mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-11-t498219,1,160.html

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna
31/12 paulavera89 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (12)

Tinneraa serdeczne gratulacje:)))) Cieszę się, że jesteście już w domku i możecie cieszyć się z Waszych Skarbów:) No i pięknie wyrosły Wam dziewczynki:)

Tylko patrzeć jak kolejne rozpakowane mamusie się pojawią:) Amadea ciekawe czy teraz będzie Twoja kolej?:) Ale też słyszałam, że bez czopa można jeszcze trochę pochodzić. No a kolejny wątek to już koniecznie trzeba tak nazwać:)

Mamazosi - Franuś też już bardziej rozciąga się i przeciąga. Czasami jak się wypnie to aż mnie zatyka. Ale generalnie to bardzo lubię to uczucie:)

Aagusia a Ty jesteś z okolic Śląskiej?

Co do mleka mm. To w szpitalu lekarze polecali żeby kupić do domu puszkę mleka ha ale bez podawania konkretnej marki. My mieliśmy akurat bebilon ha ale i tak Jasiu nie mógł go pić i dostaliśmy na receptę. Na szczęście to mm było tylko na kryzysy albo wyjścia a tak to z piersi jadł. Teraz mam nadzieję, że też uda się karmić piersią. No i udało mi się spakować torby:) Co prawda jeszcze będę dorzucała parę rzeczy ale w razie czego z tym zestawem też sobie poradzimy:)

Co do humorów to też tak mam i też jak trafię to oglądam te programy:) No i nie wiem jak można na nich się nie wzruszać:)

Dobrej nocy Kobietki:)

Mój mały zdrowy, wszystko pięknie się rozwija. :-) z górnej granicy normy wagowej przeszedł do dolnej, co mi nie przeszkadza w ogóle :-) gdyż łatwiej będzie go wypchnac ;-) jeżeli sytuacja się oczywiście utrzyma.

Nadal liczę na jedynkę w Wejherowie. Choć wiem że trudno ja zdobyć. Trudno znoszę irytujących ludzi... szczególnie gdy jestem zmęczona lub coś mnie boli.. ;-)

Hehe, wlaśnie chyba tego boję najbardziej, trafić do sali poporodowej z kimś... hmmm... dziwnym. Taka moja małe zboczenie - nie lubię spać z obcymi ludźmi w jednym pokoju. Chętnie dopłacilambym za pojedyńczą salę, ale jak rozumiem na Zaspie nie ma takiej możliwości.

Cześć dziewczyny,
WOW, już niektóre z dziećmi Gratuluje.
Ja też oglądam te programy na TLC i najbardziej podoba mi się jak wszyscy rodzą ze znieczuleniem, a kobiety rodzące bez niego są postrzegane jako prawdziwe męczennice :) Szkoda że u nas nie ma takiego standardu :/ Mój mąż twierdzi że się katuje oglądając cudze porody.
A jeśli chodzi o poród w domu to ja bardzo chciałam. W Gdańsku jest chyba jedna położna która się tym zajmuje. Ale niestety u nas jest to tak niespotykane że jak komukolwiek o tym wspomniałam to wszyscy się po głowie pukali. A i ze mną i z dzieckiem na wszystko ok.
Mój mąż kategorycznie się nie zgodził, moja koleżanka, neonatolog, stwierdziła że może się tyle rzeczy złych stać, że też bardzo mi to odradza... i tak wszyscy.
A w sumie to tyle kobiet na świecie, nawet bez tych badań co chwilę, rodzi w domu i jest to najbezpieczniejsze środowisko i dla mamy i dla dziecka.
Nie wspominając o tym, że po pierwszym porodzie trafiłam na salę, gdzie drugiego dnia położyli mi świeżą mamę rodem z koszmaru i po kolejnej nocy na własne żądanie się wypisałam ze szpitala.

Nie wiem, czemu, ale ja tez uwielbiam oglądać te porodowe programy:) na TVN style są tez porodu domowe i moje spostrzeżenie jest takie, ze my sie martwimy, jeździmy na KTG, na usg co chwile, a tam przyjeżdża położna, miarka przez brzuch ocenia wielkość dzieciaka, sprawdza ręcznie jego ułożenie i dzieci rodzą sie bezproblemowo. A u nas? Tyle sprzętu w szpitalach, a podejście do pacjentki poniżej krytyki:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejka :) Ja po wizycie, Maleństwo moje ma już około 2600, strasznie się wiercił i cięzko było ktg zrobić, ale ostatecznie się udało. NIc nie zapowiada, żebym miała wcześniej urodzić, szyjka długa i zamknięta, skurczów brak, także mogę bezpiecznie wyjechać. Najgorsza w tym wszystkim jest długa podróż :/
Także ja się pakuję i uciekam, jak wrócę na te dwa tygodnie to pewnie kolejne Mamusie już będą tulić swoje Maleństwa :)
Pozdrawiam :)

agusiaa81 nie - to nie ja, ja nie pracje na slaskiej :)))

mi też ten program pomaga, te porody wydają się "takie normalne" ;) chociaż mąż ostatnio pytal czy jestem masochistką, ze to ogladam, ale naprawde mi pomaga :)

Ja często oglądam porodówkę :D i chyba źle bo te porody mi się takie normalne wydają :D w sensie że do przeżycia.... tyle że na tej porodówce to każdej rodzącej sto sposobów przeciwbólowych proponują :D może to dlatego....tak czy siak.... dzięki ,,porodówcę" nie boję się aż tak porodu...tam rodzą różne laski i każda daje rade i to mnie pociesza :D

ja to ogladam i zawsze rycze;p
wczoraj zaczelam sie nagle smiac jak glupia a zaraz plakac, maz patrzyl na mnie z synem jak na nienormalna;p

a co do ruchow na tym etapie to maluch juz nie ma tyle miejsca i tylko sie przeciaga, juz tak nie kopie jak wczesniej:)

a oglądacie może na TLC takie programy jak Wielkie Historie Malych Pacjentów lub Porodówka? to dopiero są wyciskacze łez ;)

joahne - moglabys podeslac linka do tego filmiku o masażu krocza? :) bo wcięło mi zakladki :) dziekuje

A ja to chyba powariowalam. Wlasnie zamówiłam jakieś ciuchy na pociazowy etap. Ciekawe kiedy sie w nie wbije hehe. Nawet rozmiaru teraz nie sprawdze:) i kiedy i gdzie ja w tym wszystkim pomaszeruje? ciaza dziwnie wpływa na moj umysł...

ja też się wzruszam na reklamach, filmach, nawet na szkole rodzenia mi się zdarzyło i w rozmowach. ah te nasze hormony...

Tinneraa - Ogromne gratulacje!!! Duże Dziewczynki jak na bliźniaczki!!! Niech rosną zdrowo i Mamusi przynoszą duuuużo radości i uśmiechu!!!!

Mi się dziś zaczął 36tc i strasznie się cieszę, ze jeszcze tydzień i Mały będzie donoszony :) Jakby coś, poradzi sobie :)

Mi się synek cały czas rusza, to kopie, to wierci się, to się rozpycha - full zestaw :) o każdej porze dnia, w nocy na szczęście śpi, jak ja. nasza mała aktywność :)

Faktycznie pogoda dziś okropna, ale ja siedzę w domu i przyjmuje dziś gości :) Tak mi miło czas leci, że nie zwracam uwagi na to, co za oknem :)

Jutro wizyta, ciekawe ile maluszek waży :)

Jejku dobrze że nie jestem sama z tym ryczeniem... staram się hamować ale z byle powodu mogłabym płakać...

czesc dziewczyny,
Tinnera i Ageska - serdeczne gratulacje! zyczę Wam i Waszym maluszkom wszystkiego co najlepsze i zazdroszczę że macie juz je przy sobie :)
u mnie też nastrój trochę płaczliwy, ostatnio poryczalam się nawet na reklamie mleka modyfikowanego, hehe...no nic, to te hormony :)

No ja co prawda w 36 tc, ale właściwie już od dawna raczej nie kopie, tylko się przeciąga i rozpycha. W ogóle trochę się martwię, bo jej ruchy są bardzo nieregularne, tzn jednego dnia rusza się prawie cały dzien, spokoju nie daje, a drugiego dnia ruszy się z raz, dwa, potem przerwa długa, znowu ze dwa razy i znowu przerwa. Mówiłam lekarzowi, ale powiedział, że wszystko w porządku i nie ma sie czym stresować. Powiedział też, że w zależności od tego jak dziecko się ułoży te ruchy mogą być mniej lub bardziej odczuwalne.

pytanie do dziewczyn w 37tyg ciąży.Czy Wasze maluchy też inaczej się ruszają-mój maluch bardziej ruchliwy w nocy niż w dzień, poza tym już nie tyle co kopie, co się okropnie przeciąga i rozpycha. A jak u Was?

hej
fajnie, że mamy już dwie mamusie:) i 3 dzieciaczków.
Dziewczyny ja dalej nie mam żadnych objawów i dobrze się czuję, trochę się martwię. Może coś się zacznie dziać z dnia na dzień.
Torba spakowana, wszystko gotowe:) jutro wizyta u ginki zobaczymy co powie.
co do mleka nie kupujcie, zgadzam się że lekarz powinien się wypowiedzieć w tej kwestii.

Tinneraa gratuluje:))

Ktoras pytala o mleko, mysmy Marcinkowi dawali Nan, bylam z niego zadowolona, maly ladnie ale w normie przybieral, kolka byla tylko jedna ale tez moze dlatego ze sie zabezpieczalismy sabem, kupki regularne, gazy tez w normie, ale kazde dziecko jest inne, to co jednemu bedzie odpowiadalo drugie moze uczucic, dlatego jesli chodzi o modyfikowane nic na wlasna reke tylko po uzgodnieniu z lekarzem.W razie dokarmiania w szpitalu, jezeli dziecko dobrze zareaguje na podawane mleko mozesz je kontynuowac, przewaznie w szpitalach jest Nan albo Bebiko.:)

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

gdzie w Rumi są kasztany???? (6 odpowiedzi)

potrzebujemy pilnie,moze wiecie???

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...