mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

Oto nasza lista :
LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
25/11 lyneth - synek
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 Zuzia Redlowo/Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna

tu link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=495823&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

happymum i perfectangel, to napinanie to własnie podobno skórcze przepowiadające. Nie sa bolesne, tylko nieprzyjemne. Też je czasem mam i ma wtedy wrażenie, że skóra mi zaraz pęknie na brzuchu, dodatkowo jak się synek w tym czasie rusza to jest masakra. Ale trwają chwilę i potem puszczają. To normalne, więc nie ma się co martwić :)

Perfectangel czyli nie jestem sama :D ja myślę że po mału to chyba takie mikro zwiastuny tego że już nam bliżej niż dalej ha ha ha

Też mam czasem taki napięty brzuch aż skóra boli. I nie wiem nigdy czy to synek się wypina czy mam jakieś skurcze przepowiadajace czy coś. .. czasem mnie to martwi.

Happymum dzięki :-)

Co do siary to jej brak na pewno nie oznacza problemów z karmieniem. Jednym leci, innym nie ;-)

Dziewczyny a też tak macie że chwilami macie taki twardy brzuch i jak mała kopie to mam wrażenie że mi skóry brakuje i ten brzuch taki twardy i napięty...a po chwili puszcza i mam miejsce znowu i zapas skóry :D

jeszcze tydzień temu się tak nie stresowałam, że nie zdązę, ale zaraz zaczynam 35 tydzień i coraz bardziej się schizuję, że nie ogarnę.

A co do siary to u mnie też nic, ale to chyba nie oznacza problemów z pokarmem? Bo ja się nastawiam na karmienie piersią, innego nie biorę pod uwagę narazie.

Amadea99 tobie już tak malutko zostało do końca... jejku w sumie to już tuż tuż...cieszysz się że wkrótce koniec?

Dziewczyny dobrze że są takie duże miseczki tych biustonoszy ciążowych bo inaczej nie miały byśmy co na siebie ubrać :)

Joahne z tą siarą to cię pocieszę bo ja jestem w 32 tyg i jak nacisne sutki to i owszem jakaś nędzna kropla się pojawi ale tak żeby samo coś miało kapać to nie mam nic...

co do kremu na zimę to ja również zakupiłam ten z Rossmana... mam nadzieję że się sprawdzi...sporo osób chwali kosmetyki z Rossmana więc zaryzykowałam...

Perfectangel życzę ci tego wcześniejszego rozwiązania hihi

Ja mam wrażenie że też jestem jeszcze w proszku... na szczęście zostały same rzeczy które w razie co można szybko kupić w gemini i na allegro.... no i remont i mebelki i łóżeczko... zazdroszczę mężowi że on uważa że jeszcze tyyyyyyle czasu... w dodatku w weekend zaczynam kolejny rok studiów podyplomowych, a od zjazdu do zjazdu to już w ogóle szybko mi czas mija...
A fajnie byłoby urodzić na początku grudnia... a że terminy mam dwa - na 10 grudnia (z OM) i 20 grudnia ( z usg z 12 tygodnia) a mały jest dość spory póki co.. liczę na to szybsze rozwiązanie...

joahne i dorcia - nic się nie martwcie, ja zaczelam 31 tydzien i tez jestem w proszku :D mam tylko wózek, pokoik w stanie surowym i bez szafy, ciuszki nie poprane a tym bardziej nie poprasowane, a wyprawka jeszce nie w całości :) I dopiero ostantio się spięlam jak mi się przyśnił poród i zaczęlam wszystko plnaować, bo się boję że synuś mnie zaskoczy wczesniej :) Ale jak bedziecie szukaly wózków to polecam wybrać sie do mama i ja, tam są bardzo kompetentni sprzedawcy i wszystko pokazują - jak się sklada, naklada spacerowke, jaki fotelik, etc, i potem porównać ceny na allegro lub w akpolu

Witam nową koleżankę na forum :)

joahne, kup lepiej jeszcze inny krem do buzi bo ten z rossmanna na -10 nie bedzie dobry bo one sa wodne, lepsze sa nivea, robia gruba tlusta warstwe ochronna czego nie daje babydream, ten sie nadaje na jesienne spacery ale zima nie bo ochrona jest bardzo slaba:)

mozecie i mnie dopisac:) 12.11 synek/zaspa:)

dorcia_86 u mnie podobnie rodzina reaguje w sprawie kompletowania wyprawki. ja nie mam jeszcze wózka oraz łóżeczka i wszystkiego co ze spaniem związane. mój narzeczony ciągle mówi "że jeszcze tyle czasu" jak chcę się z nim wybrać pooglądać wózki. a moja mama ostatnio "łóżeczko to na początku grudnia złożycie". na początku grudnia? to już mogę mieć małą przy sobie (termin z usg 13.12).

a może to my jesteśmy jakieś inne i tak panikujemy i chcemy mieć wszystko już przygotowane 2 miesiące przed terminem włącznie z torbą do szpitala? i tak dużo stresu przed nami to chociaż o tę wyprawkę możemy być już spokojne i czekać na pierwsze skurcze:)

Hej dziewczyny,
witaj paproszysko :)

Ja biustonosz do karmienia póki co mam 1, i to taki pasujący, ma grubsze miseczki ale bez fiszbin, kolejny kupie po porodzie mam nadzieję że ten jeden w szpitalu mi wystarczy...

lynteh fajnie, że spędziłaś miło czas w kinie, zawsze to jakaś chwila relaksu, a jak po wizycie?

anonim prawda jest taka, że będzie co ma być, mnie też chwilami oblatuje strach, ale staram się myśleć pozytywnie, usmiechać się do brzuszka, bo to zamartwianie się nic dobrego z sobą nie niesie.

amadea99 nie ma się co zamartwiać na zapas, szukanie w necie chyba nie jest najlepszym pomysłem, chyba że tak orientacyjnie, ale pamiętaj że te pomiary często mijają się z tym co jest w rzeczywistości.

joahne ja olejek chciałam stosować, tak jak i regularnie ćwiczyć mięśnie kegla, pić herbatę z lisci malin ale u mnie od chcieć do zrobić to mln drogi swietlnej więc nic z tego nie wyszło a teraz to już nie czuję nawet takiej potrzeby.

Ja mam wszystko poprane, poprasowane, nawet przyszykowałam już łóżeczko, jutro pakuję torbę do szpitala - tak, żeby mlody sobie nie myślał, że może w brzuszku siedzieć w nieskończonosć :)

happymum87, mnie cały czas boli, staram się nie jęczeć, ale siła wyższa.Zostało mi 8 tygodni,zobaczymy czy się posypię.
Na zgagę jak możesz jeść, to polecam migdały i siemię lniane, to mielone.Ja mam cukrzycę i tylko Rennie mogę, śliwki na zaparcia są świetne i płatki Sante z błonnikiem do mleka lub jogurtu.
Jak masz poduchę ciążową, to na niej spij by pozycja była jak najbardziej pionowa, wtedy soki żołądkowe zostają bardziej w środku :)

Lollipop, sprawdzę w Akpolu, muszę jeszcze kupić i tak parę rzeczy, w tym pieluszki tetrowe, bo jak się z mężem chodzi po sklepach to trzeba wejść i wyjść :D

joahne,ja też sobie poradzę, tylko jak to boli i denerwuje, to myślę bardziej o cc.Po porodzie to będzie jazda, bo ja do ciąży mogłam podnosić 2 kg..

Ja kupiłam dla małego krem do buzi Perfecta baby z faktorem 6, firmy Dax Cosmetics.Dobry polski produkt :)

Mam tyle ciuszków, że mi wyjdzie kilka pralek, a potem będę prasowała z bratowymi na zmianę, bo mam na szczęście dwa żelazka :)

Ja dziś spałam strasznie długo jak na moje możliwości, bo do 9... ale zasnęłam dużo później, to fakt :)
Mnie wzięło dziś na pranie kolejnej sterty pieluch tetrowych i ręczników małego, właśnie zawisły na balkonie :) kolejną turą będą ubranka :)

Cześć Dziewczynki :)
Witam nową Mamusię na forum :)

Ja się w koncu wzięłam za pranie, wczoraj białe, dzisiaj kolorki, wszystko ładnie schnie na słońcu i wietrze :) Jestem właśnie w trakcie prasowania i generalnie masakra :/ nie lubię prasować w ogóle, a te maleńkie ciuszki są strasznie słodkie, ale strasznie ciężkie do prasowania.

Co do staników to ja się zalamałam. Próbowałam wczoraj sobie kupić miękki, ale absolutnie żaden nie pasował. Fakt faktem nie byłam jeszcze sklepach typu Akpol, gdzie może prędzej znajdę rozmiar dla siebie, ale coraz bardziej w to wątpie. A usztywniany stanik kupie po porodzie, bo jak mówicie, że biust może jeszcze urosnąc, to wolę nie wydawać bez sensu kasy.

Krem do buźki na niepogodę kupiłam Nivea, wydaje mi się, że jest fajny na mróz, bo nie zawiera wody.

Ogólnie wyprawkę dla siebie i malucha mam już prawie skompletowaną (oprócz tych nieszczęsnych staników) no i wózka też jeszcze nie mam, ale to akurat dziadkowie kupują i oni uważają, że jeszcze duużo czasu. Taa, lekko ponad 6 tygodni do terminu...

Sny mam też porąbane :P Wczoraj mi się śniło, że urodziłam Murzynka. Przepiękny był, miał prześliczne czarne oczy. A na drugi dzień po porodzie mąż mi przyniósł do szpitala pozew o rozwód ;)

Współczuje Wam kochane nieprzespanych nocy. Ja ostatnio śpię po 10-12 godzin, z malutkimi przerwami na picie, ale nawet nie wstaję w nocy do wc. Nie wiem, czy można się wyspać na zapas, ale mój organizm pewnie sobie robi takie "zapasy" snu przed urodzeniem Synusia :)

Pozdrawiam Was serdecznie znad sterty Kajtusiowych ciuszków do prasowania ;)

Na przwijak są takie specjalne pokrowce czy prześcieradła frotte lub flanelowe. Można też kłaść zwykłą pieluche, ale pokrowiec sie nie przeuwa. Na to ja np bede kłaść podkłady do przewijania, ostatnio była promo na nie w Rossmannie, i jak Ci dzidzia nie nasika to są wielorazowego użytku ;) W sumie wszedzie się sprawdzają, bo na kanapie też mozna połozyc taki podkład i kanapa ocalona :)

Iwona84 to od Ciebie zależy czy coś będziesz kładła na przewijak :) Ja na przewijak mam okrycie (zapomniałam do listy dopisać), takie mini prześcieradło z gumką to nie będzie spadać a Małemu będzie cieplej bo ta ceratka to zimna jest. Można też położyć pieluszkę flanelową. Na tą ceratę na wyjścia też dobrze chyba położyć najpierw pieluchę flanelową a dopiero potem Malucha. A jaką torbę do wózka kupiłaś? Bo ja mam taką małą i zastanawiam się czy by większej nie kupić.

hmm..a propo przewijania ..glupie pytanie , no ale...jak sie kupi przewijak to cos na ten przewijak sie zaklada itp jakies ceratki podklady ?? Kupilam torbe do wozka i tam jest cerata na wyjscia...i tak wlasnie sie zastanawiam jak przewijanie w domu wyglada?

Kaja_84 no co Ty, wszystkiego nie mam :) Jeszcze raz muszę pojechać do Mama i ja albo Akpolu i myślę, że wszystko będę miała. Ale karuzeli to na razie nie kupuje, może od kogoś dostaniemy, na początku i tak bym jej nie używała. No i ciągle nad monitorem oddechu się zastanawiam a raczej próbuje przekonać do niego Męża.

ja kupiłam krem na wiatr i niepogodę z babydream z rossmana

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...