mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

Oto nasza lista :
LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
25/11 lyneth - synek
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 Zuzia Redlowo/Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna

tu link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=495823&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

Ageska : no zycze aby cisnienie Ci sie unormowalo... a jakie masz?? MI dr przypisala dopegyt ale zwlekam zeby zaczac brac .. bo drugi ginekolog do ktorego tez chodze z nfz nic o tym nie wspominal.. cisnienie mam 130 /80 i to od poczatku ale u lekarzy w domu mam ok.. nie mam zadnych kolatan serca itp .. ale zaczelam sie obawiac , do szpitala nie chce trafic , dobrze sie czuje ..

Dziękuję za dodanie:):*
image
image

to ja jeszcze dopiszę justynę_ do listy:)

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 muszka - synek
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
18/12 Paniqa
26/12 Delie
30/12 Justyna

co do wozka to ja od kilku tyg poluje na ten, ale jakos mam takiego pecha ze w ost minucie zawsze mnie ktos przelicytuje;/ http://allegro.pl/raf-pol-wozek-milly-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i3593087511.html

Ageska, w szpitalu nie jest fajnie, ale jest ten plus ze gdyby (odpukac w niemalowane) cos sie zawczelo dziac ktos od razu zareaguje i nie bedziesz musiala jechac na sygnale:) w koncu czego sie nie robi dla naszych skarbow:)

image

Właśnie stworzyłam:)

witajcie justyna_ , JagodowaMama i Cyganka Asia na forum:) coraz więcej się nas robi na końcówce:)

AAbym a ty kupiłaś wózek jedo fyn? bo tak się nad nim zastanawiam między innymi. jak się sprawuje?

happymum mi brzuch twardniał kilka razy, ale nie wiem czy to mała się ruszała czy to skurcze jakieś były.

lyneth świetnie, że wszystko ok po wizycie! twój trud i poświęcenie zostały wynagrodzone:))) ja też ostatnio mam zaparcia (jak na początku ciąży). mi pomaga olej lniany z jogurtem naturalnym ze zbożami. w sumie to piłam go całą ciążę, a przed dwoma tygodniami mi się skończył i zamiast zakupić od razu to zwlekałam i takie tego skutki. myślę, że zgaga która się ostatnio pojawia też była spowodowana przerwaniem picia oleju lnianego. ale już kupiłam i daję zwiększoną dawkę. lyneth widziałam trailer filmu "labirynt" i też chciałam na niego iść, ale mój facet powiedział, że w moim stanie na taki straszny film nie pójdziemy;)

amadea99 ja czkawkę u małej wyczuwam codziennie czasem po kilka razy, już od dobrych 4-5 tygodni. śmieszne uczucie:)

Katka_Gdynia ponoć huśtawki nastroju są jednym z objawów zbliżającego się porodu. ja na razie nastroje mam w normie;)

Ageska przykro mi, że znowu wylądawałaś w szpitalu. przynajmniej masz fachową opiekę. Zaglądaj na forum jak ci się nudzi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dopisuję nowe Mamusie na naszą listę:

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 Zuzia Redlowo/Wejherowo
04/12 muszka - synek
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
18/12 Paniqa
26/12 Delie
30/12 Justyna

happymum87, owszem rossmann ma napawde dobre kosmetyki, sama ich uzywam( dodam tez ze tam pracuje;p) ale niestety ten krem nie jest dobry na zime dla takich maluchow, maja duzo delikatniejsza cere niz my, a przyznam sie ze jak bylam na nartach (-5) i sloneczko czulam jak mroz gryzie mnie w buzie i musialam pozyczyc krem od mamy, dla dobra naszych maluchow lepiej w tym przypadku uzyc np Nivea:)

nie jestescie z przygotowaniami az tak w tyle;p na szczescie ja juz mam jednego malego potworka (2,9 lat) i mam pelno rzeczy po nim, ale zawsze znajdzie sie cos do kupienia, dobrze ze zyjemy w takich czasach ze jest wszystkiego pelno, sklepy calodobowe i nawet tatus moze pojechac do sklepu w kryzysowej chwili i jakas ekspedientka mu pomoze;p

Hej dziewczynki :) JagodowaMamo, Cyganko Asiu, witamy na forum :)

Ageska, trzymaj się dzielnie. Nie zazdroszczę leżenia w szpitalu, ale to dla dobra Malestwa. Dasz radę :)

Lyneth, super, że się szyjka powiększa. Leż jak najczęściej, na pewno dotrwasz do terminu :)

A co do głupich snów... Dzisiaj mi się śniło, że poród odbierał mi Antoni Pawlicki (to ten aktor z Czasu honoru i Komisarza Alexa :P) i był w tym moim śnie tak mega przystojny i używał strasznie fajnych perfum (czułam zapach w tym śnie!!!), że synka nazwałam Antek... Te sny mnie zaczynają przerażać :P

Herbatkę z liści malin można podobno w każdym zielarskim dostać, ale głowy nie dam, bo nie szukałam. Takie info mam od kuzynki. Ale ona piła i porodu jej to nie przyspieszyło :) Apteki w Gdyni niestety też nie polecę, chociaż może Apteki Dyżurne (te całodobowe), tam kupowałam leki na receptę i zawsze były tańsze niż w innych aptekach. Ale bliżej Gdyni to w Sopocie Gemini :)

hej laski ;]

tak sie cieszylam ze wyszlam do domu a w piatek znow tu zladowalam... cisnienie raz w gore raz w dol... dzis znow cos przebakiwali ze moze mnie puszcza na weekend zobaczymy.....
w sumie nie wiem jak to patrzec na te przygotowania na przyjscie na swiat malucha bo na sali mialam dwie kolezanki teraz obie w30 tyg ciazy i tez z cisnieniem, z tym ze jedną bez problemu ustabilizowali a druga juz nie, zrobili jej cesarke a jej mały (1kg wagi) jest teraz w gdańsku w szpitalu... masakra... nigdy nie wiadomo co na kogo trafi bo ona sie czuła swietnie ale przez to cisnienie lozysko nie dostarczalo wszystkich potrzebnych rzeczy dla malucha i musieli go wyciągnąć...

Nudze się tu jak mops ale co zrobić.. :(
Miłego dzionka wszystkim! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny,hej dzieciaczki:)
Zaglądam na Wasze forum i chciałam dołączyć:) Jestem w 34 (23 listopada)tygodniu,spodziewam się dziewczynki -Ewa Kosia:). Dodam,że jestem już mamusią 5 letniego chłopca:)
Od razu,kobietki, mam pytanie: Orientujecie się,gdzie w Gdyni mogę dostać herbatkę z liści malin? I drugie pytanko:Jaką aptekę(tanią:P) polecacie w Gdyni??

Witaj Jagodowa mamo.
Dziewczyny czy to czuć jak szyjka się skraca? Bo chyba mnie boli... :/

Lyneth - to świetna wiadomość:) aż sie nie chce wierzyć ze lezenie ma taka moc!!! Ja od wczorajszego popołudnia tez postanowiłam zwolnić - ledwo dojechalam do domu. Mała tak wariuje, ze jak stoję to mam wraZenie ze zaraz sie wszystko zacznie - tak mi na jaka na dół. A szyjke tez mam niby skrocona...

Katka a czemu bedziesz miała kolejne cc? Ja sie cały czas waham czy kombinować czy zdać sie na przypadek i jechać bez skierowania:( a w jakim szpitalu chcesz rodzic? Któraś z was juz o to pytałam:) ale mam kurzy móżdżek i nie wiem, czy ciebie tez.

Hej jagodowa mamo.

Hej ja mam pytanie, czy idzie dzis ktoras na warsztaty mamo to ja w gdyni?

Katko od początku ciąży przytyłam 9 kilo, od 25 tygodnia mam dietę i jakoś mi się schudło kilogram.Cukier mierzę 5 razy dziennie, jem warzywa surowe i 5-6 posiłków dziennie.Teraz mi leci 32 tydzień na tej diecie, ciut ciężko jak mogę zjeść jedno jabłko na dwa dni

Witaj JagodowaMamo :)

Witam.
Dopisuję się do listy i pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe Mamy.
Mój termin to 13.12.2013

:*

Hej Dziewczyny i "stare" i nowe:)

No i miałam już napisanego posta i wyleciał w kosmos;/ Jak ja tego nie lubię wrrr..

Lyneth super, że wszystko idzie w dobrą stronę i że nie musisz leżeć w szpitalu:) Oby tak dalej!

Amadea - moja psiapsiółka, która rodziła w UK miała przez cały poród dostęp do gazu i mówiła, że bardzo jej to pomogło i naprawdę zmniejszało odczuwanie bólu. A w anglii jest chyba ogólnie dostępny więc od razu się pytaj i korzystaj.

Ale się uśmiałam z Waszych snów:))) Mi parę razy śnił się poród ale ogólnie to ostatnio bardziej mi się śnią jakieś thrillery i się wybudzam bo bywają straszne;/ A do tego kilka rundek do łazienki i Jasia i czasami też czuję się jak zombie.

Ja póki co kupiłam miękkie staniki bo one faktycznie dobrze sprawdzają się do szpitala i na noc. I tak jak Wy planuję kupić te sztywniejsze właśnie z alles po porodzie. Byłam wczoraj u lekarza, malutki ma 2330 g, szyjka długa i zamknięta i nie powinno się nic dziać. Mam nadzieję, bo mój lekarz od dzisiaj do przyszłego piątku jest na urlopie w chinach:o Ja mam nadzieję, że dotrwamy chociaż do końca października. Niestety po raz kolejny raczej zapowiedział cesarkę a gdzieś tam we mnie tli się cicha nadzieja na poród naturalny. Chociaż cesarkę już przeszłam i wiem z czym to się je ale jednak w większości wypadków szybciej dochodzi się po naturalnych porodach a na tym mi bardzo zależy.

Chciałam się Was zapytać czy im bliżej końca to też czujecie się bardziej rozdrażnione? Ja mam takie wrażenie, że szybciej mnie można zdenerwować a normalnie praktycznie wcale się nie denerwuję ale teraz te hormony chyba mocniej szaleją.

Katya chciałam się Ciebie zapytać jak wygląda u Ciebie waga przy tej diecie cukrzycowej?

Pozdrawiam Was nocnie:)

Witaj Paproszysko :)

Na hali są dwie miłe panie, lubię do nich pójść pogadać, zawsze mnie pamiętają :) Najlepiej lupic biustonosze dwa tygodnie przed terminem :)

Mój mały tez ma czkawkę, zawsze jakoś wieczorem i rano mi podskakuje, ale dzieciom w brzuchu to nie przeszkadza jak dorosłym.

Mi nic na razie nie wypływa, ale za to bolą mnie piersi, dziś wzięłam z koleżanką trochę ciuszków na spółkę i chyba dodatkowo od tego oglądania po prostu bolą jakby miały wybuchnąć :D

happymum87 ciesze sie ale z drugiej strony boje sie jak cholera tego bolu ze nie dam rady niestety mam niski prog bolu. moj maz smieje sie ze jeszcze nie cale 2 tyg bo moj tatus przyjezdza i nie bede sie martwila ze nie bedzie co zrobic z synkiem:)

lyneth to super wiadomosc:)

a co chodzi o siare to nie ma znaczenia czy leci czy nie mi leci juz od dawna z synkiem tak nie mialam tylko teraz tak od ok 2 tyg strasznie bola mnie sutki i okolice czasmi taki bol nie do opisania

a czy wasze bobaski czesto maja czkawke bo moja mal dosyc czesto

Hej Dziewczyny,

Zacznę od najważniejszego: jestem po wizycie mega przeszczęśliwa, bo jest duuużo lepiej niż było :) Z 22mm zrobiło mi się nagle 28!!! Pytam się lekarza, jakim cudem, a on na to, że dzięki temu, że tak dużo leżę i się oszczędzam, no i biorę tę luteinę to poluźniły mi się mięśnie macicy, nie są już takie spięte, jak wcześniej i całość się obniżyła, dzięki temu przybyło kilka mm na plus :) Ale super! Leżenie jednak ma sens :) Oczywiście dalej mogę wcześniej urodzić, bo to się dynamicznie zmienia z tygodnia na tydzień, ale nie ma już takiego zagrożenia, jak na razie jest wszystko super!

Mały zdrowy, waży 2110g i ziewał na usg :) Śliczny widok, taka mała ziewająca buźka :)
W dodatku jutro mamy z mężem kolejną rocznicę ślubu, nie mogło być lepszego prezentu :) Będzie co świętować :) Trochę się bałam, że znów wyląduje na Zaspie, a tu takie dobre wieści :)

Mówię Wam, jak strasznie się cieszę :) Z tej radości poszłam do sklepu i kupiłam sobie stanik do karmienia tej firmy alles. Są w Gdańsku na hali targowej za 69zł bawełniane i trochę droższe usztywniane, cena zależy od modelu, od 69 do 98 chyba za tyle był najdroższy. Był też jeden za 49,90, ale to był rozmiar 80B, może akurat którejś z Was przypasuje.
Bardzo miła Pani, doradziła z rozmiarem, mówiła co i jak się zmienia itp. Kupiłam sobie na razie stanik bawełniany, taki do szpitala i do spania. Ta Pani mówiła, żeby z tym usztywnianym wstrzymać się z zakupem na czas po porodzie, bo jak zaczyna się karmić to wtedy zmniejsza się obwód pod biustem, a zwiększa miseczka i taki kupiony teraz stanik może okazać się już niedobry.

W kinie byliśmy na filmie LABIRYNT, thriller o porwaniu dwóch małych dziewczynek; bardzo mi się podobał! Taki trzymający w napięciu i do końca nie wiadomo, kto jest winny i jak się skończy. Tylko jest długi, z reklamami w kinie spędziliśmy prawie 3 godziny!

Pisałyście o zaparciach - ja odkąd leżę w łóżku i co chwilę coś podjadam, a prawie w ogóle się nie ruszam tez mam ten problem. Na mnie suszone śliwki nie działają, za to super sprawdzają się wszelkiego rodzaju musli na mleku, te sante są bardzo dobre, kasza manna na mleku, a hitem jest kasza jaglana na mleku lub mleko acidofilne wypite przed śniadaniem. Do tych kaszek dodaję sobie świeże lub suszone owoce. Takie śniadania działają cuda :) To takie moje sposoby, może którejś z Was się przydadzą :)

Pozdrawiamy serdecznie! ...i leżymy dalej :)

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...