mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

MamaMichalka - nic sie nie martw. Moim zdaniem usg tez sie moze mylić:) zobaczysz, ze jak didzia sie urodzi bedzie wszystko ok:)

Co do wywołania to mi ginka powiedziała, ze mniej wiecej tydzien po trzeba jechać, ale podejrzewam, ze tak kontrolnie.
Ja mam taka sytuacje ze mam szybszy terminmz usg, ktory zreszta zgadza mi sie z owulacja. A z miesiączki wychodzi mi o tydzien pózniej.
U mnie nic nie zapowiada na razie porodu, ale mam plan, ze jak już bedzie termin to będę sie tak wiercic i skakać, ze mi wody odejdą - tak jak ostatnio. Ale podejrzewam, ze skurcze i tak bedą musieli wywoływać.

Hej dziewczyny, przepraszam ale nie dam rady Was nadrobić..
Ciężko jest ogarnąć moją całą trójkę.. No ale jakoś musimy sobie radzić.

Nowe mamusie gratuluję!!

No ale powiem Wam że tutaj w wojewódzkim troszkę dziewczyn urodziło małych Halloweenowców wczoraj:)))

MamoMichałak trzymaj się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Moja koleżanka miała podobny problem, lekarze ją straszyli, że mała nie przybiera na wadze, że powinna być większa na ten tydzień ciąży i wymyślali choroby, a co się okazało, że po prostu zaszła w ciążę później niż wynikało z miesiączki i dziewczynka urodziła się później cała i zdrowa.

no a ja miałam termin na 30.10 i cisza
i tak sie zastanawiam co teraz:P gin mówił zeby tak 3,4 dni po stawić sie na izbe przyjec na ktg w szpitalu w ktorym chce rodzic- czyli na klinicznej. Orientujecie sie jak to wyglada? jak jest ok ktg to odsyłaja do domu czy wywołują? wolałabym uniknac wywoływania jesli z małą jest wszystko ok a słyszałam ze to naduzywana procedura... ;/

Lyneth - trzymaj się cieplo, długą i trudną droge przeszlaś, z lądowaniem na patologii, ale nei dalas się! :)

MamaMichalka - trzymam kciuki żeby Maluszek przybieral na wadze, dobrze ze jestes pod dobrą opieką. Czasami nie znamy przyczyny, ale najwazniejsze ze to wykryli, bedzie wszystko dobrze, kup beczułkę miodu :)

Amadea,Mondar, Kaja, Mamazosi - która z Was będzie pierwsza? :) Trzymam za Was kciuki dziewczyny, zaciskajcie nogi, byle do poniedzialku :)

A mi ciągle twardnieje brzuch, szczegolnie jak jestem na spacerze, tez tak macie?

MamaMichałka - Trzymaj się dzielnie na patologii! Mocno trzymam kciuki, żeby Twój Maluszek przybrał na wadze, na pewno będzie wszystko ok :) W razie czego jesteś pod opieką lekarzy :) Będzie dobrze!

I ja się witam po 1.11 nadal w dwupaku :) uffff ta data już za nami :) A wczoraj większość koleżanek już do mnie pisała, czy mamy już przy sobie małego Halloweena ;) nie mogły się powstrzymać hihi

U mnie na razie nic się nie zapowiada na wcześniejszy poród. Tylko ja coraz bardziej z dnia na dzień zaczynam czuć ciężar brzuszka, ból pachwin i zawsze rano puchną mi dłonie, a wieczorem stopy. Bardzo niemiłe uczucie, szczególnie rano czuję jakbym miała ścierpnięte dłonie i taki mrówki mi chodzą. Niezbyt to fajne.

Dziś mamy aktywny dzień, bo ostatnie meble przewozimy do mieszkania więc trochę układania będzie. W końcu ciuchy trafią do szafy z kartonów :)

Joahne - ja też wczoraj sobie pomyślałam, że już 1.11. ciekawe, która pierwsza urodzi i zapoczątkuję serię rozpakowań :)

Miłego dnia Dziewczyny :)

amadea99- dziękuje bardzo za życzenia oczywiście przekazałam.
A ja nadal w 2-paku a 1.11 praktycznie za nami :)

Lekarze nie wiedzą czemu tak się dzieje... Wszystko jest właśnie ok.. Przepływy i inne rzeczy.. No ja już mam 30 kg na plusie a mały tylko 2 kg.....

O cholerka, niezbyt pozytywne informacje, przeciez do tej pory nic nie wskazywało na to, ze cos jest z waszym synkiem i ciążą nie tak... Ale coś mówią o możliwej przyczynie? Jakieś nadciśnienie, problem z łożyskiem, przepływami? Tego miodu też się podjadaj, może coś pomoże, a na pewno nie zaszkodzi :) Moja znajoma miała ze swoją córką podobny problem, urodziła się malutka, nie przybierała na wadze ani w brzuchu ani na początku po urodzeniu, a ona miała brzuch olbrzymi i też bardzo dużo przytyła w ciąży... Na pocieszenie powiem Ci tylko, że córka ma już chyba 5 miesięcy i rozwiją się prawidłowo, pomimo początkowych trudności... Ale przyczyny niestety nie znam.
Trzymam za Was mocno kciuki i żebyście ani przez moment nie przestali wierzyć, że będzie dobrze a mały zdrowy!

No właśnie nie do końca ok.. Bo nie chce przybierać na wadze.. Waży tylko 2 kg :( Obwód brzuszka jest za mały... Ogólnie to wygląda na 32 tydzień ;/ A nie rozpoczęty 38... I jeżeli do wtorku nie przybierze to niestety ale będą wywoływać poród..
Jedna położna mi zaleciła, żebym jadła 2 łyżki miodu rano i 2 łyżki wieczorem.. Więc jem i mam nadzieje że się coś poprawi.. Oprócz tego dostaję medargin...
Nie wiem naprawdę dlaczego tak się z Maluszkiem dzieje.. Tym bardziej, że mąż miał 3900 jak się rodził a ja 4020.. Więc mali nie byliśmy a tu zapowiada się, że będzie taka kruszynka.. :(

MamaMichałka a co sie stało? Jesli to nie tajemnica oczywiscie... Mam nadzieje, że z maluszkiem wszystko ok!

Ja nadal w dwupaku ale niestety od środy na patologii...

1.11 za nami... Czy wszystkie dalej w dwupaku? :))

joahne dobre z tym sezonem :))))) do startu gotowe start:))))

no dziewczyny, z dniem 1 listopada sezon na oficjalne rozpakowywania uznaję za otwarty:D

ja dziś cały dzień w domku, nigdzie się nie ruszam:) najbliższe groby mam 150 km od Gdańska. wczoraj byłam w moim narzeczonym w kinie na wałęsie, trochę ciężko już pod koniec było wysiedzieć, ale dałam radę:)

mondar najlepsze urodzinowe dla meza:)

U mnie tez cisza :]
Cmentarz dziś odpuszczam jednak, pojade jutro, kiedy nie będzie takich tłumów i będzie mozna zaparkować w poblizu cmentarza... Fakt, że cmentarz po 1.11 to widok zapierający dech w piersiach, zwłaszcza po zmroku.
A dziś i jutro to raczej zaciskamy nogi dziewczyny co? ;)

mamazosi u mnie objawow troche wiecej ale coz bez szalu no zoabczymy jak bedzie...myslam ze cos dzisja sie w koncu ruszy ale coz na razie cisza

w pon ide do szpitala zoabczymy czy w koncu cos ruszy sie...

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...