mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

sklep fajny i jak na klif niezle ceny. wypatrzylam jedna przeceniona sukienke:)

Nalla dobrze, że z wodami wszystko wporządku i to był tylko fałszywy alarm. Wiadomo, że trzeba na każdą nieprawidłowość zwrócić uwagę, lepiej zawsze działać zawczasu i sprawdzić 2 razy. Najważniejsze, żeby być pod stałą kontrolą lekarza. Nigdy nie zrozumiem jak to jest, że niektóre kobiety tak bardzo dbają o siebie w ciąży, a i tak przydarza się tragedia, a inne podchodzą do tego zupełnie na luzie, nie przejmują się za wiele i rodzą zdrowe dzieci. To jest niesprawiedliwe, ehh wyżaliłam się :)
Ania tak ten sklep jest w Klifie, też mam zamiar się wybrać. Jak przejrzałam stronę internetową to tyle rzeczy mi się podoba :P

No tez jestem zdziwiona. NIby blizna jest cienka i w jednym miejscu sie bardziej rozlazi. Staram sie patrzec pozytywnie ale sama mina mojego lekarza i jego sposob mowienia mnie przerazila, no i powiedzial ze w razie silnego bolu brzucha czy krwawienia mam jechac od razu do szpitala, wiec to tez podzialalo na moja wyobraznie..

To po takim czasie się rozłazi...o kurczę a mówią lekarze, że trzeba odczekac min rok najlepiej 2 lata i można zachodzić ponownie a tutaj się okazuje, że jest to ryzykowne mimo wszystko. Mi nic nie mówił lekarz o mojej bliznie nawet się nie pytałam na następnej wizycie zapytam się go bo teraz też o tym myśle.
Mimo wszystko Ania głowa do góry a spróbój patrzec pozytywnie jestes pod stałą opieką więc bedą dbac o Ciebie

A te kurteczki super, musze zajrzec do Happy Mum, chyba w klifie jest?

Nalla ja zaszlam nawet wiecej niz 2,5 roku po cesarce, za pare dni moja corka ma 3 urodziny a ja w 21 tygodniu jestem.

hi :) Płaszczyk rewelacja !! :) póki co jeszcze nie myślę o płaszczu, kurtce na zimę ;) masakra będzie :D

ja pomykam cały czas w leginsach :) przed ciążą miałam dużo tunik, sukienek dzianinowych, póki co są idealne ;) a i jeansów nie będę kupować, co najwyżej spódnice ciążowa jeansową pod leginsy ;)
mam nadzieję, że dalej mi będzie wszytsko szło w brzuszek :) póki co +4,5 kg ;)

Aniaa mam koleżankę po cc, jest teraz na ostatnich nogach, bo termin na październik. rozchodzi jej się blizna na brzuchu, ale jest caly czas pod kontrolą. miała wizyty co miesiąc, teraz co dwa tygodnie. obserwują wszystko dokładnie, będzie miała cc, wiec jeśli jesteś w dobrych rękach to na pewno wszystko będzie dobrze!!!

jesli chodzi o test na cukrzyce... idę w poniedziałek.....aaaaaa...... mi też jakoś wydaje się, ze dzidzia duża bo coś około 820gr,a to 25 tydzień... nie wiem nie mam porównania ;) mam nadzieję, ze jakoś przeżyję ten test i, że wyniki będą ok.

Piękny płaszczyk i przyszła mama również może wyglądac stylowo.

Aniu a ile czasu minęło od ostatniej cesarki?? Ja też jestem po cesarce. Zaszłam w ponowną ciążę po 2,5 roku.

Byłam u lekarza. Na szczęście uspokoił mnie i powiedział, że nic nie świadczy o wypływaniu wód był to chyba fałszywy alarm ale bedzie to obserwowane za tydzień jeszcze raz idę na wizytę ale tym razem badanie w szpitalu. Podjadę i mnie zbada. Potwierdził, że będzie córeczka ale w 90% bo nóżki zawsze są złączone podczas badania. To jest mały wiercipiętek tak się rusza, że spać nie mogę:D nawet lekarz mi to powiedział hehe. Też zastanawiam się nad kurtką zimową przecież nie opłaca się kupowac na 2 miesiące zimowej kurtki...coś trzeba wymyśleć.

Małgosia płaszczyk super :) Och ja też chyba muszę poszukać jakiś sponsorów :P Ja się jutro wybieram na zakupy, zobaczymy z czym wrócę. Obiecałam sobie, że sklepy dziecięce będę omijać!

Małgosiu, ten płaszczyk jest śliczny i bardzo pomysłowo zrobiony... Nawet cena nie jest aż tak wysoka. Gratuluję;)

Cześć dziewczyny!
Wczoraj moi sponsorzy zabrali mnie na zakupy po płaszcz zimowy. Mam taki o :http://www.happymum.pl/sklep3/j357b,plaszcze_kurtki,1150-casmiro_beige_jacket.html
Na całej długości kurtki z przodu jest taka wstawka, która poszerza kurkę, po porodzie można ją zdjąć i kurtka jest węższa-widać na fotkach:)
Moi rodzice będą pierwszy raz dziadkami więc mi prezentują takie różne dogodności:)

aha cena 40zł, można obejrzeć osobiście w Gdańsku

Witam!
Czy któraś z przyszłych mamusiek chciałaby może odkupić spodnie ciążowe z pasem? Kupiłam na początku ciąży, nie dopasowałam z rozmiarem, więc nie nosiłam. Są nowe. Rozmiar 38 M. Miękki ciemny jeans, pas bardzo wygodny, nie uciskający. Jeśli któraś jest zainteresowana mogę podesłać zdjęcia. Mój mail monikazab@gmail.com.
Pozdrawiam i powodzenia :)

Aniu rozumiem, że nie jest łatwo, ale trzeba sie starać stresować jak najmniej, bo stres na maluszka też bardzo źle wpływa. Sama jestem po traumatycznych przejściach i pierwszy trymestr był dla mnie ciężki psychicznie, dopiero teraz zaczynam być spokojniejsza i staram się myśleć tylko pozytywnie :) Robię po prostu wszystko co w mojej mocy, żeby ta ciąża zakończyła się szczęśliwie, a jeśli ma przyjść cos złego to i tak nadejdzie i nie mam już na to wpływu.
Jaagnes jesli chodzi o ciuszki dla dziecka napewno będę grzebała w allegro, ale takie dzieciowe zakupy planuje dopiero zacząć robić w listopadzie.

Niezapominajko, a nie chcesz popatrzeć na all? tam naprawdę są świetne zestawy ciuszków dla noworodków za niewielki pieniądze, tylko trzeba troszkę pogrzebać;)

Aniu, ale musisz myśleć pozytywnie, wtedy na pewno będzie dobrze!!! Nie denerwuj się niepotrzebnie, jesteś w domu więc nie jest aż tak źle, jak będzie coś nie tak to pewnie wezmą cię do szpitala i znów będzie ok... Trzymamy kciuki aby to był tylko fałszywy alarm i by nic gorszego się nie działo...

Ja juz teraz sie oszczedzalam, wiec po protu dalej to samo. Po poronieniu to juz niestety nie potrafie na to wszystko patrzec tak pozytywnie:(

Ja muszę w ten weekend koniecznie wybrać się na jakieś zakupy, ale te ceny ciuchów ciążowych mnie przerażają :/
Ania jejka, rzeczywiście ciągle coś, ale jak pisze Jaagnes musi być dobrze :)

Aniu spokojnie będzie ok,musi być;) Po prostu trzeba przystopować;)

Ja po wizycie, z dzieckiem ok, szyjka dluga i zamknieta ale teraz wyszlo ze mam cienka blizne po cc, i z jednej strony sie "rozlazi". Im bardziej sie macica rozciaga tym wieksza szansa ze peknie. Mam sie oszczedzac i unikac gwaltownych ruchow. Teraz to juz na bank sie nabawie nerwicy;(

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...