mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Link do poprzedniego watku:
http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-14-t504812,1,160.html

ROZPAKOWANE:

PAŹDZIERNIK:

14/10 (02.11) Ageska/córeczka Zosia/2400g/50cm/CC/Redłowo
16/10 (09.11) Tinneraa/córeczki Hania i Basia/2530g i 2590g/CC/Wejherowo
21/10 (06.11) Dorotka86/chłopiec Franek/2960g/55cm/CC
23/10 (05.12) Katya/synek/1700g/SN/Kliniczna
25/10 (14/11) Kiki80/córeczka Natalka/3260g/54cm/CC/Swissmed
30/10 (11/11) Asiulka86 synek Oliwier/3550g/57cm/CC/Zaspa

LISTOPAD:

03/11 (02/11) amadea99/córeczka Hania/3945g/57cm/SN
04/11 ( ) Monika/córeczka Marysia/3700g/57cm/SN/Kliniczna
06/11 (04/11) mondar/synek Alan/3850g/53cm/CC/Kliniczna
06/11 (11/11) Ania/synek Łukasz/3305g/54cm/SN/Kliniczna
07/11 (09/11) Mazar/synek/3890g/55cm/CC/Kliniczna
13/11 (15/11) kaja_84/córeczka Matylda/3440g/57 cm/SN/ Wejherowo
15/11 (20/11) Katka_Gdynia/synek Franuś/3100g/53cm/CC/Redłowo
15/11 (20/11) sweetangel171/synek Igor/3390g/55cm/SN/Zaspa
17/11 (13/11) agam205/synek Filipek mały Aniołek / 3700g/ 59cm/ Kliniczna
19/11 (16/11) mamazosi/synek Kacperek/ 3450g/ 58cm / Zaspa
19/11 (21/11) MamaMichalka/ Synek Michałek/ 2840g./51cm/SN/ Szpital Wojewódzki

LISTOPAD:
02/11 Agula - synek
04/11 cudzik
08/11 anka165
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa
12/11 justyna_ - synek / zaspa
14/11 Lollipop - synek
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 paproszysko - córka
23/11 Cyganka Asia - córeczka Ewa
25/11 lyneth - synek
26/11 AniaK - córeczka / Zaspa
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka
????? Asia - córeczka Pola i synek Konstanty / Kliniczna

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 - córeczka Zuzia / Redlowo / Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
12/12 JagodowaMama - córeczka Jagódka
12/12 Natala - córeczka / Redłowo
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
15/12 Małga / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna - synek / Zaspa
31/12 paulavera89 - córeczka

STYCZEŃ:
9/01 Rauma7
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (15)

Happymum, ja też się przeniosłm na kanapę do salonu i śpię na siedzaco. W tym tygodniu upieklam 3 ciasta przygotowałam piernik ( taki co 4 tygodnie musi leżeć), posprzątam szafki w kuchni, łazience, corki i męża. Takie typowe gniazdowanie. Ale staram się dużo odpoczywać bo chce do grudnia dociagnac. A, i wyszywalam córce worek do przedszkola na Mikołaja. Chyba od 15 lat tego nie robilam.

P.S. coś dziwnego się ze mną dzieje... drugą noc nie mogę spać w sypialni z mężem...mam wrażenie że się duszę w łóżku, nie mogę oddychać leżąc w łóżku... idę do salonu leże na wysoko ułożonych poduchach i śpie tak dziwnie na bokach że brzuch jakby lekko w powietrzu i tu spać mogę... poza tym drugą noc mi się dziwnie brzuch napina ale tak krotko i ta szyjka i pochwa tak boli że woooow aż się dziwie że może tak boleć hihi ale staram się to olewać bo zdaje sobie sprawę że ten ból to pikuś hihi

agusia spokojnie nie nastawiaj się od razu na czarny scenariusz... może nie będzie tak źle... babcia zajmie się twoją pociechą, maluszek nie zauważy że nie ma cię w domu przez te 48h...przecież to w końcu tylko 48h a nie aż 2 dni... wrócisz z nowym człowieczkiem do domku i zobaczysz rodzeństwo od razu się pokocha :) może kilka dni potłumaczysz ale będzie dobrze dasz sobie radę :)

Znowu ja chciała bym zacząć rodzić w nocy... czuje się bezpieczniej nocą niż za dnia... póki nie wiem czym pachnie poród i ból porodowy to się nie nakręcam... dalej pozytywnie na to patrze twierdząc że żaden skurcz nie będzie taki sam...a ten co minie się nie powtórzy i kolejne będą gorsze lub lżejsze ale nie takie same... i to mnie pozytywnie nastraja...poza tym najważniejszy dla mnie jest bąbel i nacierpię się byle by koniec tej historii był dobry :)

Tak czytam was mamuśki które już miały wcześniej dzieciątka i teraz mają drugie i chyba skorzystam z waszych rad by odsypiać z dziećmi jak śpią... bo myślę że macie rację że jak nie będziemy z tego korzystać teraz to już więcej takich okazji nie będzie...

Tinnera, my mamy do zaliczenia neonatologa, chirurga dziecięcego -mały ma naddatki uszne i narośl na wątrobie, badanie słuchu, wzroku, usg bioderek, kardiologa-niezasklepiony jeszcze ubytek w serduszku i jeszcze neurolog rozwojowy..

Ból przy porodzie, to pikuś w porównaniu do traumy sytuacyjnej.Ja boje się teraz tego długiego czasu i , że nie mogłam leżeć jak chciałam, miałam KTG na wznak.Cała reszta do przeżycia, choć jeśli bym kiedyś chciała drugie dziecko, to potrzebuję teraz dużo czasu.Parę lat na tego bąbla co mi daje popalić w nocy, a w dzień śpi.

A mnie dzis strach ogarnął przed porodem... A myślałam ze jak jeden mam za sobą to jakoś to będzie.. Niestety :( I najbardziej niw chce żeby mnie wzięło na rodzenie w nocy lub nad ranem bo człowiek się zrywa taki spanikowany, nerwowy, tu jeszcze trzeba będzie po babcie dzwonić do mojego synka wiec jeden wielki dym... Poza tym boje się jak moje dziecko zniesie dwa dni beze mnie no i jak zareaguje na dzidzie. Oby nie był ta nowa sytuacja zestresowany bo to jeszcze mały człowieczek i ciężko mu będzie wytłumaczyć ... Ehh, juz nie mam miejsca w głowie na to wszystko. Gratulacje dla niedawno rozpakowanych dziewczyn! Trzymajcie się dzielnie i odpoczywajcie ile mozna kiedy Wasze pociechy spia. Ja tego nie robiłam przy synku i teraz pukam się w głowę jaka byłam glupia:) Mej nocki!

Katya, a do jakich lekarzy jeździcie? my tylko okulista, kardiolog bo Hanka ma dziurkę na serduszku i w sumie to chyba na tyle. Okulistę pierwszą wizytę mamy już zaliczoną, kardiologa też, teraz dopiero za miesiąc, a za tydzień szczepienie i usg bioderek..

Hej, tak sobie czytam i wyczuwam coraz większe napięcie u was nierozpakowanych..Jeszcze trochę i przytulicie swoje szkraby.

Mój synek dziś był pierwszy raz u lekarza pediatry, przez tydzień przybrał 400 g.Z racji tego że to wcześniak, musimy jeździć po lekarzach na kontrole, a terminy na NFZ są odległe.Prywatnie się nie da, bo nie ma takich lekarzy ..

A ja bylam dzis na usg i podobno wszystko w porządku mala wazy 3200 wiec zle nie jest mam nadzieję ze za duzo nie urosnie zeby nie przekroczyla tych 4 chociaz usg moze oszukiwac oby byla zdrowa..a reszta juz nie tak wazna..;) dr powiedziala zeby jeszcze posiedziala wbrzuchu no i ja sie z tym zgadzam tak dwa tyg jeszcze zeby wszystko ogarnąć i moze się pojawić;)

Johane to masz z glowy logistyczne ukladanie strategii swiatecznych, fajnie :-)
ja zapewne podejme decyzje jak urodze :-) i oczywiscie po warunkiem ze urodze do swiat :-)

Właśnie mam pytanie do karmiących mam. Co wy jecie? Bo ja staram się nie przesadzać z jakąś drastyczną dietą, ale już tracę pomysły, jem zupy, pieczone mięso z kurczaka czy schab, ryba, ale może macie jakieś fajne pomysły na dania? A co na śniadania, kolacje? Bo ja to raczej kanapki - wędlina, ser, twaróg, jajko, dżem, ale co dalej? Boję się jeść jakieś wydziwiane sałatki, bo pomidory, ogórki, papryka? Jem te warzywa, ale w bardzo małej ilości. A co do Świąt to faktycznie będzie ciężko, dobrze, że będzie ryba :)

Trzymam kciuki za dziewczyny, które są na finiszu, bo wiem, jak to się strasznie dłuży, jak już wszystko boli i denerwuje... ale już niedlugo :)

Co do nas, to trzymamy się super, mamy za sobą pierwsze spacery. Marysia dalej wcina pierś i całe szczęście nie wisi mi na cycu, tak jak piszą inne dziewczyny. W dzień je co ok 3 godziny, a w nocy to i nawet 5-6 przesypia, także mam karmienie o pólnocy, a później to dopiero jakaś 5-6 i 9, więc jest dobrze. No i już taka fajna się robi, rozgląda się, uśmiecha nieświadomie :) I dziś byłyśmy w gazecie wyborczej :)
To tyle co u nas, pozdrawiam, trzymajcie się dzielnie!!

perfectangel - my mieszkamy jeszcze z moimi rodzicami, więc święta spędzimy z nimi. na pewno w wigilię odwiedzi nas moje rodzeństwo z mężami/żonami (6 osób plus jedno dziecko), czyli w sumie będzie nas 10 osób. zawsze było nas dużo. ja przynajmniej jestem wyłączona z wszelkich przygotowań;) ja się zastanawiam co ja będę jeść w te święta jak będę karmić;)

rodzina mojego narzeczonego mieszka 200 km stąd, więc z nimi widzieć się nie będziemy. ale u nich w wigilię spotyka się prawie 30 osób - to dopiero duża rodzina;)

Ja termin ma na 13.12, ale lekarz mówi, że szyjka jest skrócona i w przyszłym tyg. możemy się na wizycie nie zobaczyć. Tak pozytywnie piszecie o Zaspie to miło, chociaż i tak się stresuję, zeby tylko dojechać na czas i zeby zostać przyjętym.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie te z maluszkami i te które teraz w stresie oczekuję tego dnia, zeby wszystko poszło szcześliwe.

Agam serdecznie wyrazy współczucia, trzymaj się, zycze Ci dużo siły.
Dawno tu nie byłam, a jak przeczytałam tę wiadomość to mnie rozwaliło :-(

Johane, mamy terminy obok siebie, jak widzisz swieta w Waszym przypadku, jezeli urodzisz o czasie?
Ja sie obawiam ze spedzimy je sami bo nie bede miala sily i ochoty sie z nikim widziec... nie zdaze poznac jeszcze dobrze synka, pewnie bede zestresowana... ehh...

Dziewuszki spokojnie :) mysle ze nasze forum sie ozywi jak swiezo upieczone mamy ogarna i odnajda sie w roli mamusiek :) pod koniec grudnia to pewnie i tak bedzie cisza bo swieta i sylwester hihi ale damy rade hihi no moja cierpliwosc jest juz ograniczona po malu hihi stresu porodowego wogole nie mam mimo ze z reguly jesli chodzi o moja osobe to jestem mega panikara hihi ja nie upieklam ciacha ale zakupilam kawalek karpatki z wisniami hm pychotka hihi

Tinneraa mysle ze prysznic to idealne miejsce na odejscie wod :-)

grudniówki - podtrzymujmy nasze forum!;)

lyneth zobacz jakie to życie przewrotne - tyle się wyleżałaś, aby mały nie urodził się przed czasem, a teraz wyjść nie chce:)

witam i ja ;-)
Mi wody odeszły właśnie pod prysznicem ;)

Asia jak tam u Ciebie??

Puchatkowa - oby to byla szybka akcja ;-) zeby pani Iza z naszej SR byla z nas dumna :-P ale spoko, czuje ze Ty wczesniej niz 11ego sie rozpakujesz :-)
odstawilam nospe i luteine i wszystkie moje skurcze przeszly jak reka odjal... czuje ze grudzien bedzie baaaaaardzo dlugi.... za to boli mnie teraz
krzyz dla odmiany ;-)
swoja droga mamunie ktore juz urodzily zajmuja sie swoimi pociechami i coraz wieksza cisza na naszym forum... sama tu zostane na koniec grudnia :-P

Puchatkowa rzeczywiście super data :D Może mi się uda w nią strzelić, byłoby fajnie.

Ja sobie też poszalałam w kuchni i właśnie w piekarniku siedzi ciasto cytrynowo-jabłkowe, ostatnio moje ulubione:) Już się nie mogę doczekać, aż się za nie zabiorę. Takie ciepłe najlepsze.

Happymum Twój maluch może testuje cierpliwość mamusi i sprawdza na ile może sobie pozwolić:) A z tą nospą to ciekawe, nie słyszałam o tym wcześniej. Będę musiała się podpytać położnej.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...