mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

To ja mam odwrotnie Jun;p ja chodzę głównie. No i parcie na pęcherz nie da się ukryć jest nieustannie - boje się wyjść na dłużej niż 0,5h jeśli nie ma ubikacji w pobliżu;p

Oleczka to oszczędzaj się kochana! Nasz mały jest duży (od samego początku) więc wcześniejszy poród mnie nie przeraża.
Zuzka też mi się wydaje że śmiesznie chodzę a wstawanie-koniecznie muszę się czegoś chwycić;p

To parcie "na dół" jest okropne ;)
Ja też ledwo chodzę, jak kaczka albo pingwin :) chociaż jak już się rozchodzę to jest ok, najgorzej podnieść się z łóżka czy z kanapy... ojjj to wszystko mnie ciągnie w dół. A jak kucam to muszę się czegoś przytrzymać bo inaczej ciężko wstać.

Moja mała waży 3 kg ale nie zapowiada się żeby prędko chciała wychodzić. Szyjka całkiem zamknięta, mam tylko te bóle brzucha jak na miesiączkę...

Iwonus mam tak samo jak Ty.... Nacisk mocny na Krocze i pachwiny, co czasem wymusza na mnie chód kaczkowy Hahahah. Mi lekarz kazał się oszczędzać i dużo leżeć, bo moja mała ponad kilogram mniejsza niż twój synek.

Ja czuję, ale jak kucam i siedzę. I częściej (czyli prawie cały czas) czuję okropne parcie na pęcherz.

Witam wszystkie mamy!

Od pewnego czasu śledzę wasz wątek, by być na bieżąco :)
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom.
Sama już mocno się niecierpliwie czekając na rozwiązanie.
Termin mam na 7 grudnia, ale już od dawna aparat usg i lekarz wskazują na 24 listopada. Może dlatego, że mój chłopak już tydzień temu ważył 3,5 kg.
Mam nadzieję, że spotkam się z niektórymi z Was na Zaspie (o ile będzie miejsce:)
Pozdrawiam

No konkretny jest ;D dlatego nawet wolałabym prędzej urodzić bo w terminie miesiączki może mieć ponad 4 kg (!).

Dziewczyny, a wy też pod koniec czułyście takie parcie "na dół" (nie wiem jak to inaczej nazwać;p)? Ledwo chodzę..moja gin tłumaczy to główką która jest bardzo nisko i pewnie ma racje, ale jestem ciekawa czy odczuwałyście podobnie.

Emkrac ale Ci zazdroszczę. ..
U nas cisza. Robili usg które według pani doktor jest książkowe wszystkie wyniki przeplywy idealne. Pani doktor dziwila sie o pokazywała studentom jakie długie nogi ma moja księżniczka :-)
Maja jeszcze badać szyjkę i zobaczymy co się dzieje... choć ja czuję się b dobrze...

Iwonus, duży ten Twój maluszek!

Hej;)

ja po lekarzu - mały ma 3300, główka bardzo nisko i już ilość wód mniejsza. Wg Pani dr w ciągu dwóch tygodni urodzę. Czuje już taki nacisk, że szkoda gadać;/

Gratulacje dla rozpakowanych, po datach wygląda jakbyśmy sobie tą pełnię o tydzien przesunęły ;) my dziś idziemy do domu, z opieki na klinicznej jestem zadowolona. Najlepsza wśród dyżurujących położnych na oddziale poporodowym Natalia - zawsze uśmiechnięta i pomocna. Sale mialam 2-osobową i kurcze nawet to jedzenie do przejścia :)

hej po weekendzie!

Gratuluję kolejnym świeżo upieczonym mamusiom! :)

ewelkaet dziękuję za info - boję się bo trochę o zgrozo poczytałam o GBS w ciązy i teraz mam za swoje :/ Idę dziś do gin, to może mnie uspokoi...

Poza tym musze się pochwalić, że spakowałam się do szpitala (prawie) :P W końcu buahahah
Ale naprawdę robiłam wszystko by się tylko za to nie zabrać - jak przed jakimś okropnym egzaminem...

nina powodzenia!

gratulacje dla kolejnych Mamus i Dzieciaczków. Muszę Wam powiedzieć, ze spore te Wasze dzieci :D
Nina trzymaj sie ciepło, najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. A tęsknota za córcią...doskonale rozumiem. Byłam w kwietniu z mężem aż w Rzeszowie, bo miał operacje na serce. 10 dni beż córeczki...masakra. Ale pomyśl, ze robisz to dla dobra waszej drugiej Perełki, aby urodziła się zdrowa i silna. Dużo siły ci życzę i mam nadzieje, ze szybko was wypuszczą.

u nas noc masakra, padam już....
image
image

Nina tak też mi się wydawało że jak się ma lekarza od nich to inaczej patrzą także mam nadzieję że jak przyjdzie czas na mnie to znajdzie się tam miejsce bo nie chcę rodzic gdzie indziej:-/...a jedzenie to masz rację-masakra

U nas cisza i spokój. W nocy lekkie twardnienie brzucha, tetno i ktg ok. Skurczy brak.
Narazie bez silnych leków, mamy wypoczywać i obserwować :-)

Ogólnie na klinicznej wszystko ok personel lekarze... jedynie to szpitalne jedzenie to jakaś pomyłka ale dobrze ze rodzinka wspomaga :-)

Gratuluje nastepnym mamusiom :)

Moze ktoras z Was mieszka blisko Dolnego Miasta i chodzi do pediatry na Jaskolcza? Nie wiem ktorego lekarza wybrac.

Przyjęli ale dopiero jak zadzwoniłam do mojej lekarz prowadzącej wiec coś to pomaga :-)
U nas cisza i spokój i bardzo nudno ;-)
Skurczy brak, lekko pobolewa i twardnienie brzuszek ale to normalne objawy, z szyjka nic się nie dzieje... 1-1.5 palca.
Leżymy odpoczywamy i tęsknimy za córeczka :-(

Tak się pytam bo czasami mi się wydaje że łatwiej jest się dostać na Kliniczną jak się ma lekarza od nich

http://www.papilot.pl/ciaza/28197/Koszmarne-historie-z-polskich-porodowek-Az-odechciewa-sie-macierzynstwa.html

Nina...a mialas problem na IP z przyjęciem, czy od razu zbadali i wzieli na oddzial?

Tak moja lekarz tu pracuje :-)
U nas cisza. .. nic się nie dzieje. Leżymy odpoczywamy

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...