mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Dziewuszki może nowy wątek już co? :)

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/ 2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/ 3260g/54cm

LISTOPAD:

02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
13/11 agam205 - Syn
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=500644&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (13)

Monika serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla Was przesyłam :)
Dzisiaj 4.11 czyli mój termin ale nic a nic nie zapowiada abym urodziła dzisiaj uparty ten nasz synek :(

Gratuluje Amadea i Monika:)

co do pieluch to ja mam tylko jedna paczke rozmiaru 2.
cztery paczki 1 to lekkie przegiecie, one sa naprawde male a dziecko rosnie mega szybko wiec moga sie zmarnowac, jedynki sa raczek polecane dla wczesniakow, przewaznie dzieci donoszone rodza sie kolo 4 kg wiec rozmiar 2 powinien byc idealny:)

Amadea99, Monika gratuluje! Niech Maluchy zdrowo rosną :)

Ja mam coraz częściej skurcze, wczoraj myślałam, że to może już ale jednak jeszcze nie. Dzisiaj idę na ktg, ciekawe czy coś wyjdzie a w środę na wizytę i fajnie jak by się okazało, że coś się zaczyna dziać :)

gratulacje Moniko za cierpliowosc i dzielnosc!!!gratulacje córeczki, ona na pewno wynagrodzi Ci wszelkie zle wspomnienia. serdecznie pozdrawiam i zdrówka dla Was obu ;)

Monika, ja również gratuluję! Dzielna jesteś...
Trzymajcie się ciepło!

Monika gratulacje! :) Zdrówka dla Ciebie i dla malutkiej:) Dobrze, że już masz po wszystkim:)

Gratulacje Monika! Dużo pięknych dni dla malenkiej!

Ja tylko napisze,ze w komcu urodzilam dzis o 7 Marysie 3700 i 57cm. Pojechalam raz jeszcze na klinoczna i mnie juz przyjeli bo skurcze byly regularne. Porod byl jak dla mnie straszny,regularne skurcze mialam od 15,wiec rodzilam 16h. Skurcze byly dobre ale szyjka sie nie otwierala. Dobrze ze w polowie dostalam znieczulenie to ze 2 godz odpoczelam. Ale najwazniejsze ze mam malutka i juz nic nie pamietam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Amadea gratuluję, córa dorodna :)

Aż się zdziwiłam, że na Klinicznej nie ma miejsc, jestem codziennie u synka i nie widzę żeby aż był tam tłok na porodówce.

Został mi jeden szew, wczoraj zauważyłam, jutro muszę iść go wyciągnąć..

A synek rośnie sobie i większość czasu śpi, dziś musiałam go budzić na karminie moim mlekiem :D,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monika, lepiej poczekać w domu na silne skurcze. Mi nq klinicznej przez drobne nieprawidłowości wszystko wywolywali paroma kroplowkami z oksytocyna i zdecydowanie nie polecam. Skurcze co minuta dużo silniejsze niż naturalne a szyjka i tak nic. Poza tym potem łożysko nie odeszło i w sumie zdecydowanie tym razem nie będę się pchać do szpitala bez jakiejś zdecydowanej akcji. A w domku mozesz się po denerwować w przyjaznym otoczeniu :-)
Trzymam kciuki!

Monika nie ma sprawy, cieszę się ze mogłam pomoc. Daj znać co postanowilas i jaki jest Twój status. Mam nadzieje ze w rezultacie gdzieś Cię przyjmą i niebawem urodzisz.. Jeśli chodzi o majtki to ja tym razem kupiłam takie siateczkowe elastyczne Senii sa wielorazowe i jednorazowe.

Iwona84 dla mnie najlepsze były takie ze sklepu medycznego z elastycznej siateczki. Ale mam też w domu takie z akpolu i jeśli któraś z Was jest z Gdyni albo ma ochotę przyjechać to mogę je oddać bo mi one nie pasowały a zabierają tylko miejsce w szufladzie;)
Monika na klinicznej to podobno lubią odsyłać ale w razie czego możesz podjechać na zaspę albo nawet do wojewódzkiego. Bo może tam by Ci pomogli przyspieszyć akcję. I jeszcze mi się przypomniało ze szkoły rodzenia, że jeśli to już będą te właściwe skurcze to nospa na pewno nie pomoże a jeśli jeszcze nie to przynajmniej przestanie boleć albo chociaż złagodzi ból.

Aaagusia no to.dalas mi do myslenia,bo mam wlasnie tak jak piszesz... Skurcze mi sie wydaja nieregularne ale moze na ktg juz by takie nie byly. Mi tylko tetno malej zmierzyli i nawet nie podlaczali na ktg, wiec nie wiedzieli czy sa skurcze, a pani doktor stwierdzila ze na sale porodowa trzeba zasluzyc i miec rozwarcie... Tak jak teraz o tym mysle to masakra, ze dalam sie odeslac, ale to dlatego,ze jak tam bylismy to skurcze akurat zlagodnialy wiec jak durna odpuscilam... Faktycznie musze pomyslec nad inym szpitalem, dzieki Agusia81

Agusia81 no ja tez nie jestem spakowana jutro planuje kupic brakujace rzeczy i to zrobic.. Nie mam biustonossa do karmienia pizam i majtek porodowych wiec jutro chyba czas odwiedzić akpol. A jakiej firmy najlepiej kupic te majtki?

Tak moga kochana. Ja tak mialam. Lezalam juz w szpitalu, skurcze sie nasilaly a rozwarcie nie postepowalo. Ja juz myslalam, ze zblizamsie porod a polozne przychodzily i tylko kiwaly glowa mowiac, ze to dopiero pieszczoty.. Po 12 godzinach skurczow przyszedl lekarz i zapytal sie mnie z usmiechem czy zamierzam w koncu urodZic, po czym zaaplikowali mi oksytocyne. W sumie rodzilam 20 godzin..

Katka Gdynia - rano kapiel zdecydowanie pomogla,rano tez wzielam nospe i moze dlatego bylo lepiej, ale w szpitalu lekarka kazala mi juz nie brac nospy...Co do innego szpitala to nie wiem,nie chcielismy nigdzie indziej niz Kliniczna i boje sie, ze beda mnie tak odsylalac,zobacze jak sie rozwinie na razie skurcze sa non stop silne ale nieregularne co 8-12min.Jutro jestwm umowiona z moim lekarzem w szpitalu,on cos na pewno wymysli,bo zamecze sie zanim porod sie zacznie.
A pytanie do doswiadczonych mam czy moga byc takie silne skurcze przez tyle godzin i zadnego rozwarcia??

Amadea wielkie gratulacje. Bardzo szybko poszedł sam poród, nic tylko brać przykład:)
Ciekawe która będzie następna.

No to co do torby szpitalnej to jestem chyba jedyna ktora jest niespakowana:) Zamierzam jutro i mam nadzieje ze w koncu to zrobie bo sie doigram tym odkladaniem wiecznym! Jakas za bardzo wyluzowana jestem w tej ciazy, obym sie nie zdziwila...

Ja kupilam Pampersy 1 taka mala paczke i na razie jedna duza 2. Generalnie nie przesadzam z zakupami bo zwyczajnie nie mam juz gdzie tego trzymac:) Mamy tylko dwa pokoje i juz chyba wszystkie szafy zawalone bambetlami wiec luzuje. W razie czego bedziemy na biezaco kupowac. Co do Moniki to tak jak wspomnialam, szpitala bym ie odpuscila nawet gdybym miala jechac do innego. Pamietam swoj pierwszy porod. Skurcze zaczely mi sie o 2:30 rano. Wstalam poszlam najpierw pod prysznic zeby zobaczyc czy mina. Nie przeszly i zaczely sie mocniejsze takie co 8-10 min. Zjadlam maly jogurt powoli ubralam sie i o 5:30 bylismy z mezem na IP w Redlowie. Podlaczyli mnie do KTG, skurcze wyszly w miare regularne ale badanie ginekologiczne wykazalo, ze szyjka slabo sie skraca wiec o rozwarciu mowy nie bylo. Mimo to przyjeli mnie na oddzial i od 7:30 do 1 w nocy dnia nastepnego rodzilam:) Takze nie rozumiem lekarzy, ze Cie odeslali.

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...