mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Ageska Gratulacje :) !!!

Podziałało mi to na wyobraźnie, kazałam mężowi wyprasować rzeczy dla dziecka i spakowałam torbę do szpitala.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ageska- gratuluje super że wszystko jest ok i życzę szybkiego wyjścia do domu :)
I faktycznie zaczynamy pomału rozpakowywać się:)
ciekawe która będzie następna ?

No tak - Zosia. Wybacz - to demencja ciazowa:/

A jak ma na imie mała księżniczka?

Ageska - gratuluje, super news. Widzę, ze musiałas być dzielna, ale twoja wiadomość jest raczej radosna, więc chyba jest dobrze. Ale fajnie:) niech jak najlepiej dbają o ciebie i maluszka.
Wow - chyba już coraz bliżej i częściej takie newsy bedą sie pojawiać...

teraz to czuje sie juz dobrze, ogólnie zmęczona szpitalem, rana po operacji trochę dokucza ale nie jest tragicznie, mniej wiecej co 3 godziny ściągam pokarm no i jakoś leci :) a kiedy wyjdziemy to nie wiem, pewnie jakoś w przyszłym tygodniu- taką mam wielką nadzieję.

Malutka zaczeła tracić na wadze jeszcze u mnie w brzuchu przez to zatrucie ciążowe, chodzi o to ze wysokie ciśnienie powoduje gorsze przepływy i nie dostarczane sa wszystkie niezbędne elementy, inna sprawa ze to cisnienie bylo samo w sobie niebezpieczne dla mnie, mialam tez gorsze wyniki moczu- białko, a to znaczy ze nerki zaczynały sobie nie radzić, więc koniec końców zapadła decyzja o cc. Z ciśnieniem pewnie jeszcze trochę czasu się pomęczę bo to tak szybko też nie znika ( mam nadzieję że jednak szybko odpuści, zobaczymy)

Ageska GRATULUJĘ!!! mamy pierwszą oficjalną taką wiadomość w wątku:))) aż się wzruszyłam.

jak się czujesz? kiedy wychodzicie do domu? mała ta twoja kruszynka. super, że się wami dobrze opiekują. wracaj do zdrowia!

Witajcie dziewczyny po długiej przerwie! :)

Ja ciągle jestem w szpitalu, ale ale, 14.10.2013 o 21.55 przez cc przyszła na świat moja maleńka córeczka Zosia, 50cm i 2400g.

Ogólnie obecnie jest z nami coraz lepiej ale było różnie. Lekarze zdecydowali o cc ze względu na wzrastające zatrucie ciążowe u mnie i spadającą ilość wód płodowych. Mała jak się urodziła to pięknie krzyczała jedyny problem to że nie trzymała za dobrze temperatury ciała i sporo ulewała ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Zaś jeśli chodzi o mnie to po operacji miałam stan rzucawkowy więc pełną świadomość mam dopiero jakoś od środy, potem żeby jeszcze nie było za lekko miałam powikłania po znieczuleniu, jakoś to się tam nazywa ale nie pamiętam- chodzi o to że głowa boli okrutnie i nie można nawet ruszać nią na bok nie mówiąc o wstawaniu.....
Moja opinia na temat szpitala/położnych/lekarzy.... na 5+, wszyscy staraja sie byc mili, profesjonalni i pomocni względem pacjentów. Oczywiście jest pare wyjątków od reguły ale nie powiedziałabym żeby to jakoś specjalnie rzutowało na moją opinię... w tej chwili jestem tu już 24 dzień i naprawdę mam pełen przegląd sytuacji ;) Jak macie jakieś pytania to piszcie, w miarę możliwości będę odpowiadać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W pierwszej ciazy po prostu czlowiek mial wiecej czasu zeby sie ze soba piescic. Mozna bylo lezec i dogadzac sobie do woli, tymbardziej jak sie korzystalo z L4.. A teraz? Nie ma zmiluj! Ciagle jest cos do zrobienia a to w domu a to przy dziecku i tak wlolko. Nie ma czasu dla siebie, ojj ciezko jest:( dDlatego dziewczyny w pierwszej ciazy korzystajcie na maxa z wolnego czasu i mozliwosci, bo nigdy wiecej taka sytuacja sie juz ńie powtorzy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czuje sie tak samo, ociezala, ciezko mi sie schylic, ubrac, wykapac itd, juz nie moge sie doczekac konca. z pierwszym jakos bylo latwiej, ciekawiej, zupelnie innaczej sie czulam, teraz wiecznie cos mnie boli i w ogole.

A ja sie dzis podejrzańie czuje. Chodzilam po sklepach i wszyscy chyba chodza chorzy, wszedzie slychac kaszel, smarkanie... Masakra i jeszcze stoi taka baba za toba w kolejce i kaszle otwarta geba.. No juz naprawde ialam ochote jej uwage zwrocic ze abo sie buzie zamyka albo sie w domu siedzi a ńie sie snuja po tych sklepachi zarazaja wszystkich! Nie dosc ze w domu mam meza na antybiotyku to jeszcze w sklepach mńie zaraza atakuje... Nie wiem jak dlugo wytrzymam w zdrowiu ńo i martwie sie o synka, zeby sie ńie zarazil o 3 tyg temu juz swoje wychorowal.. A ciazy mam juz tez dosc. Jest mi niewygodnie, ńie moge spac, brzuch przeskadza we wszystkim, mam ucisk na przepone i ciezko mi sie oddycha. Na dodatek mam wrazenie ze wszystko jest na mojej glowie i nikt mi nie pomaga:(

Aagusia - mam dokładnie tak samo, jak ty. Niby dziewczynka a wyglądam lepiej - poszło mi tylko w brzuszek, nie napuchlam tak, jak z synkiem i kreski tez brak:) ale śmiesznie. Moze to kwestia dodatkowych zenskich hormonów, które mamy w pakiecie;)

Kaja - ja tez po uspokajajacej wizycie u doktora dostaje speeda:) lozeczko, przewijak i poszostawiam sobie na pózniej - zamówień przez internet po porodzie.
Chwilowo mi sie nie spieszy z porodem - synek ma chyba lekkie zapalenie ucha a każda jego choroba strasznie mnie doluje:( jak to mówi moj tata - posiadanie dzieci jest mocno przereklamowane ;)

Melduję się w nowym wątku i po prawie tygodniowej przerwie!
Ja po wyczekanej wizycie poniedziałkowej u doktorka, pomierzona, poważona, przebadana. Nic strasznego się nie dzieje, małe rozwarcie, ale nic co miałoby być niebezpieczne. To uczucie rozpierania też ponoć nie jest niczym nienormalnym, także muszę się do tego po prostu przyzwyczaić. Mała jest w tym momencie typowym średniaczkiem, ważyła 2800g, doktor znowu pokazał mi buziulkę i wydrukował :) I wszyscy twierdzą, że podobna do mamusi :D
Po tej wizycie się tak uspokoiłam, że teraz normalnie mnie nosi.
Od 4 dni jestem jakaś naspeedowana, latam z odkurzaczem, mopem, szmatą. Mama się ze mnie śmieje jak nie wiem ;) Ostatnio o 22 odkurzałam i myłam żaluzje! poczekam jeszcze 5 dni, do skończonego 37 tygodnia i zacznę myć okna, a co tam :) Może conieco przyspiesze hihi :D
Pokój na przyjazd maluszka przygotowany, pościel poprana, poprasowana, ubrana i się wietrzy, łóżko skręcone, przewijak stoi. Tylko maluszka brak...

Ja sie nie zgodzę z twierdzeniem ze dziewczynki zabierają urodę. Jestem tego przykładem;) W tej ciąży mniej przytyłam, mam ładniejszy brzuszek i jestem szczupła na twarzy. Z kolei w poprzedniej ciąży z synkiem przytyłam duzowiecej, brzuch byl wielki jak balon no i na twarzy byłam okraglutka jak tortownica:D aha i co dziwne w tej ciąży nie mam kreski na brzuchu a z synkiem miałam i to dość ciemna.

i ja witam się w nowym wątku :)
ja mam nadzięję że w następnym tygodniu nasz synek postanowi wykluć się , choć nic a nic nie zapowiada porodu :)
w czwartek są ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i mogę odrazu zostać na porodówce, tylko czy nasz synek ma również takie plany zobaczymy :)

W moim przypadku na pewno;)

Mamazosi może coś w tym jednak jest ze dziewczynki bardziej odbierają urodę niż chłopaki. ;-)

Hej
U mnie nic nie zapowiada rozwiązania,samopoczucie super,zero objawów i boli;) Wszyscy mi mówia,ze dobrze wyglądam w porównaniu do pierwszej ciąży.
We wtorek wizyta u ginka,może coś tam się dzieje na dole...ostatnio 3 tyg temu było rozwarcie i co 3 tyg minęły i nic,cisza.

Ale po następnej niedzieli mogłabym rodzić.W tym tygodniu jescze ostatnie porządki i wszystko będzie gotowe.Wyprawie małej urodzinki i ro szpitala.
Amadea to co Ty po weekendzie się rozpakowujesz?

ja tez sie witam w nowym watku no mam nadzieje ze w tym watku zaczna sie rozpakowywania:))))
ja jeszcze jutro i moge sie sypac:))))

Hehe ja puchne równomiernie od ośmiu miesięcy :-) i faktycznie zapowiada to poród :-P

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...