mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz4

cz3:http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-cz-3-t546401,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

Witam nowe mamusie :)
My też się niedługo wybieramy, co prawda w świętokrzyskie, ale zawsze wyjazd ;)

Wczoraj zabrałam się w końcu za przegląd ciuchów dziecięcych... dopiero dziś skończyłam, masakra ile się tego zbiera :/
Teraz czeka mnie przegląd mojej szafy, bo zmieniamy na nową ;) już mi się nie chce :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz4

Hej :-) u mnie dr Brzóska potwierdzała synka :-) tak też czułam.

Hej moj synek waży 800 gram ogólne wszystko ok poza nerkami poszerzony ukm na obu nerkach ale czytalam ze to u chlopcow się zdarza o moze sie cofnąc do porodu.Sczypek mnie skierował do specjalisty na usg i zobaczymy trzeba obserwować

Ja również jakoś nie obawiam się tych kąpieli, ostatnio byliśmy nad morzem a tak to z dziećmi w basenie w ogrodzie się ochładzamy.

Jestem właśnie po wypiciu glukozy i mam nadzieję że jeszcze ta godzinę wytrzymam i nie zwymiotuję bo czuję jak mam wszystko w gardle bleee

A waga to mój koszmar już jakieś 7kg na plusie :( Nie mam ojecia jak uda mi się po ciąży w miarę dojść do normalnej wagi. Mam zamiar karmić piersią i trzymać dietę to może się uda ;)

Hej, ja póki co na minusie 7kg:) ale tak ma być i na porodówkę mam iść ze swoją wagą sprzed ciaży:) tyle, że ja mam naprawdę sporo kg;/
właśnie ostatnio córka mnie prosiła, żebym się z nią w jeziorze kąpała.. trochę się boje infekcji;/ ale jak dalej będzie tak ciepło to chyba wejdę razem z nią:) wczoraj woda była tak ciepła w jeziorze, że nie czuło się żadnej ochłody;/ stałam w wodzie do wysokości ud i nie czułam żadnego ochłodzenia...

Ja się nie kąpie - plaży nie cierpię (tłumy i piasek) a z małym ciężko by mi było iść gdzieś dalej z wózkiem ;)
A nad jezioro jadę prawie co weekend i akurat w te co się wybieramy pada....
W ciąży łapie infekcje za infekcją więc i tak pewnie bym tylko nogi moczyła... a uwielbiam pływać czy to w jeziorze czy morzu, więc nawet nie mam parcia na te wyjazdy, bo by mi żal tyłek ściskał, że nie mogę :P

Ja ze względu na kraj zamieszkania nie mogłabym sobie odmówić kąpieli w morzu. Kąpie sie juz od początku maja kilka razy w tygodniu i zadnego zakażenia nie dostałam... ;)

ja dobrałam 3kg, ale tak jak Karotka planuje wziąć się za siebie po ciąży, oby nie było to tak jak z dietą do poniedziałku :P

A właśnie jeździcie nad morze i jeziora a czy kąpiecie się, pytam bo jak moja sąsiadka zauważyła ze wracam z plaży to wielce oburzona ze jak ja mogę w swoim stanie się kąpać i ze na pewno wyląduje w szpitalu za zakażeniem..

Witam po dłuższej przerwie:) mąż miał urlop i wyjechaliśmy nad jezioro, po powrocie miałam sporo do nadrobienia w czytaniu, ale już dobrnęłam do końca:)

Któraś z was jeszcze przed moim wyjazdem pytała jak reaguje moja starsza córka na drugie dziecko. Jak na razie jest ok, ucieszyła się, że będzie mieć rodzeństwo. Zanim zaszłam w ciąże to się dopytywała czy mam w brzuszku dzidziunie (wśród rodziny i znajomych było kilka ciężarnych). Planuje jak będzie się opiekować młodszą siostrą. Chociaż ostatnio trochę 'mamusiowa' się zrobiła i udaje, że jest małą dzidzią a nie dużą dziewczynką jak zwykle. Mam nadzieję, że jej to przejdzie.

Co do noszenia w chuście to ja nosiłam od kiedy córka skończyła 3 tyg. Ostatnio miałam ją w chuście jak ważyła ok 11 kg i gdybym nie zaszła w ciąże to pewnie jeszcze od czasu do czasu bym ją nosiła. Drugą córkę też będę chustkwać. Jak mam tkaną chustę, właśnie ze względu na to, że starcza na dłużej. Jak ją kupiłam to dostałam do niej instrukcje z paroma sposobami wiązań. Nie jest to takie trudne na jakie wygląda, można się spokojnie nauczyć:)

Na ostatniej wizycie miałam 2,5 kg na plusie, w tym tyg kolejna wizyta to zobaczymy ile mi przybyło. Planowałam się pilnować ale nie bardzo mi to wychodzi ;) za to obiecuje sobie wziąć się za siebie po ciąży, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Oj, oszukuję, ale nie więcej niż 0,3kg :P Ja narazie przybrałam 8kg

Hihi :)

Ps wiecie ze tylko siebie oszukujecie ;)

A w ogóle jak się kształtuje u was przyrost
Ja "duza"i przed ciąża bylam na teraz mam plus 5, 75 kg
Staram się pilnować bo po pierwszej ciąży z plus 16 ponad polowa zostala

Waga na drugim końcu, a on siedzi przy biurku. Ja też trochę oszukuję i zaokrąglam w dół ;)

Jun to super, ) a powiedz mi on ma wagę gdzieś na widoku? Bo ja go czasami oszukiwałam o pare gram he

Witam nowe Mamusie :)
Jesteśmy po wizycie - potwierdzona dziewczynka, waży 370 g, termin wciąż taki sam.
Na puchnięcie kostek i rozstępy nie ma rady, a na drętwiejące ręce dostałam Aspargin. Jutro idziemy na USG 3d

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12/ córeczka/ Redłowo
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12

A mi tam same upały nie przeszkadzają choć nie powiem że nie jest lekko ;) Mam za to problem z bolącymi pachwinami, nie mogę zbyt dużo chodzić bo strasznie mnie potem wszystko boli i brzuch w dół ciągnie. Mała wiercipiętka jak tak dalej będzie to pod koniec da mi popalić ;) Wizytę mamy dopiero za tydzień w piątek potem chcę się umówić do Doeringa około 28 tyg. Jutro glukoza bleee :/

hello

witam nowe brzuchatki :)

ja po wczorajszej wizycie
wszystko oki mezczyzna potwierdzony ponownie bez watpliwości
wazy 800 g

troche zaczac mniej chodzi ćbo zaczyna sie blizna po poprzedneij cc sie rozciagac
a młody posladkowo ułożony - ma co prawda jeszcze 3-4 tyg na obrót
ale zobaczymy czy królewicz zechce ( wcale nie musi jak dla mnie moge miec cc :) )

Cześć Dziewczyny,
dołączam się i ja do listopadowych mamusiek. 26 tydzień, termin w okolicach 10/11 - chłopak - więc robi się ich więcej na liście :)

hej laski,

upały mnie zabijają...rozpływam się - mam nadzieje że jeszcze kilka dni i będzie choć kilka stopni mniej.

Tak patrzę na tą naszą listę i na razie dziewczynki wygrywają - nasze chłopaki są w mniejszości:)

Ja dziś uskuteczniam sprzątanie:)

O to szybko, ja mam na 20:20 heh

Wiolka - mamy na 13:40

Jun takie bole tez mam w prawym udzie, przekrecic sie z boku na plecy to masakra...

te upaly...bleeee ;( oby wrzesien taki nie byl

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (46 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...