mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Jun kup sobie w aptece prenalen do ssania dla kobiet w ciazy, poza tym plucz gardlo woda z sola, mleko z czosnkiem i miodem, sok z cebuli

hejka, w końcu mogę doczytać na spokojnie. Rodzina wyjechała więc mam spokój :P
Jun87 na gardło można tantum verde psikać, woda z solą. Dodatkowo możesz brać cerutin, vit c i wapno.
Dzisiaj dowiedziałam się , że kolejna kumpela w ciąży...ale ten rok płodny.
Madlenn dobrze, ze idziesz do swojego lekarza, mam nadzieje, że z maleństwem będzie już dobrze i ze ładnie przyrosło przez ten czas. Ja czekam na takie słowa w przyszły czwartek.

image
image

Powróciliśmy z chrzcin i nawet nie było tak źle. Mnóstwo ludzi i hałasu.
Nikt wprost mi nie powiedział, że jestem baaardzo okrągła, ale dziwili się, że mam taki duży brzuch, a termin taki odległy i chyba nie dowierzali, że w brzuszku jest tylko jedna Tosia ;)
Ale oczywiście nie obeszło się bez komentarzy na temat posiadania kota. Że powinniśmy koniecznie oddać go moim rodzicom, bo przecież zwierzę to istota nie obliczalna i na pewno dziecko będzie drapać...
Duży plus tej wyprawy to pękata siatka ubranek malutkich, niestety chłopięcych, ale chyba nie będzie nam przeszkadzać kolor błękitny.
Jutro jesteśmy umówieni na wizytę, a w środę idziemy na 3D. Nie możemy się już doczekać podglądania Maleństwa!

Mamusie, doradźcie. Co dla mnie na bolące gardło?

Daga jeszcze nie wiem jak z porodem, musze czekac az mi szew zdejma i zobaczymy. Albo Wejherowo albo Swissmed. Marcela rodzilam w swissie i bylo super, mamy ubezpieczenie w pracy meza, gdzie za wizyty prywatne i badania nam zwracaja, wiec wtedy skorzystalismy, teraz tez byloby fajnie, ale zobaczymy co i jak. A Ty gdzie planujesz rodzic?

Anesia wspolczuje, a maly od razu sie rozchorowal czy chociaz troche skorzystaliscie z urokow greckich?

Iwonus dziękuję za przekierowanie na nowy wątek...wogóle nie zauważyłam że już jest nastepny ;-) A ja witam po urlopowo...niestety nie wypoczęci bo zamiast korzystać ze słońca to zwiedzaliśmy Greckich lekarzy bo Nasz mały załapał na wakacjach zapalenie oskarzeli ;-) ale na szczęście jest już dobrze, jeszcze tylko kilka dni inhalacji i mam nadzieję że będzie po wszystkim...tyle się dziewczyny rozpisałyście przez tydzień że ciężko mi wszystko nadrobić ;-)

hej, jestem mamą czerwcową 2012 i tak sobie dzisiaj przypadkiem weszłam na wasz wątek miając nadzieję, że znajdę tutaj moją koleżankę :)

chciałabym wam tylko napisać, że foteliki recaro są faktycznie bardzo bezpieczne ale niestety są stosunkowo małe i jeżeli nam się trafi duże dziecko to około 7-9 miesięca zaczyna się problem bo dziecko nie mieści się w foteliku a jest jeszcze za małe na przesadzenie go do fotela następnego. zdecydowanie więsze więc lepsze dla dużego bobasa są maxi cosi :)

sorrki, że się wtrącam ale dużo moich znajomych miało taki kłopot więc ostrzegam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak leżeć, to tylko w domu :) święty spokój najważniejszy ;) A my Fasolek to z podobną data jesteśmy ( ja 10/11 a TY 11/11). Gdzie zamierzasz rodzić? może się w jednej sali spotkamy hahahahah

Daga, jakie szczescie :) po czyms takim pewnie nie chcialabys tego powtarzac.

Ja nadal leze, ale tym razem juz u siebie w domu, wiec fajna zmiana :) Marcel wrocil do znajomych dzieciakow i jest w siodmym niebie :)

Madlenn już nie muszę robić tej glukozy, bo okazało się, że jest alternatywa dla takich przypadków :) robią badanie krwi na hemoglobinę gliko..cośtam... wyszło OK, więc temat załatwiony.

Dimis umowilam sie na srode do mojej prowadzacej, nie bede nic kombinowac. A tak sprawdzi wszystko od razu a poza tym skoro prowadzi moja ciaze to stwierdzilam zenpowinnam miec do niej zaufanie i do niej zglaszac sie z problemami ;)

Co do fotelika Recaro to ja tez slyszalam od meza ;) ze niby sa dobre ciekawe o co chodzi z tymi facetami ze im sie tak podobaja ;)

DagaJaga To co jeszcze raz bedziesz robic glukoze? Czy juz nie musisz bo chyba do 28 tc powinno sie zrobic?

Część dziewczyny, melduję się w nowym wątku :)
Dimis fota śliczna, reszta też na pewno będzie rewelacyjna. Ja w czwartek byłam na badaniach i młody wazy 1250g. Jak na 29 tydz brzuch mam podobno dosyć mały, ale wszystko OK, wiec to najważniejsze. Miałam tez robioną glukozę, ale niestety nie ogarnęłam tematu. 2 minuty po jej wypiciu, zwymiotowałam ją do zlewu :) ... a wcale nie była taka zła. Wcześniej poruszałyśmy temat górnej granicy glukozy- pytałam lekarza i powiedział, że nawet górna granica normy, to dalej norma :) w takim przypadku należałoby delikatnie zmienić jadłospis, ale powiedział, że nie ma się czym martwić :)

Juditt z testów wynika, że są bezpieczne :) ale pamiętaj, że nawet najbezpieczniejszy fotelik, który Ci do auta nie pasuje, nie spełni swojej funkcji. No i macie isofix?, bo widzę, że na pasy jest jeden do wyboru..
Proponuję podjechać do mamaija we wrzeszczu do p. Olafa (jak zadzwonisz to Ci podadzą kiedy pracuje) i przymierzyć, jeśli nie będzie pasował recaro, to dopasuję Ci taki w którym maluch będzie na pewno bezpieczny :) (no i nauczy montować) a o to chyba Twojej rodzinie chodzi?
I to wcale nie oznacza, że musicie kupić najdroższy, żeby nie było :P
Myśmy dla syna mieli maxi cosi cabriofix jest tańszy niż recaro (równie bezpieczny), w starym aucie leżał idealnie w nowym niestety nie... więc zmienimy na pasujący
Ja jestem straszna jeśli chodzi o foteliki ;)

a co sądzicie o fotelikach recaro?
u mnie męska cześć rodziny się uparła na niego, a ja się zastanawiam czy to moda czy fakt ze jest bezpieczny.

Ja od 3 dni nie mogę spać ból brzucha i ułożyć się nie mogę, byłam przyzwyczajona spać na brzuchu ale już powoli mała daje znać że jej się to nie podoba, a mi ciężko zasnąć na plecach czy boku.

madlenn dziekuję :)
A udało Ci się ginekologa na dziś znaleźć?
No i oby to była uroda...
Ja wczoraj trochę poszałam i dziś się z kanapy zwlec nie mogę, a tyle planów miałam ;)

My też będziemy do mama i ja jechać mierzyć fotelik, ciekawa jestem czy znajdziemy coś co pasuję do auta :)

Hej :)

Dimis pieekna fotka :) Poki jest ladna pogoda to warto robic takie sesje :)

Co do cybexa to nam tez propojowali w Mama i ja ale my mamy ograniczone mozlwosci ze wzgledu na to ze mamy spacerowke xlandera i pasuje tylko nosidelko maxi cosi i cybex wlasnie.

Ja to jakas feelna w tej ciazy jestem bo jak nie zylaczek , brzuszek to wczoraj maz mnie uswiadomil ze moge miecbprzepukline pachwinowa Jakis czas temu zauwazylam ze z lewej strony robi mi sie wypuklosc w pachwinie jak chodze albo dluzej stoje :/ Tylko oprocz bolu krocza i tego zylaczka to mnie ta wypuklosc nie boli wiec mam nadzieje ze to taka moja uroda ;)

Byliśmy obejrzeć foteliki
I chyba wybór padnie na cybexa cena w miarę i najlepsze oceny bezpieczeństwa

Nuda w ta jesienna pogodę :(

Jejku, w końcu może i nam się poszczęści we wtorek, bo my nadal nie znamy płci :/ mam nadzieję, że dr Brzóska na połówkowym już nas uświadomi, bo umieram z ciekawości :-) miłej niedzieli!

Bardzo dawno mnie tu nie było, tak to jest jak się prowadzi firmę typowo sezonową i ma jeszcze w domu szalonego czterolatka ;-)
U nas wszystko wporzadku, powolutku kompletujemy wyprawkę dla naszej córci, zakupiliśmy już wózek, powoli zrobiłam porządki w piwinicy i okazało się że uzbierałam cały karton róznych drobiazgów od ciszków po jeszcze nowe butelki ;-)
Jutro akurat mam usg połówkowe, mam nadzieję że wszystko jest ok, mój mąż troche mnie straszy bo twierdzi że mam za mały brzuch ze to źle.. narazie czuje się b dobrze, rzeczywiście brzusio jest niewielki.
Starsza córeczka już nie może się doczekać, zaczęła się opiekować lalkami i misiami ;-)

image

Dimis zapowiada sie super :)

W pierwszej ciazy tez zrobilismy sobie taka pamiatke i pozniej jak Marcel mial chyba 2 miesiace, wspomina sie extra, zwlaszcza,ze sie zapomina jak to bylo no i jakie dzieciaczki byly malutkie. Teraz raczej sie nam nie uda, ale juz planuje w listopadzie/grudniu taka nasza rodzinna sesje w domu.

A my dzisiaj w koncu wracamy do domu, hurra. Od 10 lipca bylismy u dziadkow, bylo dobrze i Marcel mial fajne wakacje, ale co w domu to w domu :)

iwonus.p jak już będę miała to się pochwalę :)
Juditt jeśli pytasz o miejsce - to łąka w Orłowie, a jeśli o fotografa to u Justyny ;) https://www.facebook.com/pages/Justyna-Labuda-Fotografia/622671874436429?sk=info
Ogólnie jestem zadowolona, bo chciałam jedno zdjęcie, a mam sesje z synkiem i mężem cała, więc nie mogę się doczekać reszty zdjęć :)

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...