menu weselne? - opinie i rady...
dziewczyny, mam prośbę do Was...
będziemy wynajmować sale na wesele i kucharkę.
Wymyslilam sobie wstępnie menu ale nie wiem czy o czyms nie zapomniałam?
Bede wdzieczna jeśli mi pomozecie i dodacie kilka dobrych rad!
w menu nie ma wpisanego alkoholu ( narazie) bo chyba buteleczki bedą stały na stołach i w miare ubywania będziemy dostawiać.
planujemy wesele na 70-80 osób więc bede wdzięczna za podpowiedzi czy nie za mało jedzenia...
a to nasze menu
Od godziny 18:00 zaczynamy !
Przywitanie: chlebem i solą + szampan dla gości.
Pierwsze podanie 18:30
– zupa rosół z kołdunami lub żurek z jajkiem ( ew. barszczyk)
Danie główne 19:00 - 19:30
- ziemniaki, frytki, ryż;
- devolaje, kotleciki mielone, kotlety schabowe, udka, nogi i piersi z kurczaka pieczone,
- zestaw surówek ( z białej i czerwonej kapusty, buraczki, marchewka, pieczarki smażone )
- sos ciemny pieczeniowy, sos pieczarkowy
Deser po obiedzie:
- lody, ciasta, owoce
- kawa, herbata, mleko , cytryna, cukier
- napoje zimne ( woda gaz. i niegaz. soki, pepsi)
Przystawki zimne 21:00 – 21:30 :
- półmisek wędlin ( szynka, polędwica, baleron, pierś z indyka faszerowana)
- sałatka jarzynowa, sałatka z kurczaka
- śledzie w oleju, koreczki
- galantyna z kurczaka,
- chleb, masło,
- pomidory , ogórki, ogórki kiszone, papryka konserwowa, sałata do ustrojenia,
Godzina 24:00
- Tort weselny
- szampan
Gorąca kolacja: 1:30 – 2:00
- bigos + biała kiełbaska lub Beef strogonof
- rosół z kołdunami, żurek
Ciasta: sernik, jabłecznik, makowiec, murzynek
Dekoracje:
- obrusy w kolorze białym lub ecru,
- serwetki w kolorze zielono – złotym,
- świeczniki i świece ( kolorystyka zielony, złoty, ecru)
- balony i girlandy, wazoniki z kwiatami.
- ustrojenie krzeseł Państwa Młodych + tablica
- winietki z nazwiskami gości ( plan rozmieszczenia gości)
będziemy wynajmować sale na wesele i kucharkę.
Wymyslilam sobie wstępnie menu ale nie wiem czy o czyms nie zapomniałam?
Bede wdzieczna jeśli mi pomozecie i dodacie kilka dobrych rad!
w menu nie ma wpisanego alkoholu ( narazie) bo chyba buteleczki bedą stały na stołach i w miare ubywania będziemy dostawiać.
planujemy wesele na 70-80 osób więc bede wdzięczna za podpowiedzi czy nie za mało jedzenia...
a to nasze menu
Od godziny 18:00 zaczynamy !
Przywitanie: chlebem i solą + szampan dla gości.
Pierwsze podanie 18:30
– zupa rosół z kołdunami lub żurek z jajkiem ( ew. barszczyk)
Danie główne 19:00 - 19:30
- ziemniaki, frytki, ryż;
- devolaje, kotleciki mielone, kotlety schabowe, udka, nogi i piersi z kurczaka pieczone,
- zestaw surówek ( z białej i czerwonej kapusty, buraczki, marchewka, pieczarki smażone )
- sos ciemny pieczeniowy, sos pieczarkowy
Deser po obiedzie:
- lody, ciasta, owoce
- kawa, herbata, mleko , cytryna, cukier
- napoje zimne ( woda gaz. i niegaz. soki, pepsi)
Przystawki zimne 21:00 – 21:30 :
- półmisek wędlin ( szynka, polędwica, baleron, pierś z indyka faszerowana)
- sałatka jarzynowa, sałatka z kurczaka
- śledzie w oleju, koreczki
- galantyna z kurczaka,
- chleb, masło,
- pomidory , ogórki, ogórki kiszone, papryka konserwowa, sałata do ustrojenia,
Godzina 24:00
- Tort weselny
- szampan
Gorąca kolacja: 1:30 – 2:00
- bigos + biała kiełbaska lub Beef strogonof
- rosół z kołdunami, żurek
Ciasta: sernik, jabłecznik, makowiec, murzynek
Dekoracje:
- obrusy w kolorze białym lub ecru,
- serwetki w kolorze zielono – złotym,
- świeczniki i świece ( kolorystyka zielony, złoty, ecru)
- balony i girlandy, wazoniki z kwiatami.
- ustrojenie krzeseł Państwa Młodych + tablica
- winietki z nazwiskami gości ( plan rozmieszczenia gości)