mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pisałam ze starego konta bo źle się zalogowałam ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja dziś po glukozie. Nie było tak źle jak się obawiałam, a chyba lepiej niż 3 lata temu. Nawet męża że sobą nie brałam, za to dobrą książkę owszem :-D i zleciało te 2 godziny migiem :-)

O ładowarce wspominała na końcu jako oczywistość bo zabieramy ja ze sobą na każdy dłuższy pobyt. A propo nakładek i papieru.... W niektórych szpitalach są one w toaletach zapewnione więc może dlatego nie wspomniała (a rodziła w Warszawie w szpitalu w którym pracuje jako ginekolog poloznik).
Co do stosowania podkładów, wkładek laktacyjnych czy majtek to oczywiste że każdy może mieć swoje zdanie zwłaszcza jeśli ma już doświadczenie. Faktem jednak jest ze wszędzie na blogach, że forach czy pod artykułami znajdą się tacy którym nic nie pasuje ;-)

Hmm sprawdziłam cenę jeszcze raz, wcale takie drogie nie są, poprzednio chyba w jakimś zestawie je oglądałam.
Butelki nie zabieram, jeśli będę musiała dokarmiać mm to w Redłowie położne dawały takie małe gotowe buteleczki to już nie będę bawiła się w przelewanie i potem wyparzanie tego. Ja podawałam swoje mleko odciągnięte (ze względu na ten problem ze złapaniem jednej piersi przez małą) z kieliszka, który dostałam w szpitalu i jakoś sobie poradziłyśmy.

No to mam zgodną listę z panią blogerką, tylko ona nie uwzględniła papieru toaletowego i nakładek. ;)
Podkłady Belli były dla mnie beznadziejne, wielkie to a bardzo słabo chłonne, teraz kupiłam sobie Canpolu (polecane na jakimś innym blogu), ale jeszcze nie dojechały z kurierem, więc nie wiem jakie dokładnie są. Poprzednio w szpitalu najbardziej sprawdziła się zapewniana na oddziale zwykła lignina, a po powrocie do domu Always ultra na noc, może z folią, ale problemów z gojeniem rany nie miałam.
Majtki miałam takie białe z Canpolu i drugie siateczkowe. Te drugie dużo bardziej mi pasowaly.
Dziwi mnie atak w komentarzach pod postem na nakładki laktacyjne. Jasne, że bezsensu używać ich z założenia, ale mi uratowały laktację a nie przeciwnie. Córka miała na początku problem ze złapaniem, byłam cała poraniona, zastoje, zapalenia, itp. Z nakładką w końcu załapała i było już bezproblemowo, a po jakimś czasie udało się nakładki odstawić. Teraz najpierw spróbuję bez, ale w razie problemów na pewno do nich wrócę.
Nad tymi muszlami laktacyjnymi też się zastanawiałam, szczególnie gdybym miała znowu skończyć poraniona. Na razie jednak się wstrzymam, bo za tanie nie są, a nie wiadomo czy się przydadzą.
No i oczywiście trzeba dodać do listy ładowarkę do telefonu i chusteczki higieniczne. :)

Dziewczyny ja tak wybiegając z tematu i może jeszcze za wczesnie ale akurat czytam na blogu wiec się dziele: https://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/

Przed robieniem większych zakupów polecam zapoznać się z książką "Dziecko bez kosztów - przewodnik po niekupowaniu". Mi książkę poleciła znajoma, która ma już trójkę dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ewelina pierwsze czy drugie zawsze się coś znajdzie do kupienia. Przed nami teraz remont plus
Mebelki do dziecięcego (czekamy na płeć) i nowe łóżko dla starszego... bo jego zostanie z powrotem złożone na szczebelkowe. Na szczęście wózek i fotelik mamy. Niezależnie od płci ciuszki także. Większość taka unisex dla noworodka była :P. Muszę jeszcze nowy laktator kupić, butelki itp.

Ja w piątek w deichmannie kupiłam medicusa. Całkiem wygodne. Z TyMze Ty masz problem 37/38, a ja mam 41,5 czyli szukam..... bo rzadko kiedy są połówki w tym rozmiarze i mierzé od 40 do 42. Tragedia..... zawsze.

Z jednej strony zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja dosłownie wszystko muszę kupić i większość wydatków jeszcze przede mną. Z drugiej jednak strony cieszę się jak dziecko na samą myśl kompletowania wyprawki, a będzie co kupować. Czekam na usg (13.04) żeby się dowiedzieć o płeć dzidziusia i zaczynamy z mężem szaleństwo zakupowe :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ja mam sporo ciuszków i kilka pierdołek. Butelki, smoczki, jakieś kocyki. Mam też wózek i fotelik. Łóżeczko odmaluje po synku. Też właśnie co miesiąc coś kupuje, żeby było łatwiej. W tym miesiącu jednak odpuszczam bo z kasą słabo a muszę ciuchów kupić bo wszystkie bluzki za krótkie ;)

Przed chwilą byłam w Gd kupić buty i nic :( odwieczny problem - 37 mnie cisną a 38 za duże! Ja właściwie cały czas (poza ciążą) latam na obcasach i tam z rozmiarem aż takich problemów nie mam a tu trzeba się zaopatrzyć z płaskie i kłopot, nie wiem o co chodzi.

I oczywiście wracałam w tej duchocie tramwajem i nikt nie ustąpił mi miejsca, mało nie padłam - nigdy więcej nigdzie sie nie wybieram w godzinach szczytu.

Też będę zamawiać z Gemini, ale chyba na początku czerwca. :) Rozkładam sobie trochę zakupy ze względów finansowych, więc co miesiąc coś tam kupię. Całe szczęście z dużych rzeczy muszę kupić tylko wózek i materac.

Co do wyprawki to na szczęście mam trochę rzeczy po córce - wózek, fotelik wanienka łóżeczko (chociaż planuje kupić te dostawiane z chico) i ciuszków też sporo. Bliżej porodu planuje dokupić jakieś nowe ciuszki do szpitala na te pierwsze dni. No i jak potwierdzi się ze chlopak to coś typowo chłopięcego niebieskiego czy z fajnymi napisami.
Ciuszki musze przejrzeć i wybrac jak będę u mamy bo ona wszysyko przechowuje na strychu :-)
A jeszcze typowo chigieniczne rzeczy to będę zamawiac w Gemini.

Niestety nie

A nie można edytować?

zapomniałam dodać 2017 w nazwie wątku :/

dużo nas dużo, choć aktywnych na forum nie tak wiele ;-)

Inne tematy z forum

Życie w Anglii- jak to teraz wygląda ? (64 odpowiedzi)

Mam pytanie do forumek, które postanowiły wyprowadzić się z naszego pięknego Kraju i żyją w...

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...