ostrzeżenie

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Uwaga na biały dostawczak GKA.....,Kierowca "ham"jadący w środę rano o 7.25 z Rębiechowa do Kokoszek pluje flegmą przez okno.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ostrzeżenie

Faktycznie tragedia, i co??? Flegma szybę ci wybiła czy znieszmaczony nie zjadłeś z tego powodu drugiego sniadania ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 39

o fuj. dobrze, ze nie na mnie trafilo. mialabym kolorowa kierownice :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

co się dziwisz, typowy Kaszub
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam wrażenie, że Ci co tak generalizują to nadęci kretyni, którzy co weekend wyjeżdżają na kaszuby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

GKA, GWE, GKS... zawsze to samo :D
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

a GA to kto?....Kociewiak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

GA to są 2 litery a nie 3. Tak, ludzie z tą rejestracją mieszkają w mieście a nie na wsi.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ma piernik do wiatraka...GA to też typowy kaszub.....a i wieśnik, tylko większy niż tam jakiś GKA czy GWE
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

GPU tez jest fajne, a tak naprawdę to GD i GA chyba wioda prym w głupocie na ulicy - ale to pewnie dlatego ze jest ich procentowo wiecej niż całej reszty :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

No nie sądzę. Ile razy widzę jakiegoś idiotę dziwnie jadącego, nie wiadomo czy naćpany czy pijany to ma rejestrację PO, WI, NO, KR, WW lub GWE, GD, GKA, GA, GPU, GSP. Dokładnie w tej kolejności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

i GDA jeszcze
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

GDA nie widziałem :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Całe szczęście, że poruszasz się pieszkom na autonogach więc nic nie widzisz. GDA przebija nawet GPU i GWE. Te pryszczaki to wyjątkowi ludzie, wystarczy ich omijać dużym łukiem a wszystko będzie OK. A ci z GA to nagminnie a wręcz namiętnie tną ciągłe linie, dla nich to jakiś baran pomazał (piękny?) czarny asfalt. Taka linia to nic nie znaczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapomniałeś dodać: WE, WF, WI, GST, GND, GKS, GBY
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wieśniaki też mieszkają w miastach. i myślą tak jak ty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

wieśniak to stan umysłu a nie miejsce zamieszkania wieśniaku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

na szczęście buce i troglodyci tacy jak ty zawsze się znajdą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

krotka charakterystyka:

GWE - jedzie lewym pasem, bo pasów zmieniać nie umie, a kiedyś trzeba skrecic w lewo i powstaje lęk, że nikt go nie wpuści, na rondzie włączy kierunek w lewo,a jak pamieta to potem włącza kier. w prawo

GPU - podobnie jak GWE

PO, WY,WE,WI,WY,WX itd - służbowe - jezdza chmsko jakby cała droga nalezala wylacznie do nich w całym kraju, co do reszty poznanskich nie mam zdania, a warszawskich nie trawie bo wożą się jak bufony

GKS - lubią hamować i skręcać w ostatniej chwili, zatrzymywać się przy drodze, gdzie pobocze ma 50cm, chociaż 30m dalej mają dróżkę lub zatoczkę

GDA - okolice PGD - nie ma tragedii, okolice np. Przywidza - patrz GKS

GKA - :) chamowaty styl jazdy na maxa, specyficznie wiekszość trzyma kierownice - wisi na niej wrecz, jak trzeba jechac normalnie, to mulą, jak trzeba jechac wolniej to pędzą, nie wiedzą często co to jest kierunkowskaz i kiedy się go używa, też potrafią w ostatniej chwili zjechać, nie znają zasad pierwszeństwa, kultury i pewnych obyczajów na pewnych odcinkach drogi ( np tzw skrót z Potokowej do Partyzantów, przeważnie każdy zjeżdzający w dół zwalnia i ułatwia jazdę temu co jedzie pod górę na węższych odcinkach, gdzie czasem bardzo ciasno by oba auta przejechaly naraz, GKA nie patrzy, jedzie, bo to GKA), jak chcesz dać delikatną lekcję jazdy kierowcy GKA - licz się, że nie pokuma, że popełnia błąd, bedzie cie scigać przez poł miasta, żeby na końcu wygiąć ci lusterko, walnąć pięścią w twoje auto i pobluzgać - zwykle gburowaty miskowaty i chamowaty mlody facet

GD - dzielę na trzy typy:
1. większośc kobiet i ciotowatych nieco panów - którzy nie powinni wogole wsiadać za kółko, bo jak widać nie bardzo wiedzą po co wsiedli, nie potrafią poruszać się płynnie ( nie chodzi tu o zapierniczanie nie wiadomo jak), a czasem jadą ale sami nie wiedzą gdzie i po co,mają tendencje do tworzenia sznura aut za sobą, w grozniejszych sytuacjach nie potrafią wlasciwie manewrowac, nie powinni miec prawka
2. normalni kierowcy
3. piraci tradycyjni i półpiraci,którzy kombinują, ale zwykle z głową

i mój ulubiony typ GCH!- moze nie tak duzo tego ale cięta jestem na tych kierowców jak na GKA

Osobiście jestem półpiratem, bo ciągle się spieszę,ale jakoś staram się krzywdy innym nie robić, a jak ktoś zaśpi za kółkiem, wykorzystuję to i jestem nagle przed nim...

co więcej na ten temat...gdyby GKS,GWE,GPU,a zwlaszcza GKA pracowalo "u siebie" mielibysmy luz blues a nie takie korki codziennie!!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

masakra to GKA w VW
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

wlasnie mialam kontakt z GKA w WV, gonił mnie zeby zajechac droge,wykrzywic lusterko i poburczec...mam nadzieje ze chociaz sie obudzil i pozniej łapał ze jest takie cuś jak kierunkowskaz...choc nadzieja matka glupich...

a z "ostatniej chwili" jade Słowackiego do gory lasem, przede mna GWE, pas lewy jakby kto pytał i ciagnie sie, wyprzedzam prawym ( ktos normalny wpadł by na to ze jak go prawym pasem robia to cos z nim nie halo i zjechalby na prawy, ale GWE nie, bo po co), wjechalam na lewy pas sygnalizujac odpowiednio wczesnie, to mi dlugimi walil a potem na swiatlach trabił...na sam koniec oczywiscie wpadl na pomysl, by zjechac na prawy, bo...na obwodnice rusza (...lewy pas blokowac)

porażka
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozumiem, że chciała Pani pokazać temu panu jak się jeździ...tzn. zajadę mu drogę i będę się wlekła 40km/h i dlatego był taki wściekły?....nikt tak sie nie zachowuje jak to Pani opisała z tego powodu, że ktoś normalnie jedzie.....nawet taki gka, na punkcie, których ma pani jakieś uprzedzenie.
Przypomnę tylko, ze od takiego edukowania jest policja a Pani życzę więcej luzu....tak samo jeżdżą GD i GSP i GA...i jeszcze inne i wcale gka w tym się nie wyróżniają.....i gdybm musiał każdego tak edukowaś, że nie włączył kierunkowskazu, a to mi zajechał drogę, a to wyrzucił peta przez okno...to nie starczyłoby dnia. jak widzę, że ktoś "dziwnie' jedzie to omijam takiego szerokim łukiem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie zajeżdżam drogi i nie wlekę się 40km/h, normalnie wyprzedzam...

i sorry bardzo, ale uważam, że jak ktoś ma mulić to ma od tego prawy pas! zwłaszcza jak jest wolny, luźny, a nie blokować lewy! a co do policji, każdy wie, że jej nie ma jak trzeba...a ze na codzien takich przypadkow jest mnostwo, to czasem naprawde nie idzie nie reagować. Tym bardziej jak w pracy liczy się czas.

a co do uprzedzeń do gka itd po wszystkich przypadkach jakie widziałam i kolizjach, mam powody je miec, zreszta sporo osob ma ...

a co do gd gsp ga, takich manewrów kierowców nie widzę tak nagminnie jak tamtych, o czymś to chyba świadczy...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

GKA - Kartuzy i okolice . Ludzie ,co Wy od nich wymagacie ?
Jak jeździł do tej pory z tatą furmanką ,to zawsze pluł obok konia . Teraz ma auto przyciągnięte z Niemiec , to pluje przez okno... normalne.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkałem w Gdańsku i wyprowadziełem się pod Gdańsk, mam rejestrację GKA - i co ciekawe - cały czas jeżdżę tak samo - niezależnie od aktualnej rejestracji.

O tym czy ktoś potrafi być kulturalny na drodze nie decyduje jego miejsce zamieszkania, płeć, rasa czy rejestracja.

Zresztą - podobnie jest z kulutrą na forum internetowym.

Obrażacie jedni drugich a tak na prawdę - to sami siebie obrażacie, bo z tego co ktoś pisze o innych wynika jakim sam jest człowiekiem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pominięto NO i NNI,tak sie jakośc składa, ze ja akuratach kierowców tych samochodów stawiam na pierwszym miejscu braku kultury na drodze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lol. Pozdrawiam takie generalizowanie kierowców. Masz kobieto po prostu kompleksy, skoro tak bardzo irytują ciebie inni kierowcy. Nie pomyślałaś przypadkiem, że alfą i omegą też nie jesteś- a może czasem zachowania, które ty odbierasz jako głupie- są właśnie reakcją na brak twojej wyobraźni, chamskiej jazdy i zbytniej pewności siebie?

Taak- "wykorzystuję to i jestem nagle przed nim"- znam takie typy. Wcinają się z pasa włączania się do ruchu w najmniejszą szczelinę- na chama, na żyletki- aby tylko być 2 auta do przodu, a nie za- kit z tym, że i tak są korki, ale zawsze jest się do przodu, co nie?

Proponuję pogodzić się z tym, że w każdej grupie znajdą się tak samo- świetni, średni jak i marni kierowcy. O idiotach drogowych nie wspominając.

Pozdrawiam wszystkich ogarniętych- Adi GDA.

kierowców najlepiej znają tirówki

No i jeszcze GKA i GKS błyskają formą na rondach. zatrzyma się taki, popatrzy w lewo i prawo, postoi, peta wyrzuci przez okno....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga również na kierowcę niebieskiej fabii tdi, również puszcza flegmę przez okno na ul. morskiej, potem w korku jak stałem przed nim to wyciągnął coś z nosa, zaczął lepić kulki i wyrzucał je przez okno.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

można wpaść w poślizg
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale jasne i tą kulką chciał wybić ci szybę ,ludzie jak jest idiota to bez znaczenia skąd czy GPU czy GA jeżdżę zawodowo i widzę na drogach pajaców z różnymi rej.

Lepisz? Taką kulką jak się dostanie można zwymiotować z obrzydzenia!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może to był sportowiec co gra w ping-ponga i wyjmował piłeczkę co mu wpadła do nosa na meczu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapomnieliście o GLE

To jest dopiero tragedia. Oczywiście GWE i GKA i tak nie przebiją.

Inne tematy z forum

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (39 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

Najtańsze oc dla... gdzie? (84 odpowiedzi)

Witam Posiadam prawko od roku i kilku mies., mój brat od 2 mies. ja jestem właścicielem...

Nowy samochód (13 odpowiedzi)

Razem z moim mężem chcemy kupić nowy samochód tak do 70 tys on uparł się na suv jakie marki z...