mleka modyfikowane - typu comfort
Mam pytanie o mleczka modyfikowane dla dzieci do 6 m.ż. Moja 2 miesięczna córcia ma straszne zaparcia, wzdęcia, gazy i etapy że je ładnie oraz etapy że je po 50 ml i ani 1 ml więcej a powinna chociaż po 6h snu rano zjeść te 100 ml nie mówie o większej ilości bo uoridziła się stosunkowo mała więc wiem że nie bęzie zjadać tyle ile zjada normalne 2 miesięczne dziecko. mała była już na nan pro- zielone kupy, zaparcia, wzdęcia. potem był bebilon pepti- nie smakował jej, zjadała po 30 ml :/, ale za to ładne żółte kupki, robione codziennie, brak wzdęć i zaparć, potem był bebilon ha- jadła świetnie przez 11 dni aż nagle blokada i strajk- znów mała ma zaparcia, wzdęcia, dużą ilośc gazów, przelewanie w brzuszków i po 11 dniach jak zjadała bez problemu porcję 90 ml tak teraz znów 50 ml i płacz i wrzask, potem kupiliśmy jej bebilona zwykłego- jedno podanie tego mleka skończyło się jego całkowitym zwróceniem i to też przez nos- więc drugi raz boje się go podać:/ nie mam już pomysłu. nie chce wciąż co 14 dni zmieniać mleka i testować bo wkońcu jej zaszkodze i będzie problem, ale mała je nam bardzo malutko, wciskamy jej na siłę te 90 ml, przestała znów się sama wypróżniać (mimo iż dostaje syropek debridat który przez 3 tyg. pięknie pomagał jej oddawać 1 kupkę dzinnie), teraz mimo stosowania cały czas bebilona ha i żadnych zmian nie miała w mlekach przestała się wypróżniać i je tego mleczka bardzo mało jak napisałam po 50ml:/ mój mąż jest astmatykiem więc pediatra kazała kupić jakieś mleko ha i ew. jak znajdziemy to z obniżoną laktozą. trochę poszperałam w necie i widzę na stronach producentów że są mleka tzw. comfort np. bebilon comfort, bebiko comfort, nan sensitive (na zasadzie comfort), hipp comfort combiotic. ponoć są to mleka o rozbiych białkach tak jak w mlekach ha plus mają obniżoną laktozę i są to melka przeznaoczone dla dzieci z zaparciami itp. czy któraś z was stosowała jakieś mleko comfort i może sie wypowiedzieć na jego temat. ja trochę poczytałam o hippie comfort i ma bardzo dużo dobrych opini zawiera też pro i prebiotyki ułatwiające trawienie, natomiast o bebilonie comfort słyszałam begatywne opinie. czy możecie się wypowiedzieć na temat tych mlek???byłabym wdzięczna.