mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

kiki gratulacje:)

a u nas nic mojej malej dobrze jest w brzuchu:))

Gratulacje Kiki! Wszystkiego dobrego dla Małej!

Faktycznie Maluchy się spieszą. :-)

Wielkie gratulacje dla wszystkich dziewczyn rozpakowanych!:) Zazdroszczę ze macie porod z głowy i maluchy przy sobie. Ja codziennie czuje się gorzej i mam przeczucie ze urodzę szybciej zresztą jutro trochę się wyjaśni no mam wizytę i jestem ciekawa co powie lekarz. Mala jest juz chyba bardzo nisko bo czuje jakby miała mi zaraz wypasc:) Poza tym nie mam specjalnie apetytu i mdli mnie. Dziś np nie jem obiadu bo nie mogę patrzeć na jedzenie. A w ogóle to chyba jesteśmy w jakimś naznaczonym wcześniejszymi porodami watku:) Trochę zaczynam panikowac:)

Cześć dziewczyny, mnie też możecie dopisać do rozpakowanych :) 25 pazdziernika urodziłam córeczkę Natalkę waga 3260, wzrost 54cm. Mała troszkę się pośpieszyła. Lekarz w trakcie mojej ciąży twierdził, że będzie małym dzieckiem i jak urodzę o terminie to może będzie miała 3300, a tu taka niespodzianka, urodzona 20 dni wcześniej i taka piękna waga :)

Dziewczyny kupiłyście sobie laktatory?

połowa 33tc :) nie usiedze na tyłku za nic i mam nadziejej ze do samego konca tak bedzie

Katya, to super, juz masz małego po drugiej stronie :) zazdroszczę...

Paniqa - a w ktorym tygodniu jestes ze jestes jeszce w stanie pracować? ja jestem w 35 tc i juz sobie nie wyobrazam pracy, nie mogę siedziec za dlugo bo puchną mi nogi, stać tez nie za dlugo,z chodzeniem troszke lepiej...a o 22 padam na mordkę :)

milej niedzieli dziewczyny

Hej, dziękuję wam dziewczyny :)
Na Zaspie jest ciągły brak miejsc na patologii..

19 października zaczęłam plamić i od około 4 rano miałam lekkie skurcze.Pojechaliśmy na zaspę się zbadać, lekarz zrobił usg i niby było dobrze, około 15 odeszło mi część wód płodowych.Pojechaliśmy do wojewódzkiego, następne badanie, rozwarcie na palec skierowanie na Kliniczną i tam skurcze już co 15 minut.Tam już dostałam kroplówkę i akcję zatrzymali.Maluszek był cały czas monitorowany, ja miałam pełno badań i opieka ogólnie super.Po północy 23 zaczęły mi się znów skurcze, bo wody całkiem odpłynęły.Leki przestały działać i już nie było odwrotu, o 4:20 urodziłam naturalnie.Mały miał 8 punktów, a to dużo jak na wcześniaka z 34 tygodnia, teraz przybiera na wadze w inkubatorze, a ja pobudzam laktację.
Polecam Kliniczną, a tak się bałam szpitala, moje dziecko jest w dobrych rękach :)

Gratulacje dla kolejnej MAMY :)

za chwile nas nierozpakowanych bedzie malutko :P

ja dzis pierwszy raz w ciagu dnia popoludniu polozylam sie na chwile rozprostowac kości i zasnelam w moment jak nigdy...dzidzi ruchy coraz bardziej mocne, brzuch mnie cos ciagnie wiec pewnie rośnie...tez z apetytem u mnie słabo ostatnio i malo co jem, za to powera mam do pracy w pracy i po pracy, ze nawet fuchy do 22-23 jezdze robic, gorzej jak w domu cos jest do roboty, to checi i sily mi brak...

a brzuch też mnie swędzi głownie wieczorem; skóra się rozciąga coraz mocniej i to pewnie dlatego; smaruje sobie kremem, trochę pomaga.

Hej Dziewczyny,

Ja wczoraj też miałam niezbyt dobrą noc. Nie mogłam zasnąć do 3 na ranem, mąż mi chrapał nad uchem, czego zazwyczaj nie robi i zasnąć nie mogłam, a dodatkowo strasznie bolało mnie gardło, zaczęło się po 24.00 drapało i tak jakby paliło, okropne to było! Czyżby to była ta słynna zgaga? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, zobaczymy, jaka dzisiejsza noc będzie.

Od kilku też dni nie chce mi się w ogóle jeść; rano zjem duże śniadanie, a potem już nie mam ochoty na nic. Herbatę wypije, jakiś owoc i wystarczy, obiad to muszę wciskać w siebie na siłę, aż się potem źle czuję, a na mięso to już w ogóle ochoty nie mam! Zjadam ziemniaczki, surówkę a kotlecik zostaje na talerzu. Trochę zaczyna mnie to martwić, ten brak apetytu, miałyście tak? Może mi samo przejdzie, jak przyszło? Maluszek przecież musi jeść, żeby rosnąć...

MarcysiaS dzięki za odpowiedz :) Chyba wezmę jedno opakowanie, tak na wszelki gdyby te w szpitalu były do kitu a w razie gdyby było za mało to Mąż mi dowiezie.

Happymum87 mnie skóra też swędzi :) Ale żeby mi coś puchło to nie zauważyłam, chyba dlatego że nogi mam już tak opuchnięte, że bardziej się nie da... Ale kolana mi wysiadają i noga lewa w ciągu dnia a prawa w nocy ;/

Katya gratulacje!!! 34 tydzień, to niespodzianka trochę... Niech się Maluszek zdrowo chowa i daje Wam wiele radości :))

Coraz więcej rozpakowanych mamusiek, no no :)
Ja od wczoraj szaleje, myje okna, wczoraj łącznie 7, ale tylko z zewnątrz, dziś próbuje ogarnąć środek, ale idzie mi zdecydowanie gorzej... Brzuch mi twardnieje co chwilę i boli. Także umyłam jedno i powiesiłam firanki i na razie mam dość... I drugi dzień wstaje w nocy siusiu po 3 razy, cały czas wstawałam max 1 raz, a teraz 3, potem nie mogę zasnąć od razu, przez co dziś pobudka dopiero o 10! Masakra!
Groby w tym roku sobie odpuszczam, praktycznie wszystkich mamy na Witominie, i normalnie zostawiamy auto u babci, która własnie na Witominie mieszka, ale potem trzeba iść kawał na cmentarz no i jeszcze po cmentarzu. Także pojadę sobie z Mamą pewnie w sobote po poludniu, żeby gdzieś tam blisko zaparkować.

Katya gratulacje!!

Zaczynam 35 tc i za tydzień chcę jeszcze wyjechać na groby, ale jak widać nie wiem, czy to dobry pomysł -skoro dziewczyny grudniowe już rodzą.

Moja Mała obraca się na okrągło w brzuchu, reaguje na kwaśne i słodkie, jest bardzo łapczywa, bo kilka razy w ciągu dnia ma czkawkę.

happymum87 mnie też skóra na brzuchu swędzi, wieczorem bardzo boli mnie noga jak leżę, ale tylko prawa ;P, palce u rąk puchną już od jakiegoś czasu. A od wczoraj przeziębiona jestem, wiec przez kilka dni siedzenie w domu.

Miłego weekendu

Katya gratulację :) ja jestem teraz w 34 tyg i nie wyobrażam sobie że miała bym już urodzić.... była by to dla mnie szokująca niespodzianka hihi

Wczoraj w nocy miałam bardzo twardy brzuch...i dreptałam co chwile do wc...i się dziwnie czułam... skóra ostatnio mnie swędzi i z wieczora czuje że mi stopy i dłonie puchną .... też tak macie?

Lollipop - zależy od szpitala, w niektórych daja i nawet mozna do domu zabrać. Co prawda 4 lata temu były dość grube,a le w domu to już uzywalam zwykłych. Miałam cc i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ja to raczej z tych mało cieknacych:)

Katya gratulacje! :) Niech Mały zdrowo rośnie :)

Ja wczoraj w końcu spakowałam torbę, jeszcze muszę tylko rzeczy Małego spakować :) I mam pytanie do doświadczonych mam :) Ile bierzecie tych wielkich podpasek do szpitala? I tylko te wielkie czy mniejsze też? W domu wielkie też się przydadzą czy już mniejsze?

z doswiadczenia kolezanki ktora urodzila w 34 tyg lepiej spakowac sie wczesniej:) pozniej z kazdym dniem mniej sie chce;p

gratulacje Katya!!!duzo zdrowka dla Was ;)

Katya gratulacje;) szybko urodzilas hm 5 grudnia termin , chyba bede musiala pakowac torbe. Chociaz zwlekalam z tym bo jak moja kolezanka sie spakowala to nastepnego dnia rodzila..ale chyba juz czas i na moja torbe w razie czego..

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...