mamy lipcowo - sierpniowe 3

LIPIEC:

1.Termin: 27.06 LARISA35/Jasień/córka
2.Termin: 29.06 MADLEN69/?/?/
3.Termin: 3.07 MARA_JADE/?/syn/
4.Termin: 5.07 ASIA/?/?/
5.Termin: 7-9.07 BASIA/Piecki Migowo/?/
6.Termin: 8.07 NATALIAPRIWER/Wrzeszcz/?/
7.Termin: 8.07 ZOSTER-ZOSTER/?/?
8.Termin: 13.07 KASQ90/Orunia Górna/syn/
9.Termin:13/17.07 KAROLA/?/córka
10.Termin: 16.07 MIISHKA/Gdańsk Główny/syn
11.Termin: 24.07 KITTI25/?/?/
12.Termin: 28.07 ASIEŃKA16/Zakoniczyn/syn/

SIERPIEŃ:

13.Termin: 4.08 ANIXX/Kowale/?/
14.Termin: 8.08 MAGDA/?/?/
15.Termin: 8.08 PAULA/Rumia/?/
16.Termin: 11.08 KAS/?/?/
17.Termin: 14.08 YGREX/Chylonia/córka/
18.Termin: 17.08 DOMIKAJ/?/?/
19.Termin: 23.08 PYSZOTKA/Orunia Górna/?/
20.Termin: 24.08 PSZCZOOŁA/Chełm/?/
21.Termin: 25.08 DROSERA/?/?/
22.Termin: 26.08 EWELINA88/Banino/?/
23.Termin: 29.08 AŚKA84/?/córka/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas właśnie będzie Teodor. Córka już cały czas mówi, że będzie miała brata Teosia. :)

Ja już mam 71 kg przy 172 cm. Z tymże na razie tyję głównie na brzuchu i w piersiach. Teraz mam piersi tak wielkie jak przy karmieniu ostatnim razem. Już mam miseczkę E/F zależnie od obwodu. Staniki z poprzedniej ciazy za małe.

Ja mam termin na 18.07.2017 i też zamierzam rodzić w Redłowie (ale latem może być różnie z obłożeniem, więc liczę się z tym, że będę musiała udać się do innego szpitala). Rzeczywiście w lipcu jest kilka fajnych dat z siódemkami. Podobno tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie (i to pewnie głównie cc). U mnie brzuszek już spory, na plusie 2,5 kg ale przed ciążą miałam nadprogramowe kilogramy. Chciałabym rodzić SN (to moja 1 ciąża), ale zarówno mama jak i siostra miały cc, więc różnie może być.

Fajnie macie:-) ja czuje sie jak słoń w weekend waga wskazala juz 64 kg:-D. Przy 162 cm. Zazdroszczam Wam tej szczupłości:-)

Ja jestem bardzo szczupła i idzie mi tylko w brzuch, a chciałabym w cycki ;-)

Ja też do Redłowa, ale dopiero w sierpniu :). 7 kg... jak Wy to robicie :P ja już mam prawie 10 kg na plusie :D

Jestem z Gdyni- Karwiny :) To moje pierwsze dziecko ! Ja najprawdopodobniej naturalnie będę rodzić. Lecz nigdy nie wiadomo, co mój mały synek wymyśli. Jagoda :)

17.07.17 tez fajny ;-)
Ja się wybieram do Redlowa ale troszkę później bo termin na 30 lipca wiec jeśli dotrwam do końca to pewnie ok 24 będą mnie ciąć. A brzuch tez mam malutki i 7 kg na plusie w 27 tc.
Jagoda a skąd jesteś? To Twoje 1 dziecko?
Musze uaktualnić nasza listę :-)
Kurcze czy my zdarzymy się spotkać i poznać przed porodami? Ciepło zrobi się pewnie jak juz się nam będzie ciężko poruszać :-/

Larisa, masz racje ! Może urodzę 7 lipca 2017 :) termin byłby superowy !

Dziewczyny ! A duże macie brzuchy ? Ja jestem w 30 tygodniu, przytyłam 7 kg od początku ciąży. Brzuch mam mały. Mówią mi, że tak jak bym byłam w 6 miesiącu ciąży. Ja też czasami mam napięty brzuch ! A gdzie rodzicie ? Może, któraś wybiera się do Redłowa ?

Moja aplikacja z której ja korzystam interpretuje tak jak u Domikaj.

Z tego co sie orientuje to liczy sie skończone tygodnie. Ale jak masz wątpliwości to zerknij w karte ciąży.

Mi w aplikacji pokazuje np., ze jutro rozpocznę 26 tc., ale lekarz by pewnie mi powiedział, ze to 25 tc i 6 czy 7 dni :P

Tydzień trwa 30 bo 29 zakonczony

dziewczyny jak liczycie tygodnie? Ja wedlug miesiaczki mam 29 tydzien i 2 dni, to 30 tydzien czy 29? Jutro i pojutrzeje do pracy a potem l4...oby byla pogoda:-) czy ktoras jest moze z okolic Pruszcza?

Asienka tez tak mam. Mam koniec 25 tc. W pierwszej ciazy nie miałam tak. A teraz bardzo często.

No właśnie jakby nie wiadomo jak ciężki się zrobił. Kamienie noszone w brzuchu, ta dolna ściana brzucha najbardziej obolała jakby na niej tylko maluch się opierał i napieral
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jagoda witamy i gratulujemy synka :)
Tak sobie myślę, że Wy lipcowe forumki macie większą szansę na urodzeniemie dziecka z fajną datą np. 07.07.2017 ;)

Asienka16 ja tak mam teraz i tak samo miałam w pierwszej ciąży. Już chyba to kiedyś pisałam - są dni kiedy nie czuję jakbym w ogóle miała brzuch, chodzę sobie lekko i przyjemnie jak sarenka ;) a są takie kiedy po trzech krokach czuję jakby brzuch wypełniały mi kamienie. Brzuch jest twardy, napięty, jakby miał zaraz pęknąć. Moja siostra też tak miała w obu ciążach.

Dziewczyny strasznie mi się ostatnio napina brzuch (27 tc), czy Wy też tak macie? Może to od tego ze mniej siedze/leze a więcej chodzę i stoję. Niby jest miękki ale jak się kawałek przejdę to tak jakby "stawal" .

Czesc dziewczyny. Mam termin na 14 lipca 2017 :) Jeszcze tylko ponad 2 miesiące :) Będę mieć chłopca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Komunia-prezenty (70 odpowiedzi)

Dziewczyny była u mnie wczoraj sąsiadka , która ma dwie komunie w tym miesiącu i tak zaczęłysmy...

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...