mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie jeżdzę na takie rzeczy. Ostatnio byłam na tych warsztatach i jakoś brakuje mi cierpliwości :P Szkołę rodzenia mam w maju i też dostanę pełno ulotek. A zakupy wolę robić bez tłumów :) No chyba, że gdzieś będą organizować nieodpłatnie kurs pierwszej pomocy udzielanej maluchom.

Tak z innej beczki, właśnie odebrałam wyniki krwi i mam podwyższony poziom żelaza. Norma 180, a u mnie 203. Miałyście tak kiedyś?

No to słabo. Liczyłam, że może uda mi się materac taniej kupić, bo po ulotki to średnio się opłaca jechać.

Byłam w poprzedniej ciąży w Gdańsku. Jedyne co stamtąd przywiozłam to reklamowke z ulotkami, ze 2 długopisy, smycz, wizytówki poloznych. Jakieś rabaty na wózek (taki którego nie planowalam) ale niewielki chyba 5 % i wanienke (oddałam koleżance bo mam taką z przewijakiem). Ah i na smoczki i butelki z lovi. Byly warsztaty gdzie głównie położne mówiły o pielęgnacji malucha ubiorze zależnie od pogody. To samo co w szkole rodzenia. Nie wiem czy teraz forma jest taka sama

podłączam się pod pytanie, też mnie korci żeby się wybrać, ale z drugiej strony mam takie same obawy, że tylko niepotrzebnie stracimy czas.

W weekend w Akpolu w Gdyni są targi. Byłyście może kiedyś na takich targach, czy opłaca się tam jechać, faktycznie można kupić coś w okazyjnej cenie? Boję się, że pojedziemy kawał drogi na Grabówek, a tam będzie tylko tłum ludzi i nic więcej.

Karola piękny wynik :)
Gdzie ta pogoda ja się pytam!!!! Wczoraj normalnie zmarzłam :(

Wszystko ok. Przed glukoza mialam 74, a po godzibie 116, oo dwoch 96..wiec jak patrze to w normie. A balam sie tego bo poprzedniej ciazy mialam dietke:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

już pewnie po jesteś :) w LuxMedzie przynajmniej dużo miejsca jest :P

Luxmed. No jeszcze 5 minut to pierwszego pobrania krwi:-) potem jeszcze godzinka:-D

dasz radę :D a gdzie robisz ten test?

A ja na tescie obciazenia glukoza. Jakos wypiłam, teraz jeszcze do odczekania z pol godziny, i potem jeszcze godzina. Mam nadzieje, ze nie zanudze się.

Tez mu się tak wydaje. Brzuch chyba nie jest tak elastyczny a dziecko tak silne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej ja po kolejnej wizycie u lekarza. Na szczęście wszystko ok :)
Ten filmik to chyba jakaś ściema, trudno mi w to uwierzyć ;)

już patrzę, bo tego nie widzialam :)

A propo ruchów w ciąży. ...wchodziły scie to?
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=AzD4Q4xDjwg

Wątpię żeby było coś skutecznego, tak jak mówisz większość preparatów, które mogą pomóc na trądzik, w ciąży jest zakazana. Ja na swoje atopowe zapalenie skóry, też nic nie dostałam od dermatologa, tylko wapno do picia, przez to alergia trwała dłużej i była bardziej męcząca niż poprzednio kiedy brałam leki, klika dni na zyx i jakaś maść i miałam spokój, a teraz trwało to bardzo długo zanim wysypka ustąpiła.

Dziewczyny, a czy macie problemy skórne? Ja w tej ciąży mam jakiś trądzik. Pryszcze na twarzy szyi... plecach i tak szczerze mówiąc nie wiem jak sobie z tym poradzić. Większość rzekomo skutecznych preparatów, które znalazłam jest niezalecana ciężarnym :/.

U mnie również "piersi suche" żadnych wycieków, przyznam szczerze, że dopóki nie przeczytałam tego wątku na forum, to nie miałam pojęcia że siara powinna/może się już pojawić, mam dość duży biust, który o dziwo nie urósł w ciąży, cały czas pasują staniki sprzed ciąży, mam nadzieję, że to nie zwiastuje kłopotów z przyszłym karmieniem. A moje kopniaczki z kolei są cały czas bardzo delikatne i sprawiają mi dużą przyjemność, czasami jak mała leniuchuje, a zdarza się to dość często, to szukam różnych sposobów żeby ją trochę rozruszać, u mnie może być to wynik łożyska na ścianie przedniej, pytałam lekarza czy to prawda, że w takiej sytuacji ruchy mogą być słabiej odczuwane, potwierdził, że tak ułożone łożysko może trochę tłumić kopniaki.

Asienka, rozumiem Cię. Jak na razie to ja mam epizody z bolesnym kopaniem, ale w pierwszej ciazy... bywało hardcore. I tez nie wie, co gorsze. Niby nic nie jest, ale człowiek nie może funkcjonować. Mi pomagało chodzenie po domu. Kopał tak, ze trudno było sie poruszać do tego plecy strasznie bolały, ale wstawałam i chodziłam, a jak było tak, ze miała, problem, aby sie wyprostować dobrze to na piłkę siadałam i sie kolysalam. To sprawiało, ze było lepiej.

Co do brzucha to zazdroszczę. Tez by, chciała wyglądać jak fit mama :P mój brzuch wydaje mi sie, ze jest duży. Zreszta już rano na wadze mam 68,5. Do przekroczenia BMI jeszcze mi brakuje z jakiś 6-7, ale ja chyba ma predyspozycje do tycia :P.

No zawsze z dwojga "złego" lepiej czuć ruchy zbyt intensywne niż ich nie czuć :) Mi też mała czasem tłucze się tak jakby tam uprawiała karate albo próbowała się przebić przez brzuch :) Ciasno to raczej mu nie jest - dziecko nawet w najszczuplejszej mamie znajdzie dla siebie dogodną pozycję.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Naprawa zabawek (12 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...