mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

AAbym ja najprawdopodobniej będę -o ile nic się nie wydarzy.

Czy mamusie, które mają termin na początek grudnia są już spakowane?

Rano idę oddać mocz do badań -zobaczymy co się wykluje -mam nadzieję, że nic.
W piątek idę zrobić kolejną dawkę badań z krwi, bo we wtorek czeka mnie wizyta.

Chciałabym z mężem na Wszystkich Świętych pojechać na Kujawy, ale już sama nie wiem, czy powinnam? Niby dobrze się czuję, ale najgorzej wyglądają nogi po takiej przejażdżce. Zobaczymy co lekarz mi powie.

Paniqa trzymam za Ciebie kciuki, żeby wyniki były dobre:) To czekanie na pewno może wykończyć, szczególnie teraz kiedy się jest już na końcówce ciąży.

Paproszysko ja miałam podobnie z pobieraniem krwi. Takie cyrki odstawiałam, albo się tak spinałam, że krew nie chciała lecieć, do tego mąż musiał być zawsze ze mną, ale rok temu wzięłam się w garść i już mnie nie robi to pobieranie, tylko głowę obracam i po sprawie.

Paniqa - trzymaj się cieplo, moze nie uwierzysz, ale wiele dziewczyn zazdrości cesarki, i tez by chcialo szybko i sprawnie, a moze do niej nie dojdzie

mamazosi - koniecznie kontroluj ciśnienie, białko w moczu jest niebezpieczne, moze doprowadzić do stanu przedrzucawkowego. Ale nie martw się, jakby co to polożą Cię do szpitala troszke wcześniej, ale bedziesz pod dobrą opieką :)

czy ktoraś z Was idzie na jutrzejsze warsztaty we Wrzeszczu?

hej
ja po wizycie, aczkolwiek wróciłam nieżywa:) U mnie średnio dobrze.wyszło mi białko w moczu, takze jestem pod kontrolą lekarza czy to nie przypadkiem zatrucie ciązowe. A poza tym mały ok, rośnie i wszystkie przepływy w normie.

Mój młody też strasznie się przekręca robiąc niezłe pozy w moim brzuchu. Z jednej strony to jest bardzo fajne i miłe, ale z drugiej czuje właśnie takie wiercenie w krocze. Aż mnie rozrywa momentami.
Na szczęście jutro mam wizytę i USG i zobaczymy czy wszystko jest ok :)

Paniqua doskonale Cie rozumiem. Też mdlałam zawsze przy pobieraniu krwi, o innych rzeczach nie wspomne. Nie było mowy, żebym poszła na taki wypad sama, bo różnie to się kończyło. Ale w pewnym momencie stwierdziłam, że to trochę przypał i że muszę się przyzwyczaić. Więc zacząłam najpierw wyobrażać sobie takie pobieranie, starałam sobie wytłumaczyć, że to nic takiego. Trochę to trwało, ale teraz jestem w stanie patrzeć na igłę wtykaną mi do żyły. Każdy strach można pokonać.

A co do czekania i wyników, to wiem, że to jest zawsze najgorsze. Ale staraj się coś robić, bo taka bezczynność to, jak już pewnie się przekonałaś, w jeszcze większe doły wpędza. Trzymam kciuki.

Ja tez do niej prywatnie chodzę:) zobaczysz, bedzie dobrze. Nie martw sie:)

dzieki dziewczyny...no dla mnie cc to najgorsze co mnie moze spotkac, zle znosze drobiazgi typu pobranie krwi, slabne w moment, nawet z tymi wycinkami to mialam cyrk...dr Żmudzinska wykazala sie cierpliwoscia, za co jej jestem wdzieczna, bo wlasnie u niej regularna kolposkopia i teraz te wycinki...

Paniqa trzymam mocno kciuki!!! Przesyłam Ci mnóstwo pozytywnych fluidów na odegnanie smutków choć wiem, że to niewiele ale może na dobry początek wystarczy.

Ciekawe jak mamazosi. Nie odezwała się po wizycie. Czyżby?:)

Amadea moja psiapsióła mieszka w UK i byłyśmy w ciąży w niedługim odstępie czasu i właśnie mówiła mi, że tam jest problem w ogóle z badaniami i dostępem do lekarza, że generalnie ciąże prowadzi położna no a po porodzie jak jest wszystko ok to już po 2 godzinach wypisują do domu. Byłam w szoku. Jednak wolę nasz polski system:) Ale jak to mówią, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Chociaż tam z dostępem do ułatwiaczy porodu nie ma problemu więc może dziewczyny są też trochę mniej zmęczone i szybciej do siebie dochodzą.

Z tymi lekarzami szpitalnymi to właśnie jest taka niewiadoma. Jak się trafi to super a jak nie to;/ Ja mam nadzieję, że w razie akcji to będzie to chociaż monitorował telefonicznie.

My mieliśmy dzisiaj ciężki dzień i jestem wypompowana. Synek był taki marudny, ciągle na rączki chciał a ja nie jestem w stanie ani nawet nie mogę go nosić poza absolutne minimum. Ale na szczęście Maciek go położył więc chociaż szybciej "swój" wieczór zaczęłam:)

Napiszcie dziewczyny jak tam po wizytach:) Ja idę w czwartek. Mi to pobolewanie miesiączkowe przeszło, teraz mam czasami takie parcie na dół ale to raczej nie jest bolesne tylko nieprzyjemne. Ciekawa jestem czy szyjka dalej się skraca czy na razie zastopowała.

Spokojnej nocki:)

Ktos pytał o lekarza z klinicznej - ja chodzę do zmudzinskiej, całkiem przez przypadek. Bardzo konkretna babka, więc mi pasuje.
Paniqua - nie martw sie, najgorzej to kogoś niepotrzebnie nastraszyc. Zobaczysz, wszystko bedzie ok. I tak, jak pisze perfectangel - cc do przeżycia, chyba nawet chciałabym mieć drugi raz:)

Paniqa 3maj się, na pewno będzie dobrze! Domyślam się, że to trudne, ale postaraj sie nie stresować... oczekiwanie na wyniki zawsze jest wykanczajace. Postaraj się być dobrej myśli, a cesarka to nie koniec świata.:-)

cześć!

na wstepie, gratuluje mamom, które już moga cieszyć się swymi maleństwami i zycze szybkiego dojścia do formy:)

Ja w zeszłym tygodniu pierwszy raz w całej ciązy zaniemogłam, tzn nie byłam w stanie kilka dni chodzić, ponoc towina rozchodzacej się miednicy...codziennie musze kontrolowac cisnienie, w czwartek ide do poradni cukrzycowej z ta moja krzywa cukrowa, a wczoraj mialam pobierane wycinki z szyjki do badań his-pat, bo jest jakis stan przednowotworowy i trzeba sprawdzic czy bede mogla rodzic naturalnie czy od razu wysla mnie na cc czego nie chce strasznie, a wyniki za 4tyg, ze spaniem bez zmian...tak wiec ogolnie mysle ze do porodu to osiwieje,łapie mnie dół i deprecha, ogolnie zamiast sie przygotowac ze wszystkim do szpitala i w ogóledla dziecka, to załamke przechodzę

Amadea99 ja mam termin dzień po tobie i dokładnie czuję tak, jak ty taki tępy ból na dole i to od jakiegoś czasu. Jakby mała się wbijała w ten kanał rodny i mam wrażenie, że aż mnie tam naciąga, nadrywa, bo czuję te wszystkie chrząstki i mięśnie jak mi się przestawiają... Skurcze też już mam codziennie, ale nieregularne i nic więcej się nie dzieje. Nawet czop mi nie odszedł... Więc czekam...

A mnie znów kluje ta głupia szyjka... :-( aż się boję jutrzejszej wizyty u gina...
Mój lekarz pracuje w Leborku więc nie mam szans go spotkać jak się zacznie...

ja chodze prywatnie do ginka, bo raczej slabe są szanse zeby zastac "swojego" lekarza na dyżurze podczas porodu...

ja mialam takiego pecha do lekarzy ze masakra. ten obecny to moj 4;/
pierwszy byl w sweesmedzie na nfz, bylam u niego na 3 wizytach, i nagle nie mozna bylo sie do niego rejestrowac wiec poszlam do takiej babki, myslalam ze znalazlam lekarza idealnego, ale sweesmed stracil kontrakt z nfz wiec poszlam na swietokrzyska bo nie stac mnie na prywatne wizyty. ten okazal sie beznadziejny, moje pierwsz usg (pozniej mialam zrobione drugie) w 23 tyg trwalo moze minute, "zobaczylem serce, glowke, wszystko jest ok", wiec znowu zmienilam lekarza na tego do ktorego chodze obecnie, on zrobil mi normalne usg i zlecil brakujace badania bo tamten to zaniedbal.
Nie zalezalo mi zeby pracowal na zaspie bo wiem ze male sa szanse trafic na niego podczas porodu:)

MarcysiaS, mamazosi - a do jakich ginek chodzicie z Klinicznej?

perfectangel wg mnie to sa wlasnie surcze przepowiadojace. ja z synkiem tak mialam takie wlasnie bol jak na miesiaczke

a czy z ktoras z was ma takie dziwne uczucie taki ciezko opisac tepy bol jakby dziecko sie obrecalo obsuwalo?

co chodzi o swieta my te nie planujemy zapewne bedziemy w domu. to wszystko zalec bedzie jak z mala bedzie i jak ja bede znosic polog. bo po synku to rowne 6 tyg. lecialo ze mnie dosyc obficie pozniej tydz przerwy i dostalam miesiaczke. wiec my nie planujemy.

a jeszcze u mnie od kiedy zaczol odchodzi czop to z piersi tak zaczela lac sie siara. no moglaby juz mala wyjsc ta koncowka oczekiwanie kiedy czy juz obserwowanie objawow to tak sie wydaje ze dlugo trwa)

Mam ostatnio takie bole troche jak na okres. Nie bardzo mocne, ale czuje, towarzyszy im czasem twardy brzuch. Myślicie że to Braxtony-Hiksy mogą być?

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??