Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

Ja bede chodzila i na teorie i na cwiczenia:) a bede chodzila z mezem, tzn.on bedzie przyjezdzal na polowe zajec, bo niestety musi dojechac z pracy;)

Dla mnie ćwiczenia to przede wszystkim :) Bo cały czas w domu siedzę. A czy do każdej szkoły potrzebna jest zgoda lekarza? Bo nic mi nie napisali, że tego wymagają. Za tydzień mam lekarza to i tak się zapytam czy nie ma przeciwwskazań. Czy 19 tc to nie za wcześnie na rozpoczęcie szkoły?

będę chodziła sama tak samo jak chodzę sama do lekarza

w środę idę zobaczyć w szkołę mama i ja i pewnie ja wybiorę podobają mi się godziny i to że jest bezpłatna tylko muszę wybrać na nowo położną.
chciałam chodzić na ćwiczenia chyba ze lekarz się nie zgodzi bo czasem pobolewa mnie jajnik i na dole macica ale ostatnio rzadko no i wieczorem plecy dolny odcinek
Będziecie chodzić na ćwiczenia w ramach szkoły czy tylko teoria

A ja mam pytanie do dziewczyn, które wybierają się do szkoły rodzenia - będziecie chodzić same czy ze swoimi partnerami?

To na pewno będę musiała iść zostawić to u pracodawcy bo pracuje w hipermarkecie wiec jest napewno powyżej 20

Porozmawiaj z pracodawcą. Jeśli zatrudnia powyżej 20 pracowników to w ogóle nie wystepujesz do Zus o macierzyński tylko do niego. I masz już w ogóle problem z głowy ;)

Sama nic nie załatwisz, bo będą ci potrzebne podpisy i pieczątki pracodawcy itd.

Ja myślałam że mogę to zalatwic odrazu z zusem, bo nasza księgowa jest we Wrocławiu, a ja pracuje w gdańsku i tam mam personalna

Wypełnienia się chyba jeden kwitek. Plus dołącza się m.in. Odpis aktu urodzenia (zus zwykle zabiera ksero aktu). Jeśli pracodawca ma dobrą księgową to popros go o kontakt z nią albo niech sam spyta i ci powie.

Wybierasz opcje 100 i 60% lub 80% przy wniosku o macierzyński. Masz na to 2 tygodnie od urodzenia dziecka. Najpierw dostarczasz to pracodawcy. Potem on do ZUS.

Od nas rotawirusy trzymają się z daleka. Nie chce zapeszyc, ale jak dotąd mieliśmy tylko raz, kilka lat temu gdy mąż zaraził z się tym w pracy.

Myślę że po porodzie bi pewnie potrzebny jest akt urodzenia

Współczuję tej jelitowki. My przechodziliśmy to ( tzn cala rodzina w sumie 11 osob) w święta i po. Jeden od drugiego. Straszne paskudztwo.

Dziewczyny kiedy trzeba zgłosić do ZUS decyzję o tej procentowej wysokości macierzyńskiego. Wiem ze chyba można tez przed porodem ?

Hejka to i mnie dopadly rota wirusy, synek już wydobrzal a ja od 5 w nocy biegunka i wymioty, skurcze żołądka straszne.

w sumie czuje się dobrze nic mnie nie bierze poza mdłościami i czasami wymiotami
tylko moja Weronika mam katar a że ostatnio miała zapalenie oskrzeli nie pościłam jej do szkoły żeby czegoś nie przyniosła gorszego ,czasami myślę że rodzice są nie odpowiedzialni puszczając chore dzieci do szkoły

tzn na rotawirusy a nie pneumokoki...

To wszystko chyba przez pogodę - raz mróz, za chwile sporo na plusie.. Niestety nie jest najzdrowsza taka pogoda.
Ja dzisiaj byłam na dlugim spacerze, dotleniona super się czuję.
No i wieczorem poczułam po raz pierwszy czkawke u mojej Zosi - niesamowite uczucie :)
A jak wasze zdrowie mamuśki - mam nadzieję, że nic nie atakuje.

nuska, ale to wszedzie coś wisi w powietrzu, bo moja siostrzenica też od piątku wymioty i biegunka, bardzo drastycznie przechodzi, każdy łyczek wody wymiotuje. Nie przyjeli ich do szpitala z powodu braku miejsc, bo 70% dzieci na pneumokoki leżało. Masakra, co to lata w powietrzu :(

Wymioty ustały w piatek po południu, gorączkę miał jeszcze przez piątek i w nocy, a od wczoraj jest ok choc mocno osłabiony, jeśc nie chce, pic tez nie bardzo wiec go zmuszam do picia chociaz. Jutro chyba pójdę jednak na kontrolę bo mówi że go brzuszek czasem pobolewa i boczki :( . szykuje się kolejny tydzień w domu jak nie dłużej :(

nuska83 a jak tam starszy dzieć??

hAHA Ja również się uśmiałąm, najlepszy punkt 4 o tym Gruzinie :P mam teraz to samo :P mój mąż ostatnio śmiał się jak zobaczył mój owłosiony brzuch :)

szminka21 zgadzam się z Tobą, ja również wpominam super pierwsze miesiące bo mały dużo spał ale co poszłam pod prysznic to ryk,jakby wyczuwał:) z leżenia na brzuchu mogłam zapomnieć:), załatwianie się po porodzie-koszmar:) ulewanie po każdym posiłku (co 1,5godz). Samo życie. :)) Jak tylko zaczął się przemieszczać ok7 miesiąca to już nie pamiętam jak to jest być samej w łazience:)) Ale to jest kochane .

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1239 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...