mamy lutowo / marcowo / kwietniowe cz.31

tak naskrobalysmy, ze czas na nowy watek :)

**LUTY**

27 - Edycia32 - synek Hubercik ;-)

**MARZEC**

6/11 - blue73 - synek ;-)
08 - zancia1907 - synek ;-)
12 - slodzinka
15 - Patrycyja
16 - Pomaranczka
22 - anka127
23 - hossanna - córeczka ;-)
25 - smith2002 - córeńka :D
27 - Stokrotka 0_o - synek ;-)
28 - etka - córeczka Lenka ;-)
30 - doka - synek ;-)

**KWIECIEŃ**

07 - Kasieńka79
08 - lalka1 - córeczka Ala ;-)
08 - Agniesja - córeczka Oliwia :-)
13 - gosia111 - córeczka Zuzanna :-)
15 - rudziaczek - synek Michał :-)
17 - asski - córeczka Marta ;-)
17 - dalilia - synek ;-)
21 - ajkaa - córeczka Bianka ;-)
23 - Ewel31 - synek Kubuś :-)
24 - Monika_81
29 - HaniaB - synek Filip ;-)
26 - vespa26 - córeczka ;-)
aganiok79 - córka Aleksandra :-)

ROZPAKOWANE:)

Megi-i - 25.11.2009 - synek Gabryś 41cm i 990g
Weronka - 13.01.2010 - córeczka Zosia 50cm i 3050g - Wojewódzki/Ciechanów
Olaolenka24 - 19.01.2010 - synek Nikodem 52cm i 2880g - Swissmed
Pszczoła - 05.02.2010 - synek i 54cm i 3500g Swissmed
Bratka - 07.02.2010 - synek Gabryś 46cm i 2300g
Andzia z ventki - 23.02.2010 - córcia Martusia 51cm i 2560g
Amadea - 24.02.2010 - synek Gabriel 53,5cm i 3580g
Aaana -25.02.2010 córeczka Dominika 56cm i 3200g - poród SN w Swissmed
Aris - 26.02.2010 - synek
KateK27 - 27.02.2010 synek Ethan 50cm i 3335 g
Kobyłka - córeczka
Kayla - 01.03.2010 - synek 55cm i 3170 g
Magsz - 10.03.2010 - córeczka 50cm i 2850g
Edziawu - 11.03.2010 - córeczka Helenka 55cm i 3500g - szpital Wojewódzki
Inusia - 13.03.2010 - synek Janek 59cm i 3660g
Fiolka - 14.03.2010 - synek Kubuś 50cm i 3180g - szpital Kliniczna
Delka - 14.03.2010 - synek Patryk 3320 g
Brzoskwinka - 16.03.2010 - synek Dominik 50cm i 2600g oraz synek Bartłomiej 50cm i 2580g
Madziaaalenaa - 16.03.2010 godz 19.25 - córeczka Maja,59cm i 4230g - szpital kliniczna
Nusia - 17.03.2010 - córeczka Paulinka 58 cm i 4400g - szpital w Redłowie
Sunny1984 - 23.03.2010 - synek Piotruś

oby jak najwiecej szczesliwych rozpakowan :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy lutowo / marcowo / kwietniowe cz.31

Lalka ja kupiłam te podkładki kibelkowe w aptece w tesco(na karwinach) pakowane pojedynczo, po 30 albo 50gr sztuka-nie pamietam. jeszcze maz mi kupil takie paczkowane ale one maja taka mala dziure ze ja nie wiem jak je uzywac

mam takie pytanie-czy Wasi lekarze badaja Wam piersi?

olcia - co ma być to będzie... będzie dobrze :)

lalka - mi się też wydaje, że jak ciąża przebiega prawidłowo, to lekarze mniej każą latać na KTG itp.
Ja się nie przejmuję...czuję że Mała fika więc jestem mega spokojna...wiem, że jeszcze ma czas...a nie wiem czy Wam już wspominałam, że mam silne przeczucie, że urodzę po terminie, więc wydaje mi się że jak minie 17 kwiecień to też się nie będę martwić...

A zapomniałam Wam powiedzieć, że mój brzuch też się coraz częściej napina...ale zazwyczaj jak się mała zaczyna ruszać...wydaje mi się, że to raczej normalne :)
Bóle i pojedyńcze skurcze kilka razy dziennie też już mają prawo się pojawiać...

A wiecie co mnie tak naprawdę przeraża? To, że się właściwie niczego nie boję...a jak tak mam to zazwyczaj później zaczynają się problemy...

SMITH WIELKIE GRATULACJE:))))))))))

ehhh nie martwie sie, w sumie nawet byloby dobrze, jedno dziecko 2 lata od wrzesnia idzie do przedszkola, tylko ja nie mam pracy, tzn mam ale swoja dzialalnaosc no i kasy nie bede miala,zreszta dopiero co zaczelma rozwijac firme i chcialam z drugim poczekaz jeszcze 2 lata, no ale nie ma tego co by na dobre nie wyszlo:)

ja tez nie robilam bety na czczo, jedzenie nie ma wplywu na poziom tego hormonu. nie smuc sie, mysle, ze takie slabsze plamienie moze byc spowodowane kuracja hormonalna zwiazana z tarczyca

jutro pojde zrobic bete:(

olcia - ja robiłam BETE zawsze na czczo

ja robiłam beta hcg o godzinie 13 i na pewno nie byłam na czczo, takie plamienia, to na dwoje babka wróżyła, ja też choruje na niedoczynnośc, a po hormonach jestem troszkę skierowana w stronę nadczynności, i kiedy robiłam testy musiałam się bardzo mocno przygladac, żeby zobaczyc drugą kreskę, można ja było nawet przeoczyc, ale beta wyszła i to od razu wysoka, nie wiem czy czasem hormony tarczycowe nie mają wpływu, na ilosc hormonów ciążowych w moczu, także koniecznie zrob betę

hej dziewczyny, niektore moze mnie znaja, dlatego pozwolilam sobie napisac bo jestescie najbardziej na czasie, chodzi mi o badanie betahcg , czy robic na czczo czy mohe pozniej po jedzeniu? nie dostalam miesiaczki tylko mialam 3 dni plamienia w momencie przeiwdywanej miesiaczki, dodam ze nie staramy sie o dziecko i ze mam mega niedoczynnosc tarczycy, dodatkow przez ostatni miesiac bralam ogormne hormny i przeszlo w nadczynnosc( blad dr lewcuk az wyladowalam na pogotowiu ) robilam 3 testy ciazowe i negatywne, jednak przy pierwszym dziecku tez robilam testy i 3 wyszl negatywne a bylam w 4 tyg ciazy, troche sie martwie , czy to wina hormonow czy moze ciaza?

Hihihi - no całkiem możliwe;-)
Czasami zastanawiałam się,czy mój lekarz nie jest zbyt racjonalny, no ale komuś trzeba zaufać. Mam nadzieję,że będzie ok.

etka, widac wyraźnie, że każdy lekarz ma inne podejście, jedni mówią, żeby szybko jechac na ktg, inni, że nie; mój lekarz też ma takie bardzo racjonalne podejście, że mi czasami brakuje takiego traktowania jakie ma ewel czy Hania, ale to wynika pewnie też z faktu, że ich ciąże, to są trudne ciąże, a u mnie jak dotąd wszystko przebiega bardzo fizjologicznie

myśle, że ktg w środę to bardzo dobry pomysł, ale pewnie nie doczekasz nawet do środy, tak obstawiam :))

asski, ty jesteś bardzo dzielna dziewczyna :))

Lalka1 - nie byłam jeszcze na żadnym KTG. Do tej pory mój lekarz nie widział takiej potrzeby, a termin mam na dzisiaj. Moją ostatnią wizytę miałam w czwartek. Jeśli się nic nie wydarzy to pojadę na KTG z mężem w środę dla pewności - pomimo,że lekarz wcale mi tego nie zalecił. Jedynie kazał mi się zgłosić do szpitala we wtork po świętach, jeśli nie urodzę do świąt (czyli 9 dni po terminie;-((() Wcale mi się nie podoba tak długo czekać, mam nadzieję,że Lenka wcześniej się urodzi.

rudziaczku, nie wiem czy wiesz, ale podstawowa kwestia jest taka, że nie mozna opłacic i miec swojej położnej na chwilę obecną w szpitalu, i to chyba w żadnym, w Trojmiescie, oczywiście, taka osoba mogłaby byc Twoją osobą towarzysząca w trakcie porodu, ale to nie o to chodzi, że ktos obcy zastępował męża, a teściową jednym uchem wpusc a drugim wypusc i tyle :))

ja wzięłam do torby 10 pampersów, pewnie ich zabraknie, ale Tomek na drugi dzien dowiezie tyle, ile będzie potrzeba, mam podklady na łózko, na początek wzięłam 3, ale nie udało mi się kupic podkładek na deskę sedesową, a pytałam już w 3 aptekach, będę szukac dalej

smithe-gratulacje:)

natalia, ja wzielam mala paczke pampersow :)

No to w końcu Was doczytałam... :)

Jestem trochę zmęczona, ale nie aż tak jak się spodziewałam że będę.
Wczoraj wytrzymałam na zajęciach DO KOŃCA...na dodatek jeszcze miałam siły wrócić do domu i umyć podłogi (!!!)
Dalam też radę wstać na 8 na zajęcia...po 3 h byłam totalnie wykończona...i wieczorem nie pojechałam już na wykłady...miałam dość...
Co za dużo to nie zdrowo ;)

ewel, jak to super ze juz za 12 dni bedziesz miala swoje kubusiatko przy sobie !!! nawet ci troszke zazdroszcze :) ale wiesz, tak pozytywnie, bo ja tez nie moge doczekac sie az bede miala swojego filipka przy sobie :)

dziewczyny, ja juz mam metlik w glowie czy trzymac sie tej cesarki czy nie ... bardzo sie boje, ze za tydzien, po zakonczeniu brania antybiotyku znowu przyplacze mi sie jakas infekcja pochwy... boje sie, ze nie zdarzymy dojechac do kliniki te 80 km :( przez cala ciaze nastawialam sie na ta cesarke, bo skurcze, bo lekarstwa, bo miesniak a teraz ... lekarz namieszal mi w glowie :(

rudziaczku, co do tesciowej, to pusc to mimo uszu, to twoje dziecko i to ty z mezem decydujecie !!!

rudziaczek - nie ma co się denerwować, ciesz się że teściowa mieszka tak daleko...a porady innych mądrzejszych...trzeba wpuszczać jednym uchem, a wypuszczać drugim...

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?