majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-2-40-t173682,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 3 (41)

aha! ja używam butelek TT i smoczków AVENT'a. Małej "smakuje" :)

my też śmigamy autobusami, w tramwaje sie nie pcham...
fakt-czasem ci kierowcy pozostawiają wiele do życzenia...ale cóż-życie...

dziś Madzie chyba brzuch naparza bo w nocy budzila sie co 2godz, a teraz tez juz w ogóle nie usnęła-wstałysmy ostatecznie o 6.3o :/
wczoraj przyszedł leżaczek-super sprawa :) mała moze byc ze mną w kuchnio-pokoju i nie nudzi sie, podoba jej sie a ja mam na nią oko :D

hejka

produkty MAM mozna dostac w MAPU na hutniczej blizej Rumi

ja to nawet nie przymierzam sie do jazdy autobusem bo bym i tak w drzwiach sie nie zmiescila, he. dlatego tez musielismy auto zmienic i teraz nie musimy nawet wózka składac.

bry...

tak czytam i czytam i własnie sobie uświadomiłam ze Miśka ani razu nie jechała autobusem i Maurycy jeszcze też nie... jakoś nie było okazji...jak jestem sama w domu to wsyztsko na piechotkę mogę oblecieć-mieszkam blisko centrum a po południu to samochodem
a jak chciałam gdzies dalej to prosiłam Małża żeby mi zostawił samochód

chyba czas sobie zrobić wycieczke autobusową ;)

Maurycy nie toleruje żadnych smoczków :/ przyuważyłam ostatnio, ze przed zaśnięciem ciumka sobie łapkę albo pieluchę, ponowiłam próby ze smoczkiem i dupa :/ pileucha jest ok ale smoczek be :/
wszystkie witaminy i inne badziewia daje mu łyżeczką

My też jeździmy autobusami, praktycznie od kiedy mała skończyła 3 tygodnie, jeździmy codziennie do babci (bo nam sie w domu nudzi). No i faktycznie czasami kierowcy nie obnizają autobusu albo podjezdzaja za daleko od kraweznika. Mi jezdzi sie lepiej samochodem, ale to jest mozliwe tylko jak małż jest, a jest bardzo rzadko (wczoraj np. poleciał do Londynu). Samochodem mi lepiej bo mam nieprzyjemną trasę do przystanku, same schody, w tym jedne bez podjazdu i sie musze troche nameczyć.

Też musze sprobować butelek MAM, gdzie to mozna kupic w Gdyni? Madzia strasznie nie lubi sztucznego smoczka, nic z butelki nie wypije, dławi sie i ma odruchy wymiotne, a na sam widok butelki sie krzywi

Inka.ja, myślę, że łatwiej wejść do autobusu z wózkiem niż jechać samochodem, bo nie trzeba składać wózka i pakować go do bagażnika (a to chyba nie jest łatwe?). Polecam:)
Powodzenia na szczepieniu! Jakie wybrałaś - na NFZ czy 5 w 1/ 6 w 1? a pneumokoki, rotawirusy też? my dopiero za dwa tygodnie, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy jakie.

Lestek w Tobie cała nadzieja:) choć szczerze Was podziwiam wózkiem i autobusem.... ja podróżuje samochodem i narzekam a co dopiero wpychać się wózkiem do autobusu:( chociaż dla dziecka pewnie ciekawsza ta druga opcja:) Jak Zosia będzie większa też ją zabiorę na jazdę autobusem:)

My dzisiaj na szczepienie, ciekawe jak głośny będzie płacz:/

wracając do jazdy autobusem (jechałam wczoraj kilkoma), parę razy kierowcy nie podjeżdżali do krawężnika, tylko cały kawał dalej. wszystkie babeczki męczyły się z wózkami, bo koła nie sięgały, a podłoga autobusu wysoko. to po co są te "niskopodłogowce"?

w ogóle, przy drzwiach autobusu jest znaczek wózka i cyfra "2", dlatego wczoraj jeden kierowca wyprosił jakąś mamuśkę, bo wsiadła jako trzeci wózek. dodam tylko, że w autobusie przegubowym zmieszczą się spokojnie 3, a czasem 4 wózki. paranoja...

chyba złożę CV do ztm czy zkm - czas tam trochę zmienić;)))

tego jeszcze nie było - jestem pierwsza na forum :)

nocka była spokojna, chociaż maluszek do 23 nie mógł zasnąć. obudził się o 5, zjadł, była duuuża kupa i pranie pajacyka i teraz komp (bo on słodko śpi). muszę wysłać "już" zaproszenia na chrzest, dlatego teraz siedzę, wycinam i drukuję.

wczoraj objechałam z nim pół miasta autobusem, ale był taki grzeczniutki. dokupiłam co nieco do ubrania na chrzest (niepotrzebnie się stresowałam). będzie super wyglądał:)

A&M, straszne to co piszesz... w głowie się nie mieści...

Niestety :-( jestem w ogromnym szoku, tymbardziej, że to byłaby ostatnia osoba w klasie, która komukolwiek mogła by podpaść, zawsze był grzeczny i taki uczynny… :-( A zamordowano go w tak bestialski sposób (utopiono) ;-/

A właśnie coś słyszałam o tych butelkach MAM, musze sobie sprezentować, bo obecnie używam Aventa i słabo mi idzie to dopajanie małej ;-/

przykre to co piszesz:( niestety tylu młodych ludzi ginie:(
co do picia z butelki to u nas świetnie sprawdzają się produkty firmy MAM i smoczek i butelka:)

No faktycznie dziś tu taka cisza...

ja też wypoczęta po dzisiejszym dniu z małą, bo prawie cały dzień przespała, budząc się tylko kilka razy na chwilowego cyca.

Powiedzcie mi proszę jak udaje Wam się podać cokolwiek przez butelkę, bo mam małej podawać debridat i przegotowaną wodę, ale mi za chiny to nie wychodzi, bo ona uznaje tylko cyca :-(

A tak w ogóle to mi dziś bardzo smutno, bo okazało się, że mój kolega z klasy, który był od dłuższego czasu uznawany za zaginionego, został jednak zamordowany :-(

ojej...jaka cisza u nas :)

no Magdalenka była super grzeczna dziś :D i o 20.oo znowu zasnęła...

jestem wypoczęta mimo iż juz wieczór!

buziaki kochane :)

Lestek ja tez karmilam w galerii w tym pokoju i tez uwazam ze muza jest tam za glosna!
Moj synuś wczoraj spał 7 godzin a potem 4 :) dzis obydwoje jestesmy wypoczęci i młody nieskory do spania, ja tam sie ciesze jak on nie spi w dzien, zawsze wtedy mam nadzieje ze lepiej bedzie spal w nocy. Chociaz zauważyłam ze nie ma u niego reguły....

Okruszek, nie szukaj dziury w całym, jakby była chora to by tak ładnie nie spała. A apetyt sie zmienia i to jest zależne od różnych czynników. Tak jak dorosły, czasami zje wiecej, a czasami nie ma apetytu i może nawet obiadu nie zjeść co wcale nie znaczy ze jest chory przecież.

Mi sie wydaje ze dzieci moga pewne rzeczy wyczuwać, jak ja jestem na skraju wyczerpania nerwowego to Madzia sie jakoś spokojniej zaczyna zachowywać, jakby chciała dać odpocząc, hehe, moze cos w tym jest...

A ten katar to jest normalne. Każdy człowiek ma "katar", w ten sposób nos czyści wdychane powietrze z zanieczyszczeń, z tymże dorosły człowiek sobie łatwo z katarem radzi, albo wydmucha, albo połknie albo wydłubie, a takie dziecko sobie nie radzi i dlatego czasami charczy i słychać ten katar, dlatego trzeba troche pomagać, wkraplać sól morską a jak sie rozrzedzi wyciągac aspiatorem.

dziękuje moje kochane :*

chyba mi ktoś dziecko podmienił :) od 20.oo do 4.oo rano spała! Potem do 6.30, potem telefon nas obudził o 8.30, pobawiłysmy sie, malutka sama polezała (grzeczna jak nie wiem-moze w nocy przeczytala to co Wam napisalam?:)) a teraz znowu zasnęła :D SAMA!!! jeny...zeby jej tak zostało :)

aha! ta woda działa cuda! podałam jej przed zarciem rano i od razu sie z******a! brzuch jej nie boli i w ogole spokojna jakaś :) martwi mnie tylko z kolei to ze mniej je... bo jadała po 110, a teraz po 60 :/ moze jest chora? a ja głupia sie ciesze? heh... katar troszke ma, ale nie leci jej z noska no i kaszlu nie ma...

no widzisz Wiper, jak wszystkie dziewczyny teraz piszą, że się martwią tą główką ;/

okruszek, czytałam ostatnio ze urozmaicona dieta i zaspokojanie swoich kulinarnych potrzeb i zachcianek pozytywnie wpływa na nasze samopoczucie podczas gdy scisła dieta moze doprowadzic nawet do depresji (!) Zjedz cos dobrego a dobry humor od razu powróci :)

jejciu...a to trzeba się martwić jak dziecko wysoko trzyma główkę od urodzenia?? mi nic lekarze nie mówili a MIśka od początku tak trzymała i Maurycy też

Ja wczoraj karmilam na zapleczu u optyka :) Nawet mi pani smoczka polała wrzątkiem :)

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...