straż miejska - parkowanie

dziś znalazłem za wycieraczką kartkę za złe parkowanie. To nie jest mandat tylko informacja, że mam złożyć wyjaśnienie i wskazać sprawcę. Parkowałem w Gdańsku na Śródmieściu. Zaparkowałem na chodniku przy zatoczce autobusowej, gdzie do przystanku było ok.30m. Czy taki kwitek, który był cały zamoczony jest podstawą do tego żeby się do straży miejskiej zgłosić? Mogłem go potraktować jako ulotkę. a tak poza tym to tylko go wyjąłem bo się do szyby przykleił :) coś mi grozi jak uznam że go nie było? proszę tylko o poważne odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: straż miejska - parkowanie

Bede z uwaga śledził
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam stronę anuluj mandat. Tam jest większość przypadków opisana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jest wezwanie po dobroci do wskazania sprawcy. Albo się przyznajesz, wskazujesz winnego (pożyczyłeś samochod), lub idziesz w wersje że jesteś niewinny, nie wiesz jakim cudem się to stało i wtedy masz sprawę w sądzie. Straż miejska na miejscu fotografuje wszystko dookoła, więc ciężko coś ugrać z nimi. Powodzenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli nie zrobisz z tym nic, to z automatu wina zostanie przypisana do właściciela pojazdu i otrzymasz kwit mandatowy.

Za nie wskazanie "sprawcy" jest chyba 500zl mandat dla właściciela.

kolejny cwaniak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spokojnie nie tak szybko... Teraz jedziesz do znajomego mechanika który wystawia Ci kosztorys naprawy uszkodzonego mechanizmu wycieraczek a w razie potrzeby takrze szyby i wysyłasz takie coś do straży miejskiej że funkcjonariusze uszkodzili Ci auto i co proponują w ramach zadośćuczynienia??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zamiast kombinowac wez pomysl i wez się także za naukę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żeby nie było, sam jestem gorącym zwolennikiem usunięcia instytucji jaką jest straż miejska. W to miejsce wolałbym choćby połowę policjantów, ale... Naprawdę chcecie żyć w mieście gdzie ludzie stają samochodami jak d*py wołowe?? Jak taki ktoś zaparkuje tak, że zablokuje Ciebie? Albo niemożliwi przejazd Twojej żonie z wózkiem i dzieckiem?? Ale on ma znajomego mechanika albo znajomego strażnika albo umie kombinować to nawet nie zapłaci mandatu..
Drogi autorze tego wątku, stanąłeś w miejscu do tego nie przeznaczonym? Zagapiłeś się, nie wiedziałeś, śpieszyłeś się - nie ważne. Miej jaja ponieść konsekwencje....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba ze to oni się czepiają wtedy walcz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz w d... pieszych to płać, a nie płaczesz jak przysłowiowa baba
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

fotowoltaika (188 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Nowy proboszcz (12 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...