mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
12.01.2014 Nalla
13.01.2014 justi
17.01.2014 Karmelek
20.01.2014 Wilczyca246, Synek, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; płeć ?; Szpital: Zaspa
10.02.2014 magda
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
19.02.2014 Patrycja89
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWO-LUTOWE-2014-t473681,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie styczniowe i lutowe 2014 (2)

dziewczyny, czy do porodu rodzinnego muszę mieć zaświadczenie, że uczęszczałam do szkoły rodzenia? nawet jeśli to mój drugi poród? Prawdę mówiąc nie planowałam szkoły rodzenia bo mam już doświadczenie, wiem czego się spodziewać i jak opiekować się niemowlęciem więc w szkole rodzenia niczego ciekawego i nowego się nie dowiem.

Aga, a mi się lokatorzy bez mojej zgody w mieszkaniu zameldowali na podstawie umowy najmu- maja do tego prawo podobno- tak mi w urzędzie pani powiedziala- ale to jest meldunek tylko czasowy, nie może przekraczać terminu wyznaczonego w umowie.

wiem, ze musi wyrazic. ja otrzymalam od wynajmujacego=wlasciciela akt notarialny zakupu i podpis na zgodzie na zameldowanie czasowe z tym i dowodem pojechalam do urzedu i zameldowalam sie na rok. po zakonczonym wynajmie> przeprowadzce do naszego M wymeldowalam sie z czasówki i zameldowałam na stały juz w naszym.

Nitka dzięki za wyprowadzanie z błędu:).
Co do materacyka to polecano mi tylko materacyk gryczano-kokosowy, ale ja po prostu wezmę używany materac od Szwagierki piankowo -jakiśtam. Będą inne wydatki.

:) no właśnie, pamiętam , że i w akpolu i w mamaija polecali gryka-kokos, ale w sumie mówili tylko takie slogany ogólne, że najlepszy, ale dlaczego nie wiem, może dlatego, że całkowicie naturalny?

No właśnie też zewsząd słyszę, że najlepszy jest gryka-kokos ale tak naprawdę to nie wiem dlaczego ;)

Nie musi wyrażać zgody właściciel mieszkania, meldujesz się na podstawie umowy wynajmu i tylko na czas określony w umie wynajmu.

Przy synku kupowałam materacyk gryczano-kokosowy. teraz mam bodajże piankowo-gryczany. Nie widzę różnicy szczerze mówiąc. Przy pierwszym dziecku chciałam mieć wszystko jak najlepsze i wszyscy zawsze polecali materacyk gryczano-kokosowy, ale nie pamiętam już żadnych argumentów sensownych.

Aga M. z tego co wiem na zameldowanie tymczasowe musi wyrazić zgodę właściciel mieszkania, ale nie jestem wziętym prawnikiem, mogę się mylić:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rdomi idę 26go do pani dr.Lenckowskiej nr tel 602 476 778, ul. Hallera 4/1a- Gdańsk. Kosztuje 250 zł więc raczej normalnie jak na Nasze małomiasteczkowe warunki-kolejna Pani dr z Zaspy,koleżanki na wzajem się polecają:). Ale miałam okazje sprawdzić już tą Panią będąc w szpitalu w styczniu. Przemiła, delikatna i rozmawia z pacjentem, co nie jest wcale takie częste:). 26-go mogę Tobie zdać szczegółowąrelację:).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a nie ma opcji czasowego meldunku? jak wynajmowalismy mieszkanie to mnie bez problemu zameldowali na pobyt czasowy i nie musialam sie telepac autobusami nawet te 200 km.

Gosiu a gdzie robiłaś to 4d?

To super, na pewno się spotkamy :) Już dziś dostałam od lekarza zaświadczenie, że mogę uczestniczyć :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rdomi,4d to wg wielu lekarzy wymysł przyszłych rodziców. Ja zapytałam o zdanie mojej lekarki, i gdyby mi odradziła nie poszłabym. Ale zaleciła mi nawet takie usg powiedziała dokładnie tak" 21-23 tydzień to jest czas, kiedy widać pewne zmiany i rozwój dziecka,potem już nie będzie wielu rzeczy widać więc warto skorzystać". Moja Pani doktor to z-ca ordynatora na Zaspie, jest dla mnie prawdziwym autorytetem w dziedzinie medycyny:).

Dziękuję za poparcie dziewczyny;)
Jestem z Gdyni, mieszkam w Gdańsku i nikt ode mnie w szkole rodzenia (w Gdańsku)takiej informacji nie wymagał.Poza tym w Polsce nie ma obowiązku meldunku.Z resztą co mnie to obchodzi:)
Patrycja, ja będę z moimi dwoma przyjaciółkami(JEJU- dziwię się że takie mam!). Też nie mogę się doczekać,na pewno będzie ciekawie.Słyszałam same pochlebne opinie na temat tych zajęć.

Dziewczyny, które w końcu będą szły na te zajęcia na AWFie? To już za 3 tyg. Ja już się nie mogę doczekać, w końcu się trochę ruszę, bo sama jakoś nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń.

Ja też się zastanawiałam nad 4d i też chyba nie idę... kiedyś w ogle nie było usg...Chodzę co miesiąc na usg prywatnie wszystko jest ok więc to 4d chyba nie potrzebne...

Aniu ale i w Krakowie na pogotowiu jak mnie bolał brzuch usłyszałam że jak to kogoś obcego upowazniam do dokumntacji medycznej, formularz ma też rubrykę na stopień pokrewieństwa, to pani powiedziałam czy jej zadaniem jest przyjęcie zgłoszenia czy ocena oświadczenia woli? To bardzo oburzona się zamknęła

Wszędzie są tacy ludzie jakby to dziwne było że ludzie nie mają ślubu i zameldowani są w każde w innym województwie.

babelkowa, to zalezy jak droższe jest od zwykłego, jak masz możliwość zwykłe za 150 a 4D za 200 to warto, jak kurcze raz tyle przemyślałabym to dokładnie

Cześć :)
Jejku, chwilę nie zaglądałam a tu tyle nowych postów! :)

Ja też nie mam zameldowania w Gdańsku! Ba! Ja nie mam nawet ubezpieczenia (będę miała dopiero od października) i wcale nie uważam się w jakikolwiek sposób pokrzywdzona tym faktem.
Mam zameldowanie na drugim końcu Polski i w sumie nie wyobrażam sobie jeździć do miesiąc tam do lekarza... Ile to siły i energii kosztuje, nie mówiąc o strefie materialnej.

Połówkowe mam dopiero 9 października, ale nie będzie ono na usg 4d. Zastanawiam się właśnie, czy nie iść gdzieś dodatkowo, żeby zobaczyć dziecko w 4d, choć póki co więcej argumentów mam przeciw.

Martyna, sa sytuacje kiedy nalezy przestac byc mila i grzeczna i nie dac sobie w kasze dmuchac:) Jak po dobroci nie idzie sie z kims dogadac to trudno, ja bym sobie nie dala analizowac czemu mam czy nie mam meza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście że nawet przy prywatnych szpitalach trafisz na kogoś kto będzie miał Cię w nosie, a możesz w państwowym trafić na świetnych lekarzy reguły nie ma.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...