mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Anesia ja mialam kiedys fosforany, przerazilam sie, a moja pani doktor tylko sie zapytala czy pije cole, jak odpowiedzialam,ze tak to powiedziala,ze juz mam odpowiedz. Ale w sumie pozniej tez pilam i juz ich nie bylo, moze to pierwsze badanie bylo jakos po wypiciu wieczorem coli albo pepsi.

a ja zgage mam chyba po wszystkim:( ale to też przypadłość, którą mam nawet bez ciąży, wiec po prostu się nasiliło:(

ja cukier mam za wysoki po pierwszej ciąży, po prostu nie wróciło do normalności, wiec go mierzę nawet bez ciąży...:( jestem też obciążona genetycznie cukrzycą wiec temat mi nie obcy, niestety:(

ja używałam kołderki i dziecko nigdy mi się nie wturlało pod kołderkę a raczej odkopało ją.. ale jakieś śpiworki też miałam na użyciu, własnie dlatego, że odkopywała i marzła;/

Na początku dziecko i tak się nie przemieszcza w łóżeczku:)
uciekam do fryzjera:)

A ja dziś też w nieciekawym nastroju bo moje dziecko nie dało w nocy spać a jeszcze z każdym dniem w żłobku jest coraz gorzej :-/...no ale chociaż dziś zrobiłam glukozę i mam to już za sobą i powiem wam że jak dla mnie to nie jest takie straszne, bardziej jak sobie teraz o tym pomyślę to mnie mdli ;-)...na szczęście wyniki bardzo ładne bo na czczo 81 a po 2 godzinach 92... Ja laktator mam z pierwszej ciąży Medela Mini Electric i byłam z niego zadowolona więc teraz tez pewnie pójdzie w ruch. Co do zgagi to mnie też czasem męczy ale szklanka mleka pomaga, no i tak jak inne dziewczyny zauważyłam że po pomidorach jest najgorzej

Czy któraś z Was miała w moczu fosforany bezpostaciowe bo mi teraz wyszły w badaniu bardzo liczne i nie wiem czy to coś niebezpiecznego

A to nawet nie wiedziałam..

ewelkaet o czymś takim jeszcze nie słyszałam ;)
U nas sprawdziły się kocyki na początku dziecko pod ta kołderką ginie, zimą fajną sprawą są właśnie śpiworki, ale przy noworodku bym szału dostała, odpinać za każdym razem jak w nocy kupę zrobi, ale ja z tych leniwych jestem ;)

ja też na początku nie używałam nie używałam kołderki, mniej więcej dopiero jak córcia miała roczek.

Juditt, dzidzia nie powinna spać pod kolderka, żeby nie mogła pod nią wejść i sie udusić, lepszy będzie spiworek lub becik;-)

ja lecę załatwić sobie skierowanie do diabetologa, a w pon mam wizytę bardzo szybko mi udało się dostać.
Inka musiałaś powtarzać glukozę???

Dziewczyny kołderka 120x90 czy 100x35 ? bo już sama nie wiem..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez z cukrzycą:( na glukozę idę w przyszłym tygodniu ale mierze od początku ciąży i niestety zdarza się za wysoki;/

ja laktator na pewno elektryczny, medela mini electric, miałam go przy córce i rewelacja:) teraz będę musiała zakupić:(

Ja mam laktator ręczny tt :) (sprawdził mi się, bo przez 3tyg jak czekałam na podcięcie wędzidełka u syna tylko ściągałam)
mam też elektryczny, ale jest wg mnie mniej wydajny, a sprawdzałam też lovi ręczny- nie pasował mi, bo jednak tt lepiej mi się do piersi dopasowywał ;)
Jak dla mnie rzecz mega przydatna, ale na początek nie kupowałabym jakiegoś drogiego, bo nigdy nie wiadomo, czy się na pewno przyda ;)

Hej:)

Ah ja miałam dzień nerwowy - wiecie taki dzień, że wszystko denerwuje. Drobnostki mnie dziś z równowagi wyprowadzały - ah;/

Co do laktatora dostanę od bratowej aventa ręczny. Używała przy dwójce maluchów i zadowolona:)

ech. musze sie chyba znowu zaprzyjaznic z pania zgaga, nic nie pomaga poki co, jutro moze rennie zakupie

jutro mam dzien lekarzy, najpierw gin, potem hematolog w uck, i kolejne zastrzyki, chyba to bedzie przedostatnia wizyta u pana doktora przed porodem

sporo nas tu mam z cukrzyca, bo my jestesmy słodkie mamy...ech snickers mi sie sni po nocach ;)

hej, ja już po lekarzu. Mała urosła w wazy 800 gr, już tylko tydzień mniejsza a nie 2 .....ale.....
mam trochę za mało wód, anemię i najgorsze jest to, że mam już pogorszenie przepływów. Muszę brać aspirynę i theovent...dobrze, że mam tego doplera robionego na każdej wizycie, bo dzięki temu można wyłapać nieprawidłowości.... ehhh trochę się już martwię.
image
image

Hej,

Styczniowka Mnie nie bylo bo z zebami walczylam a raczej z jednym i bylam nie do zycia :/ ale we wtorek powinnam byc :)

Dzisiaj bylam ostatni raz u dentysty teraz dopiero po porodzie na wyrwanie osemek :)

Wam tez czesto brzuszki sie napinaja? Bo ja sie zastanawiam czy nie zaczac liczyc bo nie pamietam zebym z Lena tak miala ...
Za jakies 2 tygodnie musze isc do jakiegos gina na kontrole bo moja Pani Doktor na urlopie do 8 pazdziernika i kazala mi do kogos innego isc. Moze polecicie kogos?

Co do laktatora to ja kupie reczny TT bo bylam z niego zadowolona

Gosia, ja się Zastanawiam cały czas nad laktatorem. Chyba kupie ręczny madeli, ale ten dwufazowy, bo ten najzwyklejszy jest mniej przyjemny w obsłudze, tzn ze jest taka pompka jak do roweru;-) a teraz wszystkie nowsze maja taka rączkę do pompowania,wiec pewnie taki wezme. Myślę ze się przyda, albo w szpitalu na pobudzenie laktacji, albo potem w domu żeby moc maluszka z kimś zostawić i żeby miał co jeść, bo nie chciałabym mu zbyt wcześnie o ile w ogóle podawać modifikowanego mleka..

Ja mam dzisiaj ciężki dzień... Od tygodnia na diecie cukrzycowej i strasznie mnie dzisiaj wzięło na słodycze, ale jest 16 i nie dałam się! :)
W pon. do ginekologa i SR.
Widzę, że dziewczyny wzięłyście się za robienie wyprawki a ja daleko w polu...
Kupowałyście/kupujecie laktator? Jeżeli tak, to jaki?

Możemy założyć kółko mam dietujących bez cukru :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwa tygodnie temu byłam chora;/. Natomiast ostatnio miałam lekarza, więc tak wyszło :). ale planuje już we wtorek się pojawić:), bo mój tyłek mi za duży urośnie od braku ruchu;). Ważyłam się i mam już 6 kg na plusie. Jakoś strasznie dużo mi się wydaje;/.
Ja miewałam zgagę już przed ciążą, ale tylko wtedy, gdy się przejadłam na noc...typu chipsy, batoniki, piwko:D. Ale od czasu ciązy, gdy no wiadomo piwa nie pije, chipsy może z 5-10 razy jadłam i zgagi nie miałam. Dlatego ku uciesze objadłam się słodyczami, ale od tygodnia nie jem słodyczy z powodu wysokiego cukru;/. Straszne katorgi są to dla mnie, ale cóż....najgorsze jest to jak oglądam gazetki ze sklepów i widzę te słodycze:D:D:D. Ale dzisiaj na poprawę samopoczucia upiekłam ciasteczka owsiane z żurawinką, mniam pycha :). bez dodatku cukru, miodu itp słodzików:).

Mi wyniki tarczycy pięknie wróciły do normy a leki zostały zwiększone.

Niestety i mnie zgaga dopadła, pomidory już dawno odstawiłam, ale teraz to na wieczór tak mnie zaczyna palić aż cały przełyk boli.

Chocolate czemu nie było cię na ćwiczeniach, miło byłoby się poznać :) Madlenn to samo, czemu cię nie było?

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...