mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

hej Katka miło by było odpocząć,ale do 1.11 jeszcze masę rzeczy do zrobienia i gości. Sama wiesz najlepiej mając takiego malucha. Ja mam niby starszą,ale a to bilans, a to występ w przedszkolu,a to urodziny, zepsute auto itp. A ty miałaś skurcze-hm, może się rozkręci...
Ale postanowiłam, że jak urodzę to ten pierwszy miesiąć bedzie dla mnie i dla malucha, nie będę biegać ze szmatą i gotować, czy przjmować gości tylko karmić i wypoczywać. Mąż bedzie miał wolne, także reszta będzie należała do niego, ja biorę urlop od prac domowych.
Ja też nie mam z kim małej zostawić,ale licze że zdąży dojechać moja mama-ona ma 50min samochodem do Gdańska.
miłego dnia!
amadea skoro małej dobrze to odpoczywaj!

Katya gratulacje:))) Niech maleństwo zdrowo rośnie i nabiera wagi i sił:) To Wam synek zrobił niezłą niespodziankę:) Jednak wybraliście kliniczną zamiast zaspy - chyba, że tam tylko kontrolnie pojechałaś a zostałaś już na poród?

Ja dzisiaj miałam niezły sen - śniło mi się, że pokłóciłam się strasznie z teściową, do tego stopnia, że powiedziałam że więcej do niej nie pojadę. Nawet się jej zapytałam za co mnie tak nie lubi i coś odpowiedziała ale nie pamiętam co;))) I chyba wyczuła coś bo po południu do mnie zadzwoniła i jednak powiedziała, że mnie lubi hehehe:) Co za głupoty teraz się śnią to szok;)
Dzisiaj cały dzień się obserwowałam bo od rana miałam skurcze- chyba, non stop przez 4 godziny, nospa pomogła tylko na chwilę ale po południu trochę się uspokoiło. Takie od pleców do środka brzucha. Zastanawiałam się czy jechać na IP ale postanowiłam poczekać jak się temat rozwinie i w efekcie ucichło. Ale mąż był w razie czego w pogotowiu. No i ostatnio też sąsiadka mi powiedziała, że w razie czego to mogę Jasia do niej przyprowadzić. Obym nie musiała z tego skorzystać, wolę żeby Maciek był w domu i został z Małym. Będę spokojniejsza chociaż oczywiście też bym chciała żeby był z nami w szpitalu no ale nie można mieć wszystkiego - jak się uda zorganizować kogoś to przyjedzie a jak nie to trudno.. Też sobie poradzimy chociaż wiadomo, że lepiej jak jest ktoś jeszcze bo może patrzeć lekarzom na ręce i w razie czego reagować bo jednak jest bardziej przytomny.
Jutro mamy sesję brzuszkową więc chciałabym jeszcze ją zaliczyć:) Generalnie to mam nadzieję, że dotrwamy co najmniej jeszcze tydzień a najlepiej do terminu:) A jak będzie?
Mamazosi trochę się oszczędzaj i odpoczywaj bo później ciężko będzie z regeneracją sił. Chociaż wiem, że czasami to ciężko jak się wpadnie w wir.

mamazosi chyba jej dobrze ze sie nie spieszy:)

hej
Katya gratulacje! niech się mały zdrowo chowa:) i dużo sił dla Ciebie.
Amadea a tak liczyłam na Ciebie!!! Widzę, że Twoja mała uparcie siedzi w brzuszku:) Ale mało Ci zostało do końca.
Ja po dzisiejszym ciężkim dniu powinnam dziesięć razy już urodzić i nic:( Zero objawów i dolegliwości:) Nic tylko się cieszyć:) I korzystać z tych ostatnich chwil przed narodzinami małego.

Katya gratulacje synusia:)))
to mamy pierwszego chlopaka;)

Katya - serdeczne gratulacje, mam nadzieję że synek jest zdrowy i Ty też szybko dochodzisz do siebie
Życzę Wam duuużo zdrówka!

Katya gratulacje! mam nadzieję, że nic poważnego się nie działo i synek zdrowy. niech nam rośnie i przybiera na wadze, bo kruszynek z niego:)

eh życie potrafi zaskakiwać... ciekawe, która z nas jeszcze zrobi nam taką niespodziankę? ja chyba muszę się wziąć za przygotowanie torby do szpitala w takim razie, bo nigdy nic nie wiadomo:)

Katya gratulacje i dużo zdrówka dla Was!

Katya gratuluje serdecznie i mam nadzieję że z maleńtwem wszystko jest ok. Pozdrawiam i również proszę o wrażenia z klinicznej jak tylko będziesz miała czas i siłę coś więcej napisać.

lyneth, to pamietaj zeby zachowac rachunek, zeby moc bez problemu je wymienic, po co marnowac pieniadze na cos co wam nie bedzie potrzebne:)

Gratuluje kolejnej mamie:)

Katya - wow, gratulacje :) Dużo zdrówka dla Ciebie i synka :)
Jak będziesz miała chwilę to czy mogłabyś napisać wrażenia z klinicznej? Coś się działo, że 34tc czy poród się zaczął naturalnie?

Justyna - właśnie nie mamy ani jednej śrubki! Mieliśmy woreczek ze śrubkami przywiązany do łóżeczka i został sam woreczek, ani jednej śrubki nie ma! Będziemy na czuja kupować, ważne, że piszecie, że są, będziemy kombinować :)

Katya - GRATULUJE SYNUSIA!

Malutki jest, dbajcie o siebie i niech rośnie zdrowo i przynosi Wam duuużo radości!!!

Super, ze pozwolili Ci rodzić SN! Dawaj nam znać, jak Synuś zdrowo rośnie :)

Katya - moje gratulacje!!!! A to niespodzianka:) mam nadzieje, ze wszystko u was ok. Dużo sił życzę dla ciebie i bąbelka:)

Hej, ja się rozpakowałam 23 października na Klinicznej.Synuś ważył 1700 gram i urodziłam go w 34 tygodniu naturalnie. Nie dotrwaliśmy do grudnia :)
Powodzenia wam życzę w rozpakowywaniu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

lyneth napewno cos w tym jest z tym oczyszczaniem organizmu jak rodzilam synka to bylo wszytsko na raz wymiotowlam i mnie pogonilo do kibelka ale ja tez tak mam ze stresu wiec u mnie sa dwie opcje:)

w obi tez masz duzy wybor srubek, to ze byly do lozeczka nie oznacza ze juz ich nigdzie nie znajdziemy:))) takze bez stresu, wziasc te co macie i dopasowac:)

Puchatkowa - dzięki! To mnie pocieszyłaś! Bo już się martwiłam, że dodatkowy nieprzewidziany wydatek nas czeka. My cały czas siedzimy w remoncie, mąż ostatnio mega przyspieszył z pracami. Zawsze mówił zdążę zdążę, a teraz sam się zorientował, że nie zdąży ;) i wszystko na hurrra chce teraz robić. Oby jak najszybciej. Niby nie zostało już dużo, najważniejsze już zrobione, ale te wszystkie detale pochłaniają masę czasu i kasy niestety... Wczoraj znów w Leroyu zostało prawie 1000zł... a niby tylko plisy na okna i rolety i trochę farby bo po wymianie okien trzeba te ściany jeszcze raz pomalować. A czas leci... i kasa leci... i jeszcze to łóżeczko, już dziś chcieliśmy je skręcać i cóż musi poczekać, a ja się tylko denerwuję, że sama już nic nie mogę zrobić i widzę te detale do wykończenia, ech chyba muszę zacząć odpuszczać powoli, trudno się mówi, ile będzie zrobione, tyle będzie. To się wygadałam :)

amadea99 - patrzę na Twój suwaczek i to już tuż tuż :) Gdzieś czytałam, że organizm sam się oczyszcza przed porodem, nie wiem ile w tym prawdy, ale może stąd masz te wymioty? Może to to?

ta zgaga to mnie wykaczy czuje sie ja na pocztku ciazy wszystko wymiotuje maskra. wczoraj kupilam sobie miglady no i jest troche lepiej...
mamazosi co chodzi obrazanie mojego malego to robi to wtedy jak nie jest po jego mysli my jak nie trzeba nie reagujemy to zalezy o co mu chodzi. tlumaczyc trzeba i jeszcze raz tlumaczyc ale wie kiedy zle robi bo odrazu przepraszac chce. ach te nasze dzieciaczki:) tylko kochac:)

lyneth my odkupiliśmy łóżeczko, w którym brakowało 2 śrubek :) dokupiliśmy je bez problemu w Castoramie, mają tam taki wybór rozmiarowy, że coś dopasujecie na bank :)

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...