mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co sie dzieje, ze masz sie stawić? Ja na skietowaniu mialam napisane np. Tachykardio.

Tak z milszych rzeczy to w ten weekend w sklepach stacjonarnych Smyk jest 20% na wszystko (obejmuje też wózki, łóżeczka, itp.).

Tak też myślałam, dlatego będę miała najpotrzebniejsze rzeczy ze sobą. W poniedziałek mam podjechać.

Ja w pierwszej ciazy dostalam od lekarza prowadzacego skierowanie na IP z powodu podwyzszobego tętna. Pojechalam i zostalam przyjeta od razu, jak jest miejsxe na patologi to biora od razu na oddzial.

Mam nadzieję, że nic poważnego, diagnostyka tych wód płodowych. Pewnie i tak poczekam na termin przyjęcia, bo pierwszeństwo mają dziewczyny z zagrożeniami, a na patologię na kliniczną podobno są zapisy.

Tutaj coś jest http://forum.trojmiasto.pl/Patologia-ciazy-ktora-najbardziej-ludzka-t737158,1,160.html

Mara_jade a czemu? Co się stało?
Jakiś czas temu był wątek - poszukam i dam znać.

Mam skierowanie na patologię na kliniczną na diagnostykę. Czy któraś z Was była tam na oddziale, czego mogę się spodziewać, jeśli chodzi o warunki, że tak powiem bytowe? ;)

No ja też czekałam na ładną pogodę ale chyba się nie doczekam... choć dzisiaj zapowiada się słonecznie - może uda się wystawić pranie na balkon. Nie chce suszyć ciuszków w suszarce.

Niby piszą, że torba powinna być spakowana miesiąc przed terminem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo, że średnie łatwiej urodzić, ale na wymiary "szkraba" niestety wpływu nie mam. Ja już od tygodnia zbieram się z praniem, ale jest brzydka pogoda, w mieszkaniu część rzeczy ciężko byłoby dosuszyć. Powtarzam sobie, że jeszcze 2 msc z hakiem, więc na pewno się wyrobię.

ja nie będę brała becika, bo za dużo miejsca zajmuje i też trudniej go potem wyprać. Wezmę kocyk. Ja mam 27 tc i mój młody waży 800 g.

U nas było w 31tc 1700g i w sumie parametry zgodne z wiekiem ciąży. Ja nie chcę wielkoluda, średniaka łatwiej urodzić.
Ja właśnie prasuję pieluszki i kocyki. :)

Moja w 31/32 tyg ponad 1900 gr :)
Ja dzisiaj poprałam pieluszki i kocyki. A wczoraj w FH kupiłam fajne koszule nocne. Miałam zamawiać z neta ale w sumie różnica w cenie nie była taka duża a przekonałam się, że lepiej mierzyć. Szczególnie jedną polecam bo ma fajne rozwiązanie do karmienia, przeważnie są takie wkładki w dekolcie i taką też kupiłam albo guziki/napy. A ta ma zwykły kopertowy dekolt tylko na takich jakby gumach marszczonych więc tylko rozsuwacie i już co trzeba jest na wierzchu ;)

Ja do tej pory nie miałam zbytnio ochoty na słodkie, ale zaczyna mnie strasznie ciągnąć do lodów, szczególnie tych włoskich ... ech.

Prawie 1900 g, z pozostałych parametrów również wychodzi ponad 2 tygodnie różnicy. Lekarz powiedział, że najdokładniejsze szacowania są na tych pierwszych USG, bo potem każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Co do szkoły: u mnie sporo info, poruszane takie rzeczy że sama bym nie wpadła żeby kogoś zapytać albo sprawdzić. Ogólnie raczej jestem zadowolona (kończymy już, zostały 2 z 10 spotkań). Myślę, że zdecydowałabym się na te zajęcia jeszcze raz, gdybym miała decydować.

Usg miałam 29 tydzien +3 dni i młoda ważyła 1560, ma potencjał na pulpecika :) Wychodzi że jest o 2 tygodnie do przodu niż rówieśniczki i znajduje się w 65 centylu, więc trochę ponad normę. Ale lekarz mówił że teraz dziecko to głównie w tłuszczyk będzie obrastać, dużo mniej w długość, więc rosnąca waga-nasza, powinna nie być aż tak wysoka jak w poprzednich tygodniach. Trzeba się pilnować z ciastkami już :P

Hej,
Ja też już miałam to USG w 30tc i mała wazyla 1500 g. Główka i brzuszek 2 tyg większe więc też mi wyszło ze jest o tydzień większa ;) Ciekawe ile będzie miała w środę :) Ja zaczęłam po mału się pakować,jakoś czuję się zupełnie inaczej jak w poprzednich ciazach...Właśnie jak często napina się Wam brzuch w ciągu dnia?

Ana..a ile waży? Ja ide w poniedzialek. Moja tez o kilka dni wieksza jak bylam w ok. 27 tyg to miala juz ok. 1100 gram:-D .

Ana ja miałam bo ja czerwcowa jestem :) moja córka o 6 dni większa, synek był mały 3150 kg a tu chyba kawałek baby się szykuje ;)

Pojechałam ale nawet nie było tego co chciałam :( więc zamówię dzisiaj

Inne tematy z forum

kawa czy pijecie jesli tak to jaka? (77 odpowiedzi)

ja lubie z expresu a wy?

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

pomysł na ... biznes (14 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, szukam pomusłu na biznes z dofinansowania. Szykuje mi się wypowiedzenie z...