mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co sie dzieje, ze masz sie stawić? Ja na skietowaniu mialam napisane np. Tachykardio.

Tak z milszych rzeczy to w ten weekend w sklepach stacjonarnych Smyk jest 20% na wszystko (obejmuje też wózki, łóżeczka, itp.).

Tak też myślałam, dlatego będę miała najpotrzebniejsze rzeczy ze sobą. W poniedziałek mam podjechać.

Ja w pierwszej ciazy dostalam od lekarza prowadzacego skierowanie na IP z powodu podwyzszobego tętna. Pojechalam i zostalam przyjeta od razu, jak jest miejsxe na patologi to biora od razu na oddzial.

Mam nadzieję, że nic poważnego, diagnostyka tych wód płodowych. Pewnie i tak poczekam na termin przyjęcia, bo pierwszeństwo mają dziewczyny z zagrożeniami, a na patologię na kliniczną podobno są zapisy.

Tutaj coś jest http://forum.trojmiasto.pl/Patologia-ciazy-ktora-najbardziej-ludzka-t737158,1,160.html

Mara_jade a czemu? Co się stało?
Jakiś czas temu był wątek - poszukam i dam znać.

Mam skierowanie na patologię na kliniczną na diagnostykę. Czy któraś z Was była tam na oddziale, czego mogę się spodziewać, jeśli chodzi o warunki, że tak powiem bytowe? ;)

No ja też czekałam na ładną pogodę ale chyba się nie doczekam... choć dzisiaj zapowiada się słonecznie - może uda się wystawić pranie na balkon. Nie chce suszyć ciuszków w suszarce.

Niby piszą, że torba powinna być spakowana miesiąc przed terminem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo, że średnie łatwiej urodzić, ale na wymiary "szkraba" niestety wpływu nie mam. Ja już od tygodnia zbieram się z praniem, ale jest brzydka pogoda, w mieszkaniu część rzeczy ciężko byłoby dosuszyć. Powtarzam sobie, że jeszcze 2 msc z hakiem, więc na pewno się wyrobię.

ja nie będę brała becika, bo za dużo miejsca zajmuje i też trudniej go potem wyprać. Wezmę kocyk. Ja mam 27 tc i mój młody waży 800 g.

U nas było w 31tc 1700g i w sumie parametry zgodne z wiekiem ciąży. Ja nie chcę wielkoluda, średniaka łatwiej urodzić.
Ja właśnie prasuję pieluszki i kocyki. :)

Moja w 31/32 tyg ponad 1900 gr :)
Ja dzisiaj poprałam pieluszki i kocyki. A wczoraj w FH kupiłam fajne koszule nocne. Miałam zamawiać z neta ale w sumie różnica w cenie nie była taka duża a przekonałam się, że lepiej mierzyć. Szczególnie jedną polecam bo ma fajne rozwiązanie do karmienia, przeważnie są takie wkładki w dekolcie i taką też kupiłam albo guziki/napy. A ta ma zwykły kopertowy dekolt tylko na takich jakby gumach marszczonych więc tylko rozsuwacie i już co trzeba jest na wierzchu ;)

Ja do tej pory nie miałam zbytnio ochoty na słodkie, ale zaczyna mnie strasznie ciągnąć do lodów, szczególnie tych włoskich ... ech.

Prawie 1900 g, z pozostałych parametrów również wychodzi ponad 2 tygodnie różnicy. Lekarz powiedział, że najdokładniejsze szacowania są na tych pierwszych USG, bo potem każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Co do szkoły: u mnie sporo info, poruszane takie rzeczy że sama bym nie wpadła żeby kogoś zapytać albo sprawdzić. Ogólnie raczej jestem zadowolona (kończymy już, zostały 2 z 10 spotkań). Myślę, że zdecydowałabym się na te zajęcia jeszcze raz, gdybym miała decydować.

Usg miałam 29 tydzien +3 dni i młoda ważyła 1560, ma potencjał na pulpecika :) Wychodzi że jest o 2 tygodnie do przodu niż rówieśniczki i znajduje się w 65 centylu, więc trochę ponad normę. Ale lekarz mówił że teraz dziecko to głównie w tłuszczyk będzie obrastać, dużo mniej w długość, więc rosnąca waga-nasza, powinna nie być aż tak wysoka jak w poprzednich tygodniach. Trzeba się pilnować z ciastkami już :P

Hej,
Ja też już miałam to USG w 30tc i mała wazyla 1500 g. Główka i brzuszek 2 tyg większe więc też mi wyszło ze jest o tydzień większa ;) Ciekawe ile będzie miała w środę :) Ja zaczęłam po mału się pakować,jakoś czuję się zupełnie inaczej jak w poprzednich ciazach...Właśnie jak często napina się Wam brzuch w ciągu dnia?

Ana..a ile waży? Ja ide w poniedzialek. Moja tez o kilka dni wieksza jak bylam w ok. 27 tyg to miala juz ok. 1100 gram:-D .

Ana ja miałam bo ja czerwcowa jestem :) moja córka o 6 dni większa, synek był mały 3150 kg a tu chyba kawałek baby się szykuje ;)

Pojechałam ale nawet nie było tego co chciałam :( więc zamówię dzisiaj

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (10 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...