mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w jakim szpitalu byłaś? Robili Ci KTG? Mnie cały czas boli brzuch ale cały, napinanie w pewnym momencie miałam co 8 min :/ Zastanawiam się czy jechac :/

Ja mam póki co zrobione listy rzeczy do zabrania kupienia przewiezienia od mamy spakowana do szpitala itd. Ale nic poza tym. A przydałoby się bo w piątek byłam na sorze. Tak mnie bolal brzuch od czwartku i miałam parcie w dole brzucha ze się zmartwilam ze powtórka z 1 ciąży i przedwczesne skurcze. Na szczęście wszystko ok. Dr stwierdził że młody jest bardzo aktywny i w małym brzuchu robi fikolki bardzo boleśnie odczuwalne przeze mnie bo w dodatku kopie w blizny po cesarce

Prenalen, faktycznie kiedyś miałam syrop taki.
Ja pakuję się w jedną torbę i osobno do porodu w taką małą torebkę/kosmetyczkę sztywną na pasku.
Gdybym miała torbę z dużą zewnętrzną kieszenią to bym się zastanowiła nad zapakowaniem tam rzeczy do porodu, ale moja takiej nie posiada.

A co do torby to ja jedna torbę,miałam ja przy poprzednim porodzie i się sprawdziła.

Larisa35 nas różni chyba 2 dni ale ja już mam kupione,ubranka poprasowane ale to raczej ze wzgledu na to ze maz w Majowke to zrobil. Nie chcialam zostawiać prania i prasowania na wieczory bo wtedy to przewaznie zasypiamy razem z naszymi córkami ;) No spe wzielam wieczorem na trochę przeszlo i o 2 znowu obudzilam sie z bolem i przez sen zastanawialam się ktory raz brzuch mi się spina. No ale po 2 tabl udało się zasnąć ok 4. Mnie niestety od jakiegoś czasu boli zylak który mam na wardze sromowej więc bardzo mało chodzę. Poteguje to ból i ciezkosc w kroczu :/ Miłej niedzieli

Tak. Chodziło mi o Prenalen Gardło i jeszcze o Tantum Verde też farmaceuta mówił, że można.
Kurczę ja mam termin najwcześniej z Was a tu nic do szpitala jeszcze nie mam :( muszę to załatwić w tym tyg koniecznie.
Ja z pieluszek mam 2 tetrowe, 3 bambusowe i 4 flanelowe. Może jeszcze dokupie ze dwie zwykle tetrowe do szpitala...planowałam kupić na razie jedno opakowanie wkładek laktacyjnych, 2 opakowania podkładów i 2 pary majtek siateczkowych ale teraz myślę, że może lepiej kupić 2 paczki, żeby mieć 4 pary.

Madlenn69 może się nachodziłaś? Na tym etapie brzuchol duży to może pobolewać. No-spa (naraz 2 tabletki), poleż i na pewno będzie ok :)
A zgagę też mam dość często, zwłaszcza po owocach.

A pakujecie dwie torby czy jedną?

Hej,
Co do tabletek na przeziębienie to może chodzi o prenalen? Jest syrop i tabletki. Ja kupilam 4 op wkladek,4 op podkladow, mam 4 szt majtek siateczkowych,pieluszek flanelowych nie kupilam. Mam 5 tetrowych i uszylam 6 mniejszych muslinowych. Mnie od wczoraj cały brzuch boli,wczoraj często mi się spinal . Teraz też wzielam nospe i liczę ze jednak do rana przezejdzie bo zaczynam sie martwic ... Na szczęście mała zaczęła się ruszać bo wczoraj wieczorem w jej godzinach aktywnosci tylko nozka 2 razy lekko kopnela...Nie wiem czy to ze cały brzuch boli nie wynika z tego ze zjadlam wczoraj 1 kurczakburgera z maca ...mam taka nadzieję przynajmniej...

Kurcze chyba pozostaje mi tylko lekarz w poniedziałek. Teraz do bólu gardła doszła zgaga i tak się męczę przewracając z boku na bok. :(

Tantum verde jest w tabletkach plus zamiast tantum verde - argentin - można psikac w razie potrzeby. Zbyt dużego wyboru nie ma. Z bardziej domowych i ból gardła łagodził kisiel, miód i czasami czosnek :/ ja już dwa razy przechodziłam chorobę.... wg badań krwi były to bakteryjnej, ale nie dostałam antybiotyku, bo ponoć mój orgańizm pięknie sobie radził. Mój syn i mąż po tygodniu byli zdrowi (antybiotyk), a ja tak z miesiąc...

Zapomniałam o pieluszkach :) Flanelowych jeszcze nie kupiłam, ale planuję 3-5, zależy ile będzie w komplecie. Tetrowych mam 6 i do tego 6 muślinowych. Przy córce miałam 5 flanelowych i 5 tetrowych, ale tak ulewała, że nie nadążałam prać i musiałam dokupić tetrowych.

Larisa co to za tabletki, jutro bym męża wysłała do jakiejś apteki dyżurnej, może przynajmniej trochę by mi pomogły.
Ja kupuję tak porównując ile było mi potrzeba tego wszystkiego poprzednio. Majtek siateczkowych wystarczyło mi jedno opakowanie i jedno miałam takich jednorazowych zielonych, które w szpitalu wyrzucałam jeśli się pobrudziły. Wkładek laktacyjnych kupiłam jedno pudełko na razie, to towar łatwo dostępny ;) zwłaszcza, jeśli ktoś będzie używał tak jak ja tych z rossmanna. Podkłady poporodowe, hmm i tu powiem, że mam problem. Poprzednio miałam te belli i dla mnie były beznadziejne, miałam wrażenie, że nic się w nie nie wchłania, więc szybko przerzuciłam się na dostępną w szpitalu ligninę. Po powrocie do domu używałam always na noc, wiem, że niby podkłady powinny być bez folii, ale wszystko się bez problemu zagoiło. Teraz zamiast belli kupiłam najbardziej chłonne podkłady z canpolu (3 op.) i zobaczę jak będzie. Też zawsze ktoś może kupić i dowieźć. Mi poprzednio mama kupowała i przywoziła do szpitala dodatkowe koszule do karmienia, więc tym bardziej wkładki laktacyjne się da. :)

Mara_jade dzięki za linka! Dokładnie tego szukałam - są dokładnie te koszule do karmienia, które chciałam zamówić i inne rzeczy też są fajne :) Są specjalne tabletki na ból gardła dla ciężarnych - mi pomogły ale skoro Ty masz taką chrypę to chyba jednak lekarz musi zobaczyć :(

Dziewczyny a po ile kupujecie takich akcesoriów higienicznych jak wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe?
I jeszcze po ile macie pieluszek tetrowych/flanelowych?

http://www.pierwsza-wyprawka.pl
Ja co prawda zamawiałam od nich normalne koszule do karmienia, ale widziałam, że takie jednorazowe do porodu też mieli.
Mnie boli gardło od czwartku i to tak, że spać nie mogę w nocy przez to, a chrypę mam taką, że mogę mówić tylko szeptem. :( Tantum verde, płukanie solą, nic nie pomaga :( Chyba będę musiała iść w poniedziałek do lekarza.
Pomimo wszystko zabrałam się dzisiaj za pranie ubranek, :) ale na prasowanie już chyba nie będę miała siły dzisiaj.

Witam nowe dziewczyny :)
Ja po lekkim remoncie - wykończona!!!! Mój synuś chory i mnie coś też gardło pobolewa a taką miałam ochotę na lody ;)

Napiszcie proszę gdzie macie zamiar kupić jednorazową koszulę do porodu? Na Allegro jest u jednego dostawcy, który dodatkowo nie ma ńic innego co by mi się podobało, więc przy kosztach wysyłki średnio mi się opłaca zamówienie jednej koszuli... W Akpolu, Mama i ja z tego co widzę to nie ma.

Magda, natura wie, ile mamy przytyć. W poprzedniej ponad 22 kg na plusie. Jak wieloryb sie czułam i wyglądałam (ledwo ruszający sie :P). W pierwszym tygodniu po porodzie juz miałam ponad -10 , a 3 miesiące po porodzie to chyba z 3 kg były i reszta nawet nie wiem kiedy zeszła, jakoś bardzo szybko. Ogólnie okazało sie, ze dużo wody miałam w organizmie zatrzymanej. Tłumaczyłam to sobie, ze jako osoba dość wysoka o określonej sylwetce nie mogłam przytyć tyle samo co koleżanka 8 cm niższa :P. Co nie zmienia fakty, ze każdy kg mój kręgosłup odczuwa. Teraz jestem mądrzejsza o prześwietlenie, bóle i konsultacje ortopedyczne i wiem, ze muszę w ciazy sie ruszać :) drugi raz przez ten ból nie chcę przechodzić :).

Termin mam na 29.06 ale moje dziewczyny uparte były więc obawiam się że 3 dziecię też nie będzie się spieszyć...Mieszkam w okolicach Pruszcza a dokładniej w Juszkowie ;) Ale ogółem jestem z Gdańska ;) Aaaa no i 3 córka ma być heheh

Z powrotem nie sposobem ;-)

Hej no pewnie witamy sposobem :-) to tak dla aktualizacji....na kiedy masz termin? Skąd jesteś i syn czy córka?

Hej, Mogę do Was dołączyć? W sumie jestem nawet na liście ale jakoś brakowało mi czasu na udzielanie się

A co do tycia, ja mam już 12kg na plusie a to 27 tydzień. Ostatnim razem przytyłam 16, ale szybko zrzuciłam. W sumie większość w dwa miesiące, a potem zostały jeszcze jakieś 2 kg, które też zeszły. Myślę, że tą wagą nie ma się co sugerować aż tak bardzo, no chyba że się objadacie :P to już faktycznie może być problem później. Ja w jednym miesiącu przytyłam 0,5 kg, a ostatnio 3 kg i nie mam pojęcia dlaczego, bo jem tak samo. Mam tylko nadzieję, że szybko się tego nadmiaru pozbędę.
A co do szpitala, to też rozważam Redłowo. :)

Inne tematy z forum

Ovarin - która zaszła po nim w ciaże? (41 odpowiedzi)

Staram się i staram i nic :( Lekarz zdiagnozował u mnie PCOS, stąd brak ciązy :( Pocieszał że to...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...