy GKA - licz się, że nie pokuma, że popełnia błąd, bedzie cie scigać przez poł miasta, żeby na końcu wygiąć ci lusterko, walnąć pięścią w twoje auto i pobluzgać - zwykle gburowaty miskowaty i chamowaty mlody facet
GD - dzielę na trzy typy:
1. większośc kobiet i ciotowatych nieco panów - którzy nie powinni wogole wsiadać za kółko, bo jak widać nie bardzo wiedzą po co wsiedli, nie potrafią poruszać się płynnie ( nie chodzi tu o zapierniczanie nie wiadomo jak), a czasem jadą ale sami nie wiedzą gdzie i po co,mają tendencje do tworzenia sznura aut za sobą, w grozniejszych sytuacjach nie potrafią wlasciwie manewrowac, nie powinni miec prawka
2. normalni kierowcy
3. piraci tradycyjni i półpiraci,którzy kombinują, ale zwykle z głową
i mój ulubiony typ GCH!- moze nie tak duzo tego ale cięta jestem na tych kierowców jak na GKA
Osobiście jestem półpiratem, bo ciągle się spieszę,ale jakoś staram się krzywdy innym nie robić, a jak ktoś zaśpi za kółkiem, wykorzystuję to i jestem nagle przed nim...
co więcej na ten temat...gdyby GKS,GWE,GPU,a zwlaszcza GKA pracowalo "u siebie" mielibysmy luz blues a nie takie korki codziennie!!!
18
5