Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

aaa no i powoli rozglądam się za wózeczkiem ale chciałabym jakiś neutralny kolorek i raczej kupimy używany ...dla synka tez mialam uzywany i nie załowałam ..... tylko jak u synka koniecznie chcialam miec leviroo tak teraz nie wiem co chce:)

Hej dziewczyny, kiedys mialam konto ale dawno się nie logowałam musze pokombinować z odzyskaniem hasla a puki co moge sie dopisać...:) mam termin na 22.05.2015 to bedzie moje 2 dziecko mam juz synka z 09.2010r. a teraz juz z piątku z badań prenatalnych mamy potwoierdzenie ze na 100% będzie dziewczynka...prawdopodobnie będzie Juleczka ale to jeszcze nie zatwierdzone to pomysł synka:)
troszke Was podczytuje a teraz postanowiłam dołączyć....generalnie bałam się wcześniej bo mialam jedno poronienie i jakoś do teraz się boje jak niektóre dziewczyny i ciagle czekałam na Usg i bicie serduszka ale teraz juz od dość dlugiego czasu czuje ruchu mała fika ze hoho więc jestem spokojna...:) a co do energii ja juz jakis czas temu odzyskalam na szczescie...bo robię kartki i zaproszenia na różne okazje a że zayczna się powoli rozkręcać sezon ślubny to coraz więcej pracy mam i energię mieć musze..hehe :)

Ja sie pytam: gdzieeeee podziała sie energia, o ktorej wszyscy pisza, ze II trymestr ciazy to "miodowy czas" ciazy??? U mnie kompletnie to sie nie zgadza...:(

Agawera - dzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia na Zaspie, ale niemiłe wrażenie odnioslam. Pani nie potrafiła mi nawet powiedzieć, kiedy startują z nowymi zajęciami, powiedziała tylko, żeby wysłać smsa z danymi w tym z nazwiskiem lekarza (po co?). No i zanim powiedziała cokolwiek wtracila, że szkoła jest oczywiście płatna...
Zadzwoniłam też do http://mamaija.info/oferta
Kobieta poinformowała mnie, że na zajęcia mogą uczęszczać też z mężem. Zajęcia odbywają się w ramach NFZ, uzupelniam tylko u nich deklaracje ( zapewne wybór położnej). Sama zaproponowała mi też zajęcia fitness. Mialam czekac na telefon z terminem - startuje ostatecznie 30.01 że szkoła rodzenia i od 02.02 z zajęciami fitness. Wrażenie zdecydowanie lepsze odnioslam po tej właśnie szkole.

jutro mam wizyte i licze ze sie pokarze na tyle ze bedzie cos widać :) no i pod warunkiem ze pódziemy do tego 2 usg które jest lepsze niz to co ma w gabinecie

WITAJCIE kobietki :)
ja mam wózek 3 w1 i u mnie bardzo czesto używalismy stelarza od wózka z fotelikiem.

Byłam wczoraj u gino, z dzidzią wszystko ok, ale lekarz nie potwierdził płci, bo nic nie było widać, mimo, że na poprzedniej zasugerował chłopca, to teraz nie potwierdził, dzidzia ma 400gram i ok 25 cm dł, wszystko książkowo. Powiedział również, że dzidzia się już obróciła główką do dołu i jest dosyć nisko, ale nie zbadał mnie na fotelu :/ stwierdził, że to normalne. hmm sama nie wiem.

Kolejna wizyta powinna rozwiązać zagadkę płci mojego maleństwa- ale to dopiero 9 lutego.

Pozdrawiam

Część dziewczyny - ja wczoraj zaliczyłam totalny zgon, jelitowka nas pokonała ale dziś już jest ok.

Jeśli chodzi o wózki 3 w 1, to faktycznie fotelik do przewozu dzieci się nie nadaje, my taki mamy taki jumper ale nie uzywalismy go w samochodzie tylko czasem do stelaża np na zakupach, a w samochodzie mieliśmy maxi cosi.

W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 21t z małym hakiem. Także spokojnie. ;-) Ale druga ciąża mi to wynagrodzila bo od 14tc czułam bąbelki a od tygodnia z hakiem prawdziwe kopniaki. (jak nic córka Będzie albo gimnastyczka albo akrobatka hehe)

Też musimy się wybrać na oględziny wózka... Tylko jakoś brak nam mobilizacji. Wiosną czeka nas remont i nie chce kupować tak dużych rzeczy, bo nie będę miała gdzie tego trzymać. ;) dopiero po remoncie zamowimy wózek, kołyskę i szafę (regał i komodę juz mamy).

Naprawde Madeline?? Bo ja mialam tez 6 usg,zle policzylam;) i teraz mialabym 3 usg co 1,5 tyg... moze jednak pojde zeby sie uspokoic...

Ja chodzę z NFZ, a miałam już 6 usg. Pierwsze słyszę, żeby to szkodziło dziecku. Moja koleżanka miała ciążę zagrożoną, to co chwilę miała usg i lekarz powiedział jej, że to nie szkodzi dziecku.
Ja w ogóle nie czuję żadnych ruchów - nawet jakichś bąbelków czy przelewania. Cierpliwie czekam na poniedziałkową wizytę u lekarza

I aktualizuje listę, u mnie termin podczas wczoeajszego usg przesunął się na 06.06, ale zobaczymyco tak naprawdę wyjdzie, bo różnica tygodnia wychodzi :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Witam i ja!
I uspokajam wszystkie niecierpliwe - bąbelki czułam gdzieś od 18 t.c., natomiast takie prawdziwe ruchy pod koniec 21 t.c. Teraz w 22 ruchy już batdzo wyraźne, więc bądźcie cierpliwe na pewno wszystko jest ok i każda z nas doczeka się ruchów.
Ja czekam do 12 i planuję jednak w pierwszej kolejności umawiać się do szkoły rodzenia w szpitalu na Zaspie.
Ja wizyty mam co 3 tygodnie średnio, teraz wyszło mi tydzień po tygodniu, ale to dlatego że połówkowe.
A co do wózków - polecam Mama i ja - chyba największy wybór!
I również pamiętam, że pan wystrzegal przed zestawami 3 w 1. My zdecydowaliśmy się na 2w1 i do tego osobmo adaptery i fotelik - mamy przynajmniej gwarancję, że fotelik jest dobry i ma świetne wyniki w testach ADAC.

chodze do lekarza co 2 tygodnie bo tak lekarz chce i to on decyduje kiedy robi usg chyba na 2 wizytach nie robił usg ateraz robi i to mnie cieszy :) widze i słyszę "cośka "

No a my z agawera juz tez w koncowce 18 tyg i co?:( wlasnie takie delikatne wypychanie czuje ale sporadycznie... teraz jestem umowiona na piatek na usg ale chyba zrezygnuje, poniewaz ja od piczatku mialam juz chyba 7-8 usg...a wyczytalam,ze dzieci,ktore maja tak czesto usg w zyciu prenatalnym wolniej rosna...poza tym dzieci slysza bardzo nieprzyjemny dla nich dzwiek podczas badania... po cogo meczyc? Skoro kobiety,ktore prowadza ciaze z nfz maja 3 usg przez cala ciaze...
Nastepny termin usg mam umowiony na 4 lutego... ale agawera masz racje- ja tez uspokajam sie tylko po badaniu jak uslysze serduszko i go zobacze... ale nie moge co 2 tyg chodzic na usg...

ja chyba mam ale nie są wyraźne wie to na razie jakby takie przelanie lub wypychanie takie szybkie i delikatne

Agawera i Agata88 - spokojnie! ja poczułam pierwsze konkretne ruchy dziecka dopiero ok 18-19 tygodnia ;)

Co do wózków 3w1 to na stronie bobowózki.pl proponują zestawy wózek bebetto i fotelik np. maxi-cosi, więc jest opcja wyboru. A do sklepów na pewno się jeszcze wybiorę. W niedzielę oglądaliśmy w mama i ja wózek jedo i jesteśmy zachwyceni ale chcemy się jeszcze rozejrzeć za innymi opcjami :)

nie znam płci ale imiona mamy Natalia Zosia albo Natalia Anastazja la chłopaka Mateusz Tadeusz

Agata88 witaj w moim klubie też mam taka fobie dopiero się uspokajam mniej wiecej jak lekarz zrobi usg i jest bijące serce

Moj synek tez jest bezimienny...masakra:) o wozku jeszcze nie mysle, bo szwagierka chciala kupic i musze z nia pogadac...

A ja nadal czekam na mocniejsze ruchy i sie martwie i sobie wkrecam:( bo czuje cos przewaznie tylko z rana i naprawde malutko... echhh...

Wczoraj był Blue Monday, podobno Najbardziej depresyjny dzień w roku. U mnie było ok, więc się nie sprawdziło ;-)

Ja miałam wózek 3w1. Fotelik był taki sobie. Teraz jesteśmy zdecydowani na 2w1. Raz ze względu na fotelik, a dwa, że nigdy nie wykorzystaliśmy wózka z zamocowanym fotelikiem.

Moja koleżanka urodziła latem i ma Wózek bebetto i bardzo sobie chwala. Spacerują po mieście i po lesie, i wózek daje radę.

Moja córka nadal jest bezimienna ;-) nie podoba mi się zadne z imion... Masakra.

co do wózków 3w1 Pan w "mama i ja" przestrzegł nas, że bardzo często foteliki w tych zestawach są bez atestów bezpieczeństwa i lepiej kupić go osobno. Nie zgłębiałam tematu, uwierzyłam na słowo:) Co do wózków najlepiej pójsć do sklepu na macanto:D pojeździć, złożyć i rozłożyć, spytać czy można po chodniku się przejechać (bo zupełnie inaczej się prowadzi niż na wykładzinie sklepowej) i wtedy podjąć decyzję, nie zawsze sklepy int mają lepsze ceny!
A co to był za dzień wczoraj?? bo ja też miałam paskudny, mojemu szefowi odbija:((

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...