mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Chocolate, ja mam identycznie, boli w pachwinach i ból idzie na lewą nogę i biodro. Ten bol dopada mnie Np. po całym dniu lub wlasnie w nocy. Ciezko mi się wtedy chodzi bardzo. Lekarz mówil, ze to normalne poprostu mala uciska na jakiś nerw. Ja wymaz juz mialam, na szczęście wszystko ok i teraz w czwartek ktg no i czekamy, kiedy malutka zechce przyjść na świat.

chocolate jutro zobaczę materacyk po córce, ale obawiam się że będzie do wymiany to wtedy mozemy się jakoś umówić:) choć pruszcz mi nie do końca po drodze ale mąż bywa na giełdzie w Pruszczu to by odebrał:)
jeśli znajdziesz innego nabywcę to sprzedaj, nie chce blokować

Chocolate ja mam właśnie takie bóle w kroczu i pachwinach i lekarz powiedział mi, ze mam już mała bardzo nisko, także może twoja malutka też już przesuwa się na dół i uciska.
idę we wt na nfz na wizytę i zobaczę, czy pobierze mi wymaz. Jeżeli nie to zrobię sama.

http://www.amalplus.pl/produkt.php?p=materac_gryka_pianka_kokos_do_lozeczek_120x60&PHPSESSID=fe1db07e5fd452adb741117ae2d1cc6f

mieszkam w Pruszczu Gd.

chocolate podaj link i gdzie byłby odbiór?

Pisała, któraś z Was o materacach.
Ja mam dwa, ponieważ moi rodzice mówili, że kupią łóżeczko, więc ja zamówiłam sobie materac(gryka/pianka/kokos) kupiłam go za 69 zł. a moi rodzice przywieźli mi łóżeczko z materacykiem :D

Chętnie zamienię za paczkę pieluszek Pampers, czy też odsprzedam za 40 zł.
mogę podesłac link z akcji z jakiej go kupiłam lub też zdjęcia materaca.

ja mam w poniedziałek wizytę na nfz, ciekawe czy potwierdzi że synuś taki duży...
ja też jeszcze nie miałam wymazu i nawet nie wiem kiedy mam mieć go zrobiony
jeśli nie zrobi w poniedziałek ten z nfz to dopiero 8 grudnia mam wizytę

ja dzisiaj w nocy też miałam jakiś ból w okolicach krocza ale na szczęście kilka sekund i przeszło:) bardziej doskwiera mi po nocy ból blizny:( póki w dzień się ruszam to jest ok a jak chwilę posiedzę lub w nocy śpię to wtedy wstać nie mogę:(

Oleczka, mi lekarz tez dopiero chciał zrobić 20 listopada, ale jak zaczęłam mieć problem z małą(podwyższone tętno) to powiedział, że lepiej jak sama je wykonam i do niej na kontrolę 20 listopada będę mieć juz wyniki.

Dziewczyny, mam straszne bóle w kroku, które przechodzą na udo. Ehhh...dziś w nocy myślałam, że nie dojdę z toalety do łóżka. Tak zaczęło mnie boleć, że musiałam przykucnąć, aby ból przeszedł;/. Czy to normalne? Wymyśliłam sobie teorię, że może mała powolutku schodzi w dół i gdzieś na nerwy mi uciska. Miałyście też takie bóle?

Już nie mogę się doczekać wizyt w następnym tygodniu. W poniedziałek jadę na ktg, a w czwartek do mojej ginki prowadzącej.

Emkarc gratulacje dla Was. Kolejna szczęśliwa mama.
Moja mała w końcu głowa wcale także mam nadzieje, ze się uda sn. Choć wiadomo różnie to bywa.
Kurcze, wszystkie juz po wymazie jesteście a mi gin zrobi dopiero 2 grudnia. Mała strasznie mi naciska na Krocze, rusza się jak szalona i powiem wam że ciężko mi uwierzyć że jest aż taka malutka...
I

Witam wszystkie świeżo upieczone mamuśki po dłuuuugiej nieobecności!!! Gratulacje dla was:)))
U mnie już zaczął się 38 t.c. i zapowiada się cesarka, bo mała jest ułozona pośladkowo..;/ boję się strasznie tej cesarki...byłam wczoraj na Zaspie bo tam chcę rodzić i chciałam się zorientować co i jak..był bardzo miły lekarz, dr.Korożan, z którym jestem umówiona za 2 tygodnie, mam nadzieję że do tego czasu nic się nie wydarzy i trafię dokładnie w czwartek do niego na c.c.
Stąd moje pytanie do świeżo upieczonych mamusiek na temat cesarki an Zaspie, jak to wszystko wygląda, co trzeba mieć ze sobą, jak opieka i w ogóle podpowiedzcie coś bo oszaleję z nerwów:))

Ja w Invictie czekałam 4 dni na wynik posiewu. Byłam dziś na usg, na szczęście wszystko ok tylko mała jest mniejsza i termin się przesunął na 2 stycznia, waży 2050g...ale i tak jakoś nie opuszcza mnie przeczucie że szybciej urodzę:-P

Agam, ja mam traumę po cc:( mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie :) Ja miałam córkę 3 doby na neonatologi wiec mogłam odpoczywać:) i to jeszcze czasy kiedy mąż mógł być na sali poporodowej i pomagać
teraz nie wyobrażam sobie drugiej cesarki:(

Ja bylam w invicta i 30 zl zaplacilam. Polozna pobrala wymaz i przekazala do badan.

Nina..przez 5 dni moglo sie zmienić, wiec wypoczywaj:) ja tez już od prawie dwóch tygodni zalegam na kanapie:)

Gratulacje dla wszystkich mam i zdrowka dla dzidziusiow :) po cc wcale nie jest wesolo, brzuch rwie i boli, atu trzeba sie do roboty wziazc, bo nikt za mnie malej nie przewinie i nie nakarmi..a pokarmu ooki co malo, i sie denerwuje przez to i mala to odczuwa, mam dokarmianie malej...

dzięki, bałam się że to droższe badanie:P bo już mam dość tych prywatnych wizyt i płatnych badań... ale czego się nie robi dla maleństwa:)
macie jakiegoś sprzedawcę na allegro, który ma wszystko potrzebne do wyprawki?

Ja chodzę do Medicovera więc mam wszystkie badania w ramach abonamentu (zakład pracy mi sponsoruje;) ) więc gin pobrał wymaz i od razu przekazał sam dalej...

Mi pobrał gin i sama zanosiłam do laboratorium. Po 5% zniżce zapłaciłam 30,40 zł.

Nina, leżeć! nie zastanawiaj się komu ufać, lepiej dmuchać na zimne, jeszcze za wcześnie na poród

dziewczyny ile płacicie za tego paciorkowca? Gin pobiera i trzeba do laboratorium zanieść?

Ja mialam robione wymaz w poniedziałek i w środę mialam już wyniki do odbioru:)

Dzisiaj zaniosłam do zbadania. Dzięki za odpowiedź :)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy